Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Barvou roku 2019 je korálová. Bude slušet i vám?

Barvou roku 2019 je korálová. Bude slušet i vám?

Barvou roku 2019 je korálová. Bude slušet i vám?

24. dubna 2019 od Karolína Hornová

24. dubna 2019 0 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Oficiální barvou letošního roku je živá korálová. Určitě se s ní ještě mnohokrát setkáte v módě, designu i kosmetice. Přinášíme tipy, jak ji nosit a kombinovat třeba hned dnes.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Trendy ovlivňuje mnoho faktorů – nálady ve společnosti, návrat módních vln z minulosti, názory návrhářů, ale i velké firmy. Jednou z nich je Pantone, světový gigant, který vypracoval nepřeberný vzorník barev, používaných v různých odvětvích od textilního a automobilového průmyslu až po kosmetiku. Tato společnost každoročně vybírá a vyhlašuje barvu roku. Nevybírá ji zcela náhodně, ale vždy s nějakým přesahem. Pro letošek je barvou roku odstín 16-1546.

barvaPokud se neživíte grafikou, asi vám toto číslo nic neříká. Napovíme. Její oficiální název je Living Coral, tedy živá korálová. Hlavní myšlenkou značky Pantone bylo upozornit jejím výběrem na prchavou krásu korálových útesů, které dávají život tisícům živočichů, ale zároveň jsou v ohrožení. Zároveň jde ale o barvu, která má vnést optimismus do našich životů. A trefili se dobře – tato barva totiž může slušet úplně všem. Malý doplněk nebo detail v korálové úplně rozsvítí celé okolí. A navíc – tato barva je zároveň i velmi přirozená a umí být i nenápadná. Přinášíme nápady, kam všude ji „propašovat“.


Ruce s nádechem Orientu

Chcete nosit červené nehty, ale netroufnete si na sytě rudou? Korálová je tou pravou volbou pro všechny, které chtějí být stylové, elegantní a zároveň přirozené. Korálová pěkně ladí s barvou kůže a vypadá dobře jak na krátkých nehtech, tak dlouhých, dokonale upravených „drápech“. Zkuste třeba L’Oréal Paris lak na nehty Color Riche Coral Trianon nebo Sally Hansen lak na nehty Xtreme Wear Coral Reef.

nehtyA s čím takovou barvu nehtů kombinovat? Skvěle se hodí k opálené a olivové pleti. Korálový lak si určitě přibalte na dovolenou. Doplňte ho na večer okázalými šperky v orientálním nebo bohémském stylu a na volný čas několika korálkovými náramky z polodrahokamů v etno stylu. Možná to zní paradoxně, ale korálová si velmi dobře rozumí s mátovou, šedozelenou, tyrkysovou a šedou. Vyzkoušejte sama.


Vlasy jako oheň

Korálová je nová pastelová růžová, mohlo by se říci. Trend barevných vlasů pokračuje a vedle růžové, levandulové, šedé nebo fialové vystrkuje růžky i broskvová a korálová, jako je třeba L’Oréal Paris Colorista Washout Peach Hair. Tato barva může být skvělou alternativou pro ty, které mají světlou pleť s teplým podtónem, pro zrzky a odbarvené tmavovlásky. Působí nespoutaně a zároveň přirozeně. Hodí se k obarvení celé hlavy, ale krásně bude vypadat i v úpravě ombré nebo balayage, kde může přecházet až do sytě zrzavých odstínů.

vlasyJak korálové vlasy kombinovat s líčením? Zvolte buď monochromatický look a použijte opět odstíny korálové jak na oční stíny, tak na tvářenku. Nebo vsaďte na kontrast a výrazné vlasy doplňte tyrkysovými nebo zelenomodrými stíny ve stylu „malé mořské víly“.


Tváře jako broskvičky

Jak jste na tom s výběrem tvářenky? Také tápete, zda zvolit spíše růžový, nebo „opálenější“ oranžový či hnědý odstín? S korálovou v tomto směru nešlápnete vedle. Je to vhodná barva na léto – skvěle ladí k opálené pleti a tu světlejší zase opticky zalije slunečními paprsky. Korálová navíc může mít více odstínů – buď spíše do růžova, nebo dooranžova. Vyberte si tu svou. Krémovou tvářenku L’Oréal Paris Infallible Paint v odstínu Tangerine můžete použít i jako multilíčidlo. Korálová barva na tvářích může být výraznější – vyzkoušejte si ji „nanečisto“ a následujte pravidla nanášení tvářenky.

kosmetikaNebojte se ji vklepat i do očních víček. Jemný, ale zároveň velmi působivý look vytvoříte, pokud ji doplníte o rtěnku ve stejném korálovém odstínu, jako je třeba Dermacol Tekutá rtěnka 16H Lip Colour. Tato kombinace se bude hodit jak na večer, tak na běžný den.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít