Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pomoc,spálila jsem se! Co pomůže hned?

Pomoc,spálila jsem se! Co pomůže hned?

Pomoc,spálila jsem se! Co pomůže hned?

6. července 2020 od Eva Suchomelová

6. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Je to tady – spálila jste se! I přes veškerou snahu vás teď kůže pálí a rudě žhne. Jak ji zchladit a co nejdříve začít hojit? Zkuste naše tipy!

Zkroťte žár!

Spálení od sluníčka o sobě dá vědět především ostrou, pálivou bolestí. Je potřeba postiženou kůži zchlazovat opakovaně. Jak?
  • Studená sprcha: pokud nesnesete hned úplně studenou, začněte vlažnou a snižujte teplotu. Pomoct vám může i sprchový gel s chladivým účinkem, např. Helios Herb Chladivý sprchový gel po opalování (koupit v e-shopu) s hojivým panthenolem a zklidňující Aloe vera.
  • Studené obklady: do studené vody, kam namáčíte obklady, nasypte kostky ledu, do této lázně pak namáčejte obklady z jemné gázy či mako bavlny.
  • Kostky ledu: vezměte kostku ledu a jezděte s ní po pokožce. Ještě lepší efekt má gel z Aloe vera, který jste si předem zamrazili v tvořítku na led. Na dovolenou si místo něj vezměte Astrid Ledově chladivý gel po opalování Sun (koupit v e-shopu), který obsahuje čistý extrakt z bio Aloe vera, D-panthenol, glycerin a allantoin, zmírňuje zarudnutí, zklidňuje pokožku a má nelepivé veganské složení.
  • Okurka: plátky nebo slupky ze salátové okurky, vychlazené předtím v chladničce, jsou skutečným balzámem pro spálenou kůži. Podobný účinek má Helios Herb SOS koncentrát po opalování (koupit v e-shopu) díky obsahu kyseliny hyaluronové, okurkového extraktu a Aloe vera, pro lepší chladivý efekt doporučujeme uchovávat v chladničce.
  • Voda: kromě vnějšího použití nyní začněte opravdu hodně pít, protože organismus potřebuje více hydratace ve všech formách.
zchlaďte ji

Zklidněte ji!

Pokožka může být po spálení sluncem podrážděná a citlivá. Nemůžete ležet? Nesnesete na sobě oblečení? Bolí vás každý pohyb, kdy se pokožka napíná? Jasně, potřebujete pokožku zklidnit a začít hojit. Nejlepší jsou přípravky, u nichž se při aplikaci vůbec nedotknete bolavé kůže. Po čem sáhnout?
Trpělivě hojte
  • Panthenol: ideálně ve formě pěny, např. Helios Herb Pěna po opalování 10% Panthenol (koupit v e-shopu), která kromě vysokého procenta panthenolu obsahuje také hojivý allantoin, Aloe vera a komplex antioxidačních vitaminů A, C, E.
  • Aloe vera: pokud si ji pěstujete, uříznutý list podélně rozřízněte, lžičkou vydlabejte gelovou dužninu a ve vrstvě ji naneste na spálené místo na kůži. Nezakrývejte oblečením a nechte vstřebat. Nebo sáhněte po spreji po opalování, jako je třeba NIVEA Hydratační sprej po opalování Sun (koupit v e-shopu) s obsahem bio Aloe vera a hyaluronem pro chladivý, zklidňující a hydratační efekt až 48 hodin.
  • Jogurt: mléčné proteiny v jogurtu mají na kůži blahodárný zklidňující a ochlazující účinek, proto jej naneste v tenké vrstvě jako masku a nechte vstřebat.

Trpělivě hojte

Bohužel, to není dobrá zpráva, zvlášť pro netrpělivé. Dokud spálené místo nezhojíte, nesmíte s ním na slunce a musíte ho ošetřovat. Neustále dokola, dokud nezaznamenáte zlepšení. Co může zabrat?
zklidněte ji
  • Všechny výše uvedené složky: chybu neuděláte, když budete používat kterýkoli z výše uvedených způsobů, dokud kůže nepřestane pálit a začne blednout. Aloe, panthenol, jogurt, okurka jsou prostě sázkou na jistotu.
  • Mléko: vlažná koupel s mlékem má výrazné hojivé a regenerační účinky. Mléčné proteiny najdete i v regeneračních tělových mlékách, např. v Lactovit Regeneračním tělovém mléku Lactourea¹⁰ (koupit v e-shopu).
  • Konopný olej: podporuje proces hojení a obnovuje seberegeneraci pokožky. Lze jej aplikovat samostatně nebo v přípravcích péče o tělo.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít