Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo On-line cvičení: Je vhodné i pro vás?

On-line cvičení: Je vhodné i pro vás?

On-line cvičení: Je vhodné i pro vás?

29. září 2020 od Jana Kantorová

29. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

On-line cvičení a různé internetové výzvy zažívají svůj boom. Na první pohled jde o jednoduchý způsob formování postavy a hubnutí, díky kterému můžete cvičit opravdu kdekoliv a kdykoliv. Ne pro všechny je ale tento způsob cvičení vhodný. Poradíme vám, jak vybrat vhodný on-line trénink právě pro vás.

V zahraničí jsou různé on-line vedené lekce cvičení populární již delší dobu, u nás se dostaly ke slovu především v období jarní korona krize, kdy se téměř ze dne na den uzavřely veškerá fitka a další sportovní kluby a lidé byli odkázáni pouze na samostatné sportování. Trenéři a instruktoři se tomu naštěstí velmi rychle přizpůsobili a začali vést pro své klienty cvičení on-line přes různé streamovací aplikace. To, co se mnohým z nich zdálo až dosud nemyslitelné, se najednou stalo přirozenou součástí jejich práce.

online trénink
„Je to přesně tak. Ještě před jarní celostátní karanténou jsem sice o on-line trénování lehce přemýšlela, ale tak nějak jsem nevěděla, jak to uchopit. Nucený výpadek možnosti trénovat a vést lekce osobně mne ale velmi rychle přiměl k tomu vytvořit živě vedené tréninky pro své klienty z pohodlí domova a tak, aby si je každý se mnou mohl zacvičit v reálném čase, popř. i ze záznamu. Tenhle projekt, který nazývám Workout Room, se nakonec ukázal tak úspěšný, že jsem se i po otevření fitek již ke svým pravidelným lekcím nevrátila, výrazně jsem je zredukovala a specializuji se právě na on-line fitness projekty,“ říká trenérka Pavla. 

Výhody on-line cvičení jsou zřejmé:

  • Můžete cvičit z pohodlí domova.
  • Můžete cvičit, kdykoliv se to hodí vám.
  • Ušetříte za dojíždění do fitka – čas i finance.
  • Z tréninku nevypadnete ani na dovolené nebo na cestách.

Vybrat si může každý

On-line cvičení lze rozdělit na několik druhů: one-to-one tréninky, což je vlastně určitá varianta trénování s osobním trenérem, on-line skupinové lekce, kdy trenér vede cvičení pro skupinu lidí, které sám sleduje na monitoru díky streamovací aplikaci typu Zoom atd., nebo klasické lekce, které najdete na YouTube a dalších internetových platformách. Záleží jen na vás, co vám je nejbližší a co vám vyhovuje. Jednou z nevýhod, o které se často mluvilo a která se uváděla jako negativum on-line cvičení, byl fakt, že klient nemohl být během cvičení opravován a naváděn do správných pozic, jako je tomu v případě osobního tréninku. Dnes už ale ani toto neplatí, protože on-line cvičení nabízí i možnost, kdy se klient a trenér navzájem vidí, v případě skupinových lekcí jsou na monitoru vidět i další účastníci, a trenér tedy může i na dálku opravovat a usměrňovat cvičence do správných pozic.

aplikace na cvičení

Tip redakce:
Počítejte s tím, že i doma se při on-line cvičení pořádně zapotíte! Nezapomeňte tedy použít vhodný deodorant – my si oblíbili
Boratalco Deodorant Original (koupit v e-shopu) nebo extra účinný Adidas Antiperspirant Get Ready! Cool and Care (koupit v e-shopu).

Jak vybrat to pravé on-line cvičení právě pro vás?

  • Pokud máte tu možnost, cvičte s trenérem nebo cvičitelkou, které znáte i osobně.
  • Pokud se cvičením teprve začínáte, vyberte si on-line trénink vhodný i pro začátečníky.
  • Předem si ověřte, zda budete ke cvičení potřebovat i nějaké speciální pomůcky.
  • Přesvědčte se, zda vám vyhovují frekvence a délka on-line tréninků.

On-line svět nemusí být anonymní

Jakmile všechny tyto faktory zvážíte, je už na vás, zda si vyberete jógu, pilates, tabatu, stále velmi populární aerobik nebo posilovací cvičení. Každému vyhovuje něco jiného a platí to i v on-line světě. I ve chvíli, kdy on-line cvičení propadnete, doporučujeme vám na „reálné“ cvičení ve fitku, v parku nebo kdekoliv jinde nezanevřít. Je fakt, že setkávání na živo s partou podobně naladěných lidí nic nenahradí, na druhou stranu on-line cvičení není vůbec tak anonymní, jak by se mohlo na první pohled zdát.

aplikace zoom

„Samotnou mne překvapilo, jak skvělá parta se na mých on-line trénincích vytvořila, a paradoxně teď vím o holkách z počítače mnohem více než o svých klientkách ve fitku,“ říká trenérka Pavla. I v on-linu totiž vznikají komunity, které mají společný zájem a cíl, a díky tomu, že spolu mohou komunikovat, a v tomto případech i cvičit relativně často, mohou k sobě mít blíž než lidé, kteří se jen jednou za čas náhodně setkají ve fitku.

TIP: Široký sortiment deodorantů a antiperspirantů nejen pro své sportování najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Pavla Maříková
Fitness trenérka
614
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít