Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testování: Depilační krém, pásky nebo cukrová pasta?

Testování: Depilační krém, pásky nebo cukrová pasta?

Testování: Depilační krém, pásky nebo cukrová pasta?

10. března 2020 od Pavla Maříková

10. března 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Nevyhovuje vám holení chloupků? Pak máte možnost sáhnout po některém z mnoha depilačních přípravků. Na trhu je jich obrovské množství, a abychom vám výběr usnadnily, jsme se rozhodly některé z nich vyzkoušet. Zjistily jsme tak, že nejdéle vydrží pokožka hladká po použití vosku a cukrové pasty, naopak depilační krém tak dlouhodobý efekt neměl.

Purity Vision Depilační cukrová pasta BioEpil

Tereza Špačková, content editorka

Na testování tohoto produktu jsem byla velmi zvědavá. Sama jsem měla zkušenost pouze s podomácku vyrobenou alternativou. Měla jsem tedy srovnání, díky kterému tato pasta předčila mé očekávání a počáteční respekt. Tento produkt má mnoho cenných plusových bodů, jako je přírodní složení snoubící se s ekologickým faktorem a možnost využití pro různé partie na těle. Jsem ráda, že je v drogerii i takový biologicky odbouratelný výrobek. Jako drobné mínus zpočátku beru časovou náročnost a manipulaci s pastou, která se zcela jistě opakováním epilačního procesu stane snadnější.
Snadnost nanášení přípravku: 50 %
Určitě stojí za to načíst si informace o depilaci cukrovou pastou dříve, než s aplikací začnete. Nejedná se o nic složitého, prostě nahřejete na potřebnou teplotu a pasta je připravena k použití. Ale! Určitě se hodí zjistit si více, aby nedošlo k popálení kůže. Pasta potřebuje mít teplotu takovou, aby se dala nabrat na prsty a natřít na partii. Pokud však teplotu neuhlídáte, je příliš tekutá a poměrně pálivá. Vychytáte-li správnou konzistenci pasty, aplikace je pak velmi snadná.
Délka působení: 100 %
Po nanesení pasty ihned sundáte škubnutím po směru chloupků. Není tedy potřeba žádného delšího působení na pokožce
Efekt odstranění chloupků: 90 %
Efekt po odstranění chloupků se dá přirovnat k epilaci pomocí epilátoru, jelikož se chloupků zbavujete vytrhnutím i s kořínkem. Za mě tedy určitě dobrá alternativa k dlouhodobějšímu odstranění ochlupení. Tato metoda je za mě použitelná na menší oblasti, jako jsou třísla. Depilování větších ploch, jako je například depilace nohou, je pro mě tímto způsobem příliš zdlouhavá.

Celkové hodnocení: 4/5

Veet Silky Fresh depilační krém pro citlivou pokožku

Jana Kantorová, šéfeditorka
 
Já jsem asi ten největší zastánce žiletky nebo cukrové pasty. Proto pro mě bylo výzvou zkusit i depilační krém, který účinně a jemně odstraňuje chloupky i z citlivé pokožky až na 7 dní, a to už dokonce po 5 minutách.
 
Snadnost nanášení přípravku: 100 %
Nanášení depilačního krému je opravdu jednoduché. Je to vlastně stejné, jako když používáte obyčejnou pěnu na holení. Nanášení probíhá zakřivenou částí špachtle, která je součástí balení, tak, aby byly pokryty všechny chloupky.
Délka působení: 80 %
Výrobce doporučuje nechat působit krém 5 minut, poté zkusit špachtlí odstranit část chloupků v testovací oblasti. Jakmile jdou chloupky dolů, je možné odstranit i zbytek krému. Mně osobně 5 minut nestačilo, musela jsem tak přidat další 3 minuty, aby byl účinek opravdu 100%. Dobré je, že výrobce dovoluje ponechat přípravek na pokožce až 10 minut.
Efekt odstranění chloupků90 %
První den po odstranění chloupků byly nohy hladké, a doslova i hydratované. Po několika dnech jsem si ale všimla, že se mi nepodařilo odstranit všechny chloupky. Bylo tedy nutné krém po kratší než deklarované době použít znovu.

Celkové hodnocení: 4/5

Strep Opilca depilační krém olej z kamélie a vitamin E

Iva Wohlmuthová, projektová manažerka
 
Ačkoli si chloupky odstraňuji jednou týdně převážně epilátorem, je právě tohle odstraňování časově náročné. Každá žena se však někdy dostane do časové tísně, kdy potřebuje nohy oholit hlavně rychle. Na to je tento depilační krém ideální, protože během působení krému se stihnete ještě učesat a nalíčit. A pak už krém jen odstranit a můžete vyrazit.
Snadnost nanášení přípravku: 100 %
Jak už název výrobku napovídá, jedná se o krém. Nanášení bylo tedy velice jednoduché - vymáčkla jsem si do ruky potřebné množství a rozmazala po noze stejně jako jakýkoli krém. Jediné, co bych vytkla, je velké množství (1/3 celého krému), které bylo na nohy potřeba. Celý krém vydrží tak asi na 3 použití.
Délka působení: 90 %
Výrobce uvádí nechat krém působit 3-6 minut s tím, že 6 minut je maximum. Pak se krém odstraní přibalenou stěrkou, na kterou jsem musela ale víc tlačit, aby se chloupky odstranily. Takto krátký čas je skvělý především pro ty, kteří mají málo času. A ještě jsem během působení stihla udělat pár věcí. Ženám s velmi citlivou pokožkou bych ale doporučila nechat působit jen 3 minuty.
Efekt odstranění chloupků70 %
Po odstranění jsem měla nohy velice hladké, skoro jako by měly na sobě tenký ochranný film. Krém mi při prvním použití odstranil 80 % chloupků. Do úplného odstranění jsem tedy musela použít krém ještě jednou, ale to už ho stačilo méně. Hladké nohy mi vydržely několik dní, což je pro krém vyhovující.

Celkové hodnocení: 4/5

Strep depilační krém s arganovým olejem

Vanda Vízková, redaktorka
 
Mou koupelnou prošla už spousta výrobků na odstranění chloupků, jejichž obliba se měnila se změnami mých potřeb. Časem jsem se ustálila na používání žiletek, protože je jejich použití nejrychlejší, snadno je s sebou vezmete a použijete kdekoli. Ale rozhodla jsem se dát depilačnímu krému šanci. Není od věci nechat za sebe na depilaci pracovat krém a sama si mezitím dát například vlasovou masku.
Snadnost nanášení přípravku: 100 %
Tento depilační krém je, co se způsobu a obtížnosti nanášení týká, uživatelsky velmi přátelský a nenáročný. Texturu má dostatečně hustou, aby nestékala z pokožky, ale ne zase tolik, aby šla obtížně vytlačit z tuby a rozetřít. Nanáší se pomocí špachtle přiložené v balení, ale přiznám se, že se mi krém lépe roztíral rukou.
Délka působení: 70 %
Délka působení se podle návodu na krabičce pohybuje mezi 3 až 6 minutami. Já jsem jej nechala působit šest minut, protože při kontrole po třech minutách se mi zdálo, že chloupky na pokožce stále ještě pevně drží. Poté jsem krém i s chloupky z pokožky seškrábala již zmíněnou špachtlí.
Efekt odstranění chloupků: 70 %
Pokožka je po depilaci tímto krémem hladká asi tak, jako když se oholím žiletkou. V porovnání s místy, která jsem oholila žiletkou, mám pocit, že chloupky vyrůstají o něco pomaleji, že tedy pokožka vydrží hladká o něco delší dobu. Přiznám se ale, že vzhledem k citlivé pokožce mi není příliš příjemné nanášet na ni krém, který svým složením způsobuje, že mi opadají chloupky. Raději volím méně agresivní formu depilace holením. Také časově mi přijde způsob depilace pomocí krému zdlouhavější. Pokud ale někomu vyhovuje, může se na Strep depilační krém s arganovým olejem spolehnout.

Celkové hodnocení: 3/5

Veet Voskové pásky Natural Inspiration Wax Strips

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

I když jsem zapřisáhlá fanynka žiletek, odhodlala jsem se vyzkoušet voskové pásky s Aloe vera na nohy a tělo. V balení je 12 velkých voskových pásků a 2 ubrousky pro odstranění zbytků vosku z pokožky. Pro odstranění mých silných tmavých chloupků místy úplně nestačil, ale majitelkám slabších a světlejších chloupků bych je asi doporučila, zvláště před dovolenou. Dlouhodobá výdrž hladkých nohou mě velmi mile překvapila.

Snadnost nanášení přípravku: 60 %
Mohlo by se zdát, že nalepit na holeň široký voskový pásek, pořádně uhladit a přitisknout na pokožku a prudce strhnout musí být rychlé a efektivní. Nevím, zda je to tím, že jako brunetka mám i silné a odolávající chloupky, ale ani při sebevětší snaze, aby vosk důkladně přilnul k pokožce, se mi nepodařilo odstranit z daného místa všechny chloupky. Občas jsem musela opakovat stejný postup i 5x, přesto se mi nedařilo všechny chloupky odstranit. To rozhodně nebylo komfortní.
Délka působení: 60 %
Nedokonalé odstranění chloupků jedním tahem a nutnost opakování celý proces epilace dost prodloužily. Samotný pásek nemusí působit příliš dlouho, podstatnější je důkladné uhlazení pásku, aby se přitiskl ke kůži. A to už je obtížnější.
Efekt odstranění chloupků: 80 %
Krátkodobý efekt, tedy okamžité odstranění chloupků moc vysoko nehodnotím, protože se pomocí voskového pásku daly všechny chloupky najednou odstranit jen stěží. Nicméně z dlouhodobého hlediska voskovým páskům nelze upřít kladné body – tam, kde se mi povedlo chloupky skutečně odstranit, vydržela hladká kůže bez chloupků včetně těch odrůstajících skoro 2 týdny. To se může hodit před dovolenou.

Celkové hodnocení: 3/5

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít