Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ovocná kosmetika: Osvěžující novinky s vůní léta

Ovocná kosmetika: Osvěžující novinky s vůní léta

Ovocná kosmetika: Osvěžující novinky s vůní léta

9. července 2018 od Helena Hladíková

9. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Vyberte si některou z kosmetických novinek plných ovoce, a užijte si tak léto, ke kterému neodmyslitelně patří sluníčko, koupání, dlouhé večery a také spousta svěžího ovoce. Co zaručeně prospěje vaší kráse?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Maliny

Malé plody maliníku obecného jsou skvělým antioxidantem bojujícím proti předčasnému stárnutí pleti a obsahují také spoustu vitaminů a minerálů. V dužině malin se nachází velké množství biotinu neboli „vitaminu krásy“ B7, jenž zajišťuje zdraví pokožce a nehtům, a najdete v ní i přírodní ovocné AHA kyseliny. Vyzkoušíte-li třeba pleťovou masku z malin, můžete se těšit na čistou, hydratovanou a rozjasněnou pleť se staženými póry. Ze semínek se zase lisuje malinový olej, který potěší zejména jedince s přecitlivělou pokožkou či s různými kožními problémy, jako jsou ekzém nebo lupénka.

malinyVůně malin navíc doslova evokuje příjemnou letní atmosféru, tak vyzkoušejte třeba NIVEA Hýčkající tělovou pěnu s divokou malinou a vůní bílého čaje, která se báječně vstřebává a zanechá pokožku krásně hydratovanou po celých 48 hodin. Maliny najdete také v novém rozjasňujícím krému pro mladou pleť Dermacol Love my face, který obsahuje rovněž bio arganový olej a vzácné oleje z hroznových jader, nebo spolu s podobně blahodárnými ostružinami ve sprchovém gelu Palmolive Gourmet Berry Delight.  

Tip redakce:
Malinový olej obsahuje poměrně vysoký ochranný faktor (SPF 28–50), tudíž jím můžete skvěle podpořit ochranu pokožky před působením UV záření.


2. Vodní meloun

Co by to bylo za léto bez osvěžujícího melounu? Ten tvoří z 93 % voda, což z něj činí úžasný prostředek hydratace a osvěžení v horkém počasí. Zároveň obsahuje spoustu vitaminu C a dalších prospěšných látek, které se skvěle hodí třeba na detoxikační kúru. Meloun pleť výborně tonizuje, vyhlazuje, zjemňuje a působí také proti vráskám. A pokud milujete jeho vůni, určitě sáhněte po nové produktové řadě Fa Fiji Dream, v níž najdete sprchový gel, antiperspirant/deodorant (sprej nebo roll-on) a také tělový peeling, s nimiž bude vaše léto doslova dokonalé!

vodní melounTip redakce:
Pokud máte rádi tropické ovoce, tak si rozhodně pořiďte i další výrobky z nové kolekce produktů značky Fa. Jako na havajské pláži se budete cítit s řadou Hawai Love se směsí ananasu a květů plumérie, na ostrov Bali vás zase přenese řada Bali Kiss s vůní manga a květů vanilky.


3. Mango, papája a spol.

Chutná vám tropické ovoce? Tak vězte, že si po něm bude libovat i vaše pokožka. Pružnost pleti, hydrataci a celkové zlepšení vzhledu zajistí třeba ananas, který je hlavní složkou nové produktové řady Fa Hawai Love. Papája zase pleť vyčistí, omladí, pomůže v boji proti akné či na zrohovatělou kůži, ale také výborně obnoví strukturu vlasů a jejich pevnost. Dopřejte si proto jedinečnou masku na poškozené vlasy Garnier Hair Food s přídavkem papáji a rostlinných olejů bez obsahu parabenů, silikonů a umělých barviv. Na suché a poškozené vlasy můžete vyzkoušet i další produkt z této skvělé řady, a sice vyživující masku s banánem. Pokožce určitě prospěje také mango, významný antioxidant s obsahem kyseliny pantotenové, důležité pro udržení zdravé kůže, vlasů i nehtů. Mango bojuje proti stárnutí kůže, dokáže zatočit i s pigmentovými skvrnami nebo akné a v neposlední řadě vás zahalí do nádherně omamné vůně. Zkuste například novou sprchovou pěnu Radox Feel Bright s mangem a mandarinkou, s níž se vaše sprchování promění v tropický ráj.

tropické ovoce

4. Kokos

Spoustu antioxidantů, vitaminů a hydratace přinese vaší pokožce i další ovoce pocházející ze vzdálených tropů, a sice blahodárný kokos. Velmi dobře se vstřebává, vytváří na kůži ochranný film před škodlivinami z vnějšku a ocení ho i vaše vlasy, zejména pokud bojujete s lupy nebo suchými a roztřepenými konečky. Velké popularitě se v současnosti těší především kokosový olej, jehož využití je opravdu široké, a to nejen v koupelně, ale také v kuchyni. Kokos zajistí pružnou, mladistvou pokožku, dokáže hojit drobné ranky a jizvičky a předcházet nepříjemně suchým místům na kůži, což jistě oceníte zvláště na rukou. Vyzkoušejte proto krém na ruce Dove Nourishing Secrets Coconut.

kokosAni pokožka celého těla nepřijde zkrátka, a to díky novým, neodolatelně voňavým krémům NIVEA Mix me. V kelímku Happy Exotic se spojuje čistá kokosová voda s vůní čerstvého ananasu a exotických citrusových plodů, na výběr však máte ještě z dalších dvou druhů, které lze použít samostatně, nebo namixovat navzájem či s klasickým krémem NIVEA Soft. Kokosový a další přírodní oleje pak najdete v křišťálově čirém balzámu na rty EOS s příchutí Hibiscus Peach (ibišek a broskev), jenž vaše rty perfektně hydratuje, vyživuje a změkčuje. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít