Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejkrásnější parfémy: Krásně voní i vypadají

Nejkrásnější parfémy: Krásně voní i vypadají

Nejkrásnější parfémy: Krásně voní i vypadají

1. prosince 2022 od Eva Suchomelová

1. prosince 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Bývá to láska na první pohled i přivonění. Okouzlující vůně v úchvatném flakonu. Obojí může být rafinované, minimalistické, totálně ženské i nostalgicky tradiční. Podívali jsme se na květinové, citrusové či orientální vůně a vybrali naše tipy. Vyzkoušejte.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Květinové vůně

Jsou bezkonkurenčně nejrozšířenější a největší skupinou mezi parfémy. Když si přivoníte ke květinové vůni, je to jako byste se přenesli do zahrady plné barev a květin. Květinové vůně se mohou skládat z jediného květinového tónu nebo z různě sladěné kompozice různých květin. Květiny symbolizují jaro, náladu plnou očekávání a čerstvého vzduchu. 

Náš tip: 


citrusove-vune.jpg
 

2. Citrusové vůně

Pro výrobu citrusových paréfmů se využívají citrusové oleje a to již stovky let. Jde o jednu z nejstarších vonných rodin. Dnešní citrusové parfémy jsoumnohem lehčí než ty historické. jde o osvěžující voňavé koktejly, zvláště do horkých dnů, které připomínají dovolenou u moře. Jiskřivé a řízné citrusy jsou plné života, radosti a energie a tyto vůně povzbuzují tělo i mysl.  Jejich slabinou bývá, že velmi rychle vyprchají. Proto se k citrusové vůni přidávají ještě složky ovocné, květinové nebo dřevité. V parfémářství se využívají vůně bergamotu, citronu, mandarinky, grapefruitu či limetky. 


Náš tip: 

  • Dolce & Gabbana Light Blue (koupit v e-shopu) - je neodolatelná, mladiství, jiskřivá a průzračná vůně již na první nadechnutí. jde o živou vůni, která vyvolává vzpomínky na moře. Voní posicilském citronu acedrovém dřevě. 
  • Elizabeth Arden Green Tea Scent (koupit  e-shopu) - je svěží citrusová vůně, která dodá potřebnou energii a vyvolá pocit radosti. S touto vůní můžete skvěle relaxovat. Voní po bergamotu, pomerančové kůře a citronu a to vše doplněno o chladivou mátu a zelený čaj. 

orientani-vune.jpg


3. Orientální a dřevité vůně

Orientální vůně jsou odjakživa zahalené tajemstvím a záhadami. Voní jako dobrodružné cesty  do exotických zemí a jako nezapomenutelné vzpomínky navždy spojené s dávnými výlety. Parfémy s vůní Orientu vás unesou na procházku starobylými uličkami, květinovými zahradami, voňavými tržnicemi i velkolepými paláci. Orientální vůně  oblíbené vůně dalekých krásek a starobylých královen.  Jde o honosné, smyslné a velmi svůdné, kteréjsou vhodnější spíše pro zralejší ženy nebo pro speciální příležitost. Voní po exotické koření, jako je třeba skořice, vanilka, pepř a hřebíček, kadidlu, ambře, ale také santaolovém či cedrovém dřevě nebo dokonce kávě, čokoládě, anýzu či myrtě.  


Náš tip:
  • Guess Seductive Woman (koupit v e-shopu) -  je květinovo-dřevitá vůně, které neodolá skoro nikdo.  vokuje cudnou ženskost i omamnou svůdnost. Svádění je hra, pro kterou neplatí žádná pravidla.A tato vůně vám dodá potřebné sebevědomí. Voní po vanilce, kadidlu a kašmírovém dřevě. 
  • Bruno Banani DANGEROUS WOMAN (koupit v e-shopu) - je vůně díky níž si budete připadat nepřehlédnutelná. Je ztělesněním luxusu a exkluzivity a potěší  ty nejnáročnější. Jde o kořenitou vůni pro nespoutané ženy.  Voní po  kokosu a vanilce. 

Tip redakce:
Není jednoznačný  návod na to,
jak si najít svou oblíbenou vůni. Chce to zkoušet. Můžete to zkusit, třeba podle horoskopu, který v mnohém napoví. 



 

Zdroj foto: Fotolia a Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít