Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Regenerace pokožky aneb Jak udržet opálení

Regenerace pokožky aneb Jak udržet opálení

Regenerace pokožky aneb Jak udržet opálení

13. srpna 2019 od Simona Kohoutková

13. srpna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Petra Trojanová

Léto jde do své poslední etapy. Tak dlouho a pracně jste chytala bronz, který vám tak sluší. Co dělat, aby opálení vydrželo a aby pokožka byla v co nejlepší formě - hladká, krásná, zářivá?
Teplé měsíce jsou pro pokožku extrémem. Na jedné straně dostane zdravou, zářivou barvu, díky teplu i krásně „dýchá“, protože není zakrytá vrstvami oblečení, a také mořská voda plná minerálů ji může krásně vyhladit. Je všeobecně známo, že mírné slunění vytváří vitamin D, který má pozitivní vliv na metabolismus vápníku, tím pádem kvalitu kostí, vlasů, nehtů a pleti,“ říká kosmetička Petra Trojanová z pražského salonu Miracle Clinic. Avšak každá mince má dvě strany: Intenzivní slunění se neblaze odráží na kolagenu a také vysušuje (dehydratuje) pokožku. Výsledkem je sice pěkně opálená pleť, ale vznikají vrásky a pleť nenávratně stárne,“ říká expertka. A to přece nechcete, zvlášť, když je ještě pěkných pár slunečních dní před vámi nebo se chystáte na pozdní dovolenou.
peeling

Obrušujte a zjemňujte

Aby se kůže mohla lépe obnovovat, je vhodné jí v tom pomoci – například exfoliací. „Pokud se na dovolenou teprve chystáte, doporučuji vám 1-2 dny před odjezdem navštívit profesionální peeling v salonu nebo první den pobytu ve wellness na hotelu. Ale pozor, v ten den může být pleť citlivá na slunce, takže dejte pozor na spálení podrážděné pleti,” radí Petra Trojanová. Jelikož kůže získá od slunce pevnější strukturu (ta působí tvrdším dojmem), je dobré v průběhu léta i celého roku dělat jemný scrub peelingem – skvělý je Nature Box Tělový scrub s avokádovým olejem, popř. zkuste lufu. Domácí peeling provádějte 1x týdně. Pokud je pleť zdravá, můžete zajít i na profesionální peeling do salonu, a to 1x měsíčně, popř. podle potřeby.

Často se také setkáte s názorem, že takto se opálení zničí a kůže exfoliací vybledne. Opak je však pravdou – díky tomu opálení vydrží déle, a pokožka je tak lépe schopna přijímat pečující a hydratační látky z následné péče.
 
Tip redakce:
Domácí peeling si můžete vyrobit i doma sama. Smíchejte lžíci jemně mleté mořské soli se sedmi lžícemi kokosového oleje. Přidejte jednu kapku éterického bio grepového nebo jiného citrusového oleje. Zamíchejte a naneste na mokrou pokožku, kterou touto směsí jemně promasírujte a pak velmi dobře smyjte. Pokožka bude krásně jemná, hladká a vyživená, takže ji pak už nemusíte ani ničím mazat.
hydratace pokožky

Nepoužívejte klasická mýdla

Tuhá mýdla opět prožívají svůj návrat, ale mohou kůži dost vysušovat. Místo toho raději zvolte sprchové tělové oleje, které už přímo při mytí o pokožku pečují a jemně, bez pocitu vysoušení ji umývají, například NIVEA Natural Pečující sprchový olej. Ve spojení s vodou na pokožce vytvoří bílou emulzi, která je velmi příjemná.


Dejte kůži napít

Voda je základem krásy. Je důležitá zevnitř, proto je potřeba ji stále doplňovat. Pokud chcete pokožce dopřát vnitřní hydrataci, do vody si každý den přimíchejte kyselinu hyaluronovou, která výborně hydratuje tělo i zevnitř. Tato látka je tělu vlastní a dokáže na sebe navázat velké množství vody (až několikanásobek své vlastní váhy), proto je součástí i kosmetických přípravků jako třeba Neutrogena Hydro Boost Ultrahydratační tělový krém.

Pomozte bronzové barvě 

Dlouho opálená pokožka je snem každé ženy. Jenže trvá, než svůj vysněný odstín získáte, a pak ho velmi rychle ztratíte. Naštěstí i s tím lze něco dělat. Zkuste například tělové mléka s jemným samoopalovacím účinkem. Výborně funguje NIVEA Tónovací tělové mléko Sun-Kissed Radiance. Taková mléka jsou fantastická – krásně pečují, dělají postupné opálení, takže nehrozí riziko fleků, a také opticky dovedou opálení „vytáhnout“, čímž kůže působí ještě opáleněji a výrazněji. Používejte je dvakrát až třikrát týdně a kombinujte je s klasickým tělovým krémem, olejem nebo tělovým mlékem.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Petra Trojanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Trojanová
Kosmetička
4
"Stav pleti je odrazem našeho fyzického a duševního zdraví."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít