Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trápí vás madla lásky? Víme, co na ně funguje!

Trápí vás madla lásky? Víme, co na ně funguje!

Trápí vás madla lásky? Víme, co na ně funguje!

4. září 2023 od Eva Karlová

4. září 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Madla lásky, špíčky v oblasti boků, jedna z problematických partií, které se většinou chtějí zbavit ženy i muži. Jak na to jít správně? Místo náročných cviků vám ukážeme jednoduchou cestu, která zabírá a hlavně funguje. Zkuste ji.

1. Omezte přidaný cukr

Úspěšná strategie boje proti madlům lásky: Důležité je snížit svůj kalorický příjem. Což znamená zaměřit se hlavně na zdravý jídelníček a omezit přidaný cukr, který do něj nepatří. Jak na to? Vyřaďte sladké džusy, smoothie, snídaňové cereálie, kečup nebo nízkotučné jogurty. Jde totiž o potraviny, ve kterých se skrývá spousta cukru, ačkoli byste to primárně nečekali.

Tip redakce:
Zkuste
Allnature Xylitol – březový cukr (koupit v e-shopu), což je alternativní sladidlo, známé také pod názvem březový cukr.  Má velmi nízký glykemický index a je vhodný i pro diabetiky nebo při redukční dietě.

2. Zaměřte se na vlákninu

Vláknina je chytrý pomocník, který v rámci jídelníčku zařídí, že se budete cítit sytě a nebudete mít hlad. Díky tomu sníte méně kalorií, a tím pádem půjdou kila snadněji dolů.

Znamená to zařadit do jídelníčku:
  • dostatek celozrnných produktů
  • nebát se luštěnin
  • jíst hodně ovoce a zeleniny, pokud možno i se slupkou
  • zakomponovat do jídel oříšky a semínka
Tip redakce:
Ideální je samozřejmě pokrýt vlákninu v rámci zdravého jídelníčku, pokud to ale nejde, zkuste
Topnatur 100 % originální psyllium indická vláknina (koupit v e-shopu) nebo můžete využít i betaglukany nebo glukomannan. Právě ten je součástí shirataki těstovin bez kalorií, které jsou vyráběné z kořene rostliny konjac. Zkuste Bitters Shirataki špagety slim (koupit v e-shopu), které jsou k dostání ve více variantách.

3. Pohlídejte si bílkoviny

Proč se pořád mluví o bílkovinách? Protože jsou klíčovou živinou. Nejvíce zasytí a je dobré mít je v každém jídle, protože díky tomu pak nebudete mít hlad. Bohužel se mnoha z nás stává, že máme zastoupení bílkovin v jídelníčku velmi nízké.  Jak to napravit? Jezte dost kvalitního masa, šunky, ryb, vajíček, ale také těstovin.
Mezi netradiční zdroje bílkovin pak patří:
  • Seitan – je vyráběn z pšeničné bílkoviny a konzistencí se nejvíce podobá masu.
  • Lahůdkové droždí – je hitem nejen mezi vegany. Nepleťte si ho s klasickým droždím v kostce, kynutí se u něj není potřeba obávat.
  • Amarant – je bezlepková zásobárna kvalitních bílkovin. Připravuje se podobně jako kuskus a poslouží třeba jako náhrada rýže.
  • Edamame – zelené nezralé sójové boby – jsou skvělé do každé poke bowl. Ale hodí se také do různých salátů, polévek nebo příloh.

4. Pijte dost vody a omezte alkohol

Bez správného a dostatečného pitného režimu to nepůjde. Vypít byste měli denně asi 35–40 ml na kilogram vaší hmotnosti. A ano, ideálně vodu. Neobsahuje totiž cukr a zbytečné kalorie. Pokud vás čistá voda nudí, přidejte do ní citrusy, bylinky nebo pár kostek zmrazeného ovoce. Pozor ale na pitný režim v podobě alkoholu. Jeho nadměrná konzumace totiž způsobuje zvýšený výskyt obezity a také vysoké procento tělesného tuku. Alkohol také zvyšuje pocit hladu a apetit.

5. Dostatečně a kvalitně spěte

Stres a hektický životní styl způsobují, že kvalitního spánku máme nedostatek. Pokud se ale dobře nevyspíte, zvyšuje se hladina stresových hormonů, jako je třeba kortizol. Následkem toho můžete mít zvýšený pocit hladu, a tak obvykle sáhnete po něčem sladkém, abyste načerpali ztracenou energii.

Tip redakce:
Pro každého je potřeba spánku individuální, ale ideální je spát nerušeně 7–9 hodin. Předtím, než půjdete spát, si zkuste dát sprchu a použít  
Floré Bylinný sprchový gel levandule (koupit v e-shopu), který vás zbaví stresu a zklidní tělo i mysl.

A ještě jedna dobrá rada na závěr:

Začněte s mindful eating.
Jde o vědomé jedení. Znamená to, že pokud jíte, nedělejte nic jiného. Nedívejte se na televizi, nesjíždějte sociální sítě, nepracujte. Možná zjistíte, že to, co jíte, má skvělou chuť a že už jste třeba sytí a nepotřebujete jíst dál.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít