Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Snídaně do skleničky aneb Vyrobte si kaši přes noc

Snídaně do skleničky aneb Vyrobte si kaši přes noc

Snídaně do skleničky aneb Vyrobte si kaši přes noc

16. března 2021 od Tereza Špačková

16. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Nevíte, co ráno jíst, aby byla snídaně vydatná, zdravá a chutná? Anebo ji vynecháváte, protože na ni nemáte čas? V tom případě byste měli vyzkoušet overnight oats neboli ovesné kaše ve skleničce, které se připravují večer předem.
Snídaně tvořená z ovesných vloček je skvělou volbou pro každého, kdo se zajímá o zdravou stravu a svůj jídelníček. Vločky jsou oblíbené nejen pro svou snadnou stravitelnost, ale i kvůli vysokému podílu cenné vlákniny, jež podporuje obranyschopnost organismu a zdravý střevní mikrobiom. Jejich složení je dále bohaté na bílkoviny, hořčík, draslík a omega 3 mastné kyseliny. Pomáhají při hubnutí, protože navozují pocit sytosti a tlumí pocit hladu. Kromě toho dokáží i snižovat vysoký krevní tlak nebo udržovat zdravou hladinu cukru v krvi.

Odpočatá ovesná kaše

Overnight oats je kaše, kterou si připravíte večer a konzumujete ráno. Zajímá vás, proč byste měli svoji běžnou ovesnou kaši nahradit tou, která „odpočívá“ přes noc? Především kvůli procesu fermentace, který při této přípravě vzniká. Díky overnight oats si hned zrána dopřejete probiotickou bombu. Navíc má blahodárné účinky na náš trávicí trakt a je skvělým posilovačem imunitního systému.

Příprava je jednoduchá

Potřebujete jakoukoliv variantu vloček – ovesné, jáhlové, pohankové, v případě intolerance či alergie volte bezlepkové. A k nim tekutinu – vodu, kefír mléčný nebo kokosový, jogurt. Pokud použijete vodu, doporučuje se pro podpoření fermentace přidat lžičku jablečného octa.

Smíchejte v misce nebo sklenici zvolené vločky s tekutinou v poměru 1:1. Zakryjte víčkem a nechte přes noc na kuchyňské lince při pokojové teplotě odpočívat 8 až 12 hodin. V letním období může být v místnosti velké horko a proces fermentace by tak byl příliš rychlý, proto je vhodné umístit kaši přes noc do lednice.

TIP: V Teta drogerii nabízíme široký sortiment potravin pro zdravý životní styl, který můžete nakoupit z pohodlí domova (přejít do e-shopu)

Dochucení podle chuti či fantazie

Ráno už stačí jen dozdobit a přidat čerstvé ingredience podle vaší chuti a nálady. Kaši servírujte třeba s čerstvým ovocem, semínky nebo oříšky. Pokud nemáte k dispozici čerstvé ovoce, zkuste do ní zamíchat Relax 100% z ovoce Černý rybíz (koupit v e-shopu) bez přidaného cukru. V případě, že hubnete, doporučujeme k doslazení low carb 4Slim Čekankový sirup originál (koupit v e-shopu), obsahující až o 95 % méně cukru a o 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly. Pro nadstandardní příjem všech makroživin přimíchejte do kaše lžíci 4Slim Whey proteinu syrovátkového s příchutí jahody, který kaši dosladí a obohatí o bílkoviny.
Tip redakce:
Pokud byste si chtěli takto připravenou kaši ohřát, vyhýbejte se vysokým teplotám, které by neznehodnotily vzniklé laktobacily.

 

Vyzkoušejte naše 2 recepty na chutnou a zdravou snídani:

kaše s lesním ovocem

1. Svěží ovocná kaše

3-4 lžíce vloček
200 ml vody
1 lžička jablečného octa
1 lžíce Allnature Chia semínek (koupit v e-shopu)
sezonní ovoce nebo lyfilizováné ovoce na ozdobu a dochucení
strouhaný kokos
 
Smíchejte vločky s vodou, octem, chia semínky a nechte přes noc odležet při pokojové teplotě. Ráno ozdobte ovocem a posypte kokosem.
banánová kaše

2. Banánovo-oříšková kaše

2-3 lžíce vloček
150 ml kefíru
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce Allnature Arašídové másla jemného (koupit v e-shopu) nebo Allnature mandlového másla
1 banán
½ lžičky skořice
 
Smíchejte vločky s kefírem, lněným semínkem a nechte přes noc odležet při pokojové teplotě. Ráno do kaše nakrájejte banán, přidejte lžíci arašídového másla a zasypte skořicí.
Tip redakce:
Chcete-li si vzít snídani s sebou do práce, použijte pro přípravu základu sklenici se šroubovacím uzávěrem.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít