Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Péče o ruce a nohy, podrážděné zimou

Péče o ruce a nohy, podrážděné zimou

Péče o ruce a nohy, podrážděné zimou

9. února 2020 od Eva Suchomelová

9. února 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Ruce a nohy jsou snad nejaktivnější části těla, přitom se na ně nejčastěji zapomíná. V zimě se jejich pokožka navíc snadno podráždí. Co dělat, když začne pokožka rukou či nohou svědit, praskat nebo se loupe? Máme řešení!
Zima dává zabrat pokožce celého těla, která vysychá, a někdy dokonce i šupinatí. Ale nejvíc trpí především ruce a nohy. Suché ruce, které při promnutí šustí, hrubá kůže na hřbetech rukou, popraskané paty – to jsou jen některé nepříjemné projevy podráždění pokožky rukou a nohou mrazem či chladem. Tady jsou naše tipy, jak se o ně postarat:

1. Hydratace

Mnoha potížím s pokožkou rukou a nohou můžete předejít dostatečnou hydratací. Jednak i v zimě dodržujte pitný režim, třebaže zrovna nemáte žízeň. A také nezapomínejte pravidelně používat hydratační krém. Na ruce se vám bude hodit Neutrogena Ultrahydratační krém na ruce Hydro Boost (koupit v e-shopu), na nohy zas použijte PEO Hydratační krém na nohy (koupit v e-shopu).
ochrana

2. Ochrana

Odborníci se shodují v tom, že nejlepší ochranou před mrazem i vysycháním je pro naše končetiny pravidelné promašťování. Zkuste například Mixa Promašťující regenerační krém na ruce Intensive Care Dry Skin (koupit v e-shopu). Pokud chcete něco přírodního, aplikujte na kůži rukou i nohou Purity Vision Bio prémiové bambucké máslo (koupit v e-shopu), které lze použít i na citlivou či rozpraskanou pokožku.
Tip redakce:
Někdo nedá dopustit na kokosový olej, ale ten je potřeba použít na vlhkou pokožku ihned po umytí, aby si zachoval hydratační vlastnosti.

3. Teplo a sucho

Podráždění pokožky rukou chladem zabráníte důsledným nošením rukavic. Vhodné je nasadit je nejpozději, když teplota klesne pod 5 stupňů Celsia. Ale pokud je vám na ruce zima, i když teploměr ukazuje vyšší teplotu, neváhejte si je vzít. U nohou hraje roli vhodně zvolená obuv – zateplená a dostatečně volná. Vyhněte se úzké obuvi, která zhoršuje prokrvování dolních končetin. To způsobuje snadnější prochladnutí, ale také špatné zásobování pokožky výživnými látkami. Stejně jako teplo je pro ruce a nohy důležité držet je v suchu. Samozřejmě, že hygienu vynechat nelze, ale je velmi podstatné si po umytí ruce i nohy utřít opravdu dosucha. Pečlivě osušte především prostor mezi prsty na nohou i celá chodidla. Při všech domácích pracích používejte ochranné rukavice a pocení nohou předcházejte pomocí antiperspirantu, např. Scholl Antiperspirantu spreje na nohy (koupit v e-shopu).

4. Pozor na horko

Ačkoli zima svádí k tomu prohřívat se v horké vodě, snažte se dlouhým, hodně teplým koupelím vyhnout. Ani ruce si nemyjte v příliš teplé vodě. Ta totiž pokožku výrazně vysušuje. A nezapomeňte si po umytí ruce ošetřit krémem na ruce.
mazat, mazat, mazat

5. Mazat, mazat, mazat

Největším problémem je zapomínat si promazávat kůži na rukou a nohou. Mějte krémů na ruce raději několik – u umyvadla, v kabelce, na nočním stolku i v práci. Když budete mít některý z nich stále na očích, zvyknete si mazat si ruce několikrát za den. Nohy doporučujeme mazat ráno rychle vstřebatelným hydratačním krémem, večer hutnějším a mastnějším krémem či tělovým máslem. Zkuste např. L’biotica Regenerační masku na chodidla ve formě ponožek s obsahem aktivního krému s bambuckým máslem a výtažkem z jablka a máty.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít