Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Monochromatický make-up: kouzlo jediné barvy

Monochromatický make-up: kouzlo jediné barvy

Monochromatický make-up: kouzlo jediné barvy

30. března 2017 od Šárka Jináčová

30. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Je celkem běžné ladit tón rtěnky s oblečením nebo lakem na nehty. Souhra očí, rtů a tváří v jednom odstínu však až tak častá není. Přitom výsledek může být hodně neotřelý a efektní. K dnes velmi módnímu monochromatickému líčení navíc nepotřebujete celý arzenál malovátek. Stačí vám jedno multilíčidlo a trocha cviku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Monochromatický make-up, jak se líčení očí, tváří a rtů v jednom tónu říká, je ideální pro minimalisty. Vystačíte si často s jedinou paletkou, která se vejde do kabelky, celý proces trvá jen pár minut, protože odpadá váhání nad tím, jakou rtěnku vybrat ke stínům. Výsledek je navíc jemný, přirozený a nikdy nešlápnete vedle s kombinací barev. Tento způsob líčení ale může být zajímavý i pro ženy, které mají rády extravaganci. Záleží jen na tom, jakou barvu a intenzitu použijete.

Hlavní výhodou monochromatického líčení je jednoduchost. Pokud žádné multilíčidlo nevlastníte, můžete si tento styl vyzkoušet s něčím, co v kabelce již nosíte. „Existují samozřejmě sofistikovanější způsoby, ale klidně stačí rtěnka vhodného odstínu nebo rozjasňovač a několika doteky vytvoříte líčení v jednom odstínu,“ říká vizážistka Simona Bártová. Nicméně pozor. Ne každá rtěnka je v roli tvářenky optimální. Ideální je ta s mastnějším základem a bez lesku. Texturou jsou samozřejmě vhodnější zmiňovaná univerzální multilíčidla, která se dobře nanáší na všechny obličejové partie. Když je řeč o složení multilíčidel, pamatujte, že jsou většinou více vosková, a vytvářejí tedy lesklejší vzhled. Méně se tak hodí pro mastnou pleť.


Pastelové barvy: trefa do černého

Základem jednobarevného malování je lehký make-up, aby pleť byla vyrovnaná a připravená na líčení. Pak už jen sáhnout po vhodné barvě. Přirozené, pastelové barvy fungují nejlépe. Vsadíte-li na odstín, který vám sluší, výsledek nemůže být špatný. "Vyzkoušejte růžovou, béžovou, bronzovou nebo vínovou. Základem je vybrat si barvu, o které víte, že vám sluší - pak je líčení tón v tónu jistota,“ potvrzuje Bártová.

barvy


Pohrajte si s intenzitou barvy

Jakmile máte vybraný odstín, začněte jako první zvýrazněním očí. Víčka je dobré následně přepudrovat transparentním pudrem, aby barva držela a nikde se neobtiskla. Následně vklepejte produkt do tváří a do rtů. U rtů můžete trochu přidat na intenzitě, aby více vynikly. Na závěr pak dotáhněte řasy a obočí. Je na vás, kolik času celému procesu věnujete, jak moc si pohrajete například s intenzitou barvy v různých částech oka. „Kdo by se chtěl výsledku více věnovat, může si vyhrát s nuancemi jednoho tónu, perletí a matem,“ radí Bártová.

Jak opět zdůrazňuje vizážistka velkou výhodou monochromatického líčení je především rychlost. V drogerii si můžete koupit několik produktů – rtěnku, tvářenku, tužku a stíny – v jednom barevném odstínu nebo zkuste multilíčidlo. Hledejte například příhodný odstín přípravku Shine Ritual od Dermacolu. Nanáší se velmi jednoduše prsty, krouživými pohyby a zapracuje se do ztracena. 

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Simona Bártová
Vizážistka a lektorka Make-Up Institute Prague
150
"Snažím se, aby mé klientky viděly svou vnitřní krásu. Na druhou stranu, trocha make-upu nikdy neškodí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít