Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo První letní pedikúra: Nalakujte si trendy nožky

První letní pedikúra: Nalakujte si trendy nožky

První letní pedikúra: Nalakujte si trendy nožky

22. května 2019 od Eva Suchomelová

22. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jak si ozdobit nehty na nohou pro první letní dny? Sladit barvu laku na nohou s rukama, nebo ne? Víme to a poradíme vám, čím okouzlíte!

V jednoduchosti je krása

Věřte nám, nejefektnější je vsadit na výraznou nebo zajímavou barvu. Na nehtech nohou není příliš prostoru pro drobné či bohaté vzory, maximálně na palcích lze sem tam něco doplnit. Ale na druhou stranu, léto je hravé a miluje barvy, proto zapomeňte na nudnou „francii“ a experimentujte!

Věrnost jedné barvě

Pokud se rozhodnete pro jednu barvu, záleží, zda jste si již stihly nohy opálit. Pokud ještě ne, zvolte některý z pastelových nebo neonových odstínů. Z pastelových se nabízí například korálová, která je barvou letošního roku. Jestliže již máte zdravě opálenou barvu, můžete zvolit stále aktuální bílý lak. Jste-li spíš konzervativní, asi si nalakujete stejným odstínem i nehty na rukou, ale není nutné vždy dodržovat tuto stereotypní klasiku. Klidně můžete mít nohy v jedné barvě a ruce v jiné – podstatné je, aby obě barvy ladily s celkovým outfitem.
bílá

Každá noha jiná

Možná vás v zimě zaujal trend „každá ponožka jiná“. Vznikl vlastně jako osvětová iniciativa pro podporu lidí s psychickým onemocněním nebo psychickou poruchou. Zajímavé je, že takto lze vyjádřit svoji solidaritu s lidmi s autismem, s Alzheimerovou chorobou či Downovým syndromem. V létě si namísto ponožek můžete nalakovat nehty na každé noze jinou barvou. K tomu se hodí výrazné neonové laky. V tomto případě doporučujeme pro ruce zvolit nude manikúru, aby neodváděla pozornost od efektu dvojího laku na nohou.
zdobení kamínky Swarovsky

Drobné zdobení

Řekli jsme sice, že nohy neposkytují prostor pro nějaké výraznější vzory, ale pokud vám přijde jedna barva na všech nehtech fádní, máte několik možností, jak ji ozvláštnit.
  • vzor na palcích: nehty na palcích u nohou jsou vděčné – můžete na ně malovat, nalepit vzory z „vodolepek“, vrstvit gel-lakové ozdoby apod.,
  • „polka-dot“: kdo by nemiloval puntíky? Základem může být jedna výrazná barva a na ni pak tečkujte bílým lakem – a to klidně na všechny nehty,
  • kamínky: horký trend to rozhodně není, ale když zvolíte ozdobný oblouček z miniaturních krystalků Swarovsky na každý nehet na ruce, lze je uplatnit i na palcích u nohou. A když je zkombinujete jako na obrázku, tedy na ruce světle zelený a tyrkysový lak, na nohy královskou modř, hravou letní náladu, která frčí, vytvoříte bez námahy.
každý nehet jinou barvou

Každý pes jiná ves

To sice říkávaly naše babičky pohrdlivě, ale na nehtech to neplatí. Zkuste nalakovat každý nehet na rukou a nohou jinou z 5 vybraných barev - nám se líbí třeba kombinace jasně červené, vínové, korálové, světle fialové a metalické světle modré. Metalický odstín dodá celému designu jemně rockové vyznění, což oceníte třeba na hudební festivalu. Pro skutečně hezký efekt nezapomeňte nehty na lakování dobře připravit – pod barevnou vrstvu vždycky aplikujte podkladový lak. Jednak zahladí případné nerovnosti, které by barevný lak ihned ukázal, jednak neriskujete, že se vám nehty od výrazných barev obarví.
 
Tak už jste si vybraly ten svůj letošní nail art do otevřených bot?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít