Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tloustnu kvůli koronakrizi! Jak to zastavit?

Tloustnu kvůli koronakrizi! Jak to zastavit?

Tloustnu kvůli koronakrizi! Jak to zastavit?

9. února 2021 od Vanda Vízková

9. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Od vypuknutí koronakrize přibral každý Čech v průměru 6,5 kg. Patříte k těm, kteří do statistiky přispěli průměrným, nebo snad nadprůměrným údajem? Pokud i vám začínají být těsné nejen džíny, ale už i tepláky, přečtěte si, jak i v této době drobnými změnami zastavit tloustnutí, nebo dokonce zhubnout.

Zobání u seriálů

Máte vymalováno, přestavěný nábytek, vytříděné oblečení a jediná zábava, která vám na home officu nebo v karanténě zbyla, je Netflix? Sedíte u něj, sledujete další skvělý seriál a chroupete chipsy nebo jiné smažené lahůdky. Víme, že posezení u televize se bez nějakého toho „zobání“ neobejde. Ale zkuste klasické smažené chipsy nahradit něčím zdravějším, například Emco Ovesnými krekry se semínky a sýrem (koupit v e-shopu). Na rozdíl od chipsů jsou pečené a nikoli smažené, obsahují zdravá slunečnicová, chia a lněná semínka a jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin. Jejich hutnější konzistence také zajistí, že jich nesníte tolik jako lehoučkých chipsů – budete se totiž cítit dříve nasyceni.

Naplánujte si jídlo na celý den

Nejhorší na pobytu doma je neustálé chození k ledničce a uzobávání jídla. Je nebezpečné tím, že nemáte pocit, že byste se vydatně najedli, a přitom zkonzumujete velké množství kalorií. Proto si hned ráno naplánujte, co a kdy budete jíst. Klidně si napište jídelníček na celý den a jídlo si hned ráno připravte do krabiček. Mimo dobu určenou pro dané jídlo si už nedovolte nakukovat do ledničky. Určitě pak neuděláte chybu, když do jídelníčku zařadíte keto potraviny bez cukru. Snídani vám mohou obstarat například LOW CARB Kaše mandlová nebo LOW CARB kaše kakao & borůvka, ke svačině si pochutnejte na Keto tyčince PRO-TE(BE)-IN Low carb kokos (koupit v e-shopu). Dostanete do sebe kvalitní živiny, zato téměř žádný cukr.

TIP: Další potraviny vhodné pro keto nebo low carb stravování najdete v širokém sortimentu zdravých potravin v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Online parťák na cvičení

Co na tom, že tato doba setkávání, a už vůbec cvičení ve více lidech nepřeje. Pokud máte internet, máte i sparing partnera – a tím pádem konec výmluv, že se vám samotným cvičit nechce. Ušetříte navíc spoustu času, které vás dřív stálo dojíždění na a ze sportoviště nebo klábosení v šatně. Vytočte kamarádku nebo kamaráda přes videohovor a spolu si pusťte stejnou cvičební online lekci. Budete se vzájemně podporovat, aby vás „náhodou“ nenapadlo ve cvičení polevovat, nebo dokonce ani nezačít. Po cvičení nezapomeňte doplnit správné tekutiny. Výhoda izolace je i ta, že vás nic nesvádí dát si po cvičení s kamarády kávu nebo alkoholický drink. Dopřejte si raději DrWitt Nápoj FIT mango-citron-zelený čaj (koupit v e-shopu), který doplní tekutiny spolu s vitamíny skupiny B a C. Navíc je bez cukru!

Místo kávy hubnoucí čaj

Místo několika káv, které byste si v práci běžně vypili během společenských pauz s kolegy, dejte při práci z domova přednost šálkům čaje. Kromě času, který tím ušetříte, vás čaj na rozdíl od kávy neodvodní a můžete ho započítat do svého pitného režimu. Pokud navíc zvolíte např. Teekanne Bylinný čaj Fit&Slim (koupit v e-shopu), můžete napomoct i hubnutí. Tento čaj obsahuje cesmínu paraguayskou, která výrazně pomáhá při odbourávání tuků a hubnutí.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít