Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Lak na nehtech 14 dnů? Víme, jak na to!

Lak na nehtech 14 dnů? Víme, jak na to!

Lak na nehtech 14 dnů? Víme, jak na to!

8. června 2023 od Eva Suchomelová

8. června 2023 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Martina Muroňová, DiS.

Mít 14 dní nalakované nehty bez poškození? Jde to! Na rady i tipy na aktuální novinky pro úspěšnou domácí manikúru jsme se zeptali expertky na dekorativní kosmetiku Martiny Muroňové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co dělat před lakováním?

Velmi důležité je správně připravit nehty na lakování. Mezi odborníky panují dva názory na používání vyživujících přípravků těsně před lakováním nehtů. Jedni radí používat je bez omezení. „Pečující produkty s obsahem olejů používejte s odstupem minimálně 24 hodin před aplikací laku,“ zastává jiný názor Martina Muroňová. V tomto bodě si bude asi muset každý najít ten způsob, který mu bude více vyhovovat, a to jedině tak, že vyzkouší oba přístupy.

Před samotným lakováním je potřeba odmastit nehty. „Těsně před nanesením podkladového laku nehty odmastěte, ideálně s použitím odlakovače,“ radí Martina Muroňová.  

Tip redakce: 
My doporučujeme 
 Ameté Odlakovač na nehty s dávkovačem (koupit v e-shopu), nebo Profesionální bezacetonový odlakovač  (koupit v e-shopu). 


Co dělat při aplikaci laku?

  • Na výdrž laku má vliv především kvalita nehtu a kvalita použitého laku. Kvalitu nehtu zajistíte pravidelnou péčí a správnou přípravou.
  • Pokud lakujete nehty standardním lakem, začínejte vždy podkladovou bezbarvou bází - zkuste Dermacol Fast Dry podkladový lak na nehty (koupit v e-shopu). . Nejen, že zabrání další barevné vrstvě, aby na nehtu zanechala barevnou „památku“, ale především nehet zpevní a vyrovná. Nic tak nepomůže laku v odlupování jako jakákoli nerovnost či prasklinka.

lakování nehtů
  • Další podmínkou výdrže laku je jeho kvalita, daná složením, ale také třeba stářím.
  • Rozhodně nelakujte nehty lakem po uplynutí data jeho spotřeby. Ani obligátní ředění staršího, ztuhlého laku nepřispěje dlouhotrvající hezké manikúře.
  • Pro zachování kvality laku na nehty je důležité jeho skladování, aby si podržel své dobré vlastnosti co nejdéle. Nejlépe je uskladnit ho ve tmě bez přístupu světla a s co nejmenší vlhkostí. Tedy nikoli v koupelně.
Tip redakce: 
Během samotného lakování můžete uplatnit trik profesionálních manikérek. „Při lakování myslete také na hranu nehtu, naneste lak i tam. Díky tomu se nebudou nehty rozdvojovat a lak vydrží mnohem déle,“ prozrazuje expertka.


Jak na vzhled gelových nehtů doma?

Také jste propadla gelovému šílenství, nebo se mu naopak bráníte? Nejste spokojená s gelovými laky nebo je vám z nějakého důvodu vytvrzování UV lampami proti srsti? A přesto si chcete dopřát komfort dvoutýdenní perfektní manikúry? Máme pro vás dobrou zprávu – je to možné! „Ano, lze toho dosáhnout díky speciální technologii, kdy se nemusí používat UV lampa. Nemluvíme ale o klasickém „běžném“ laku, ale kombinaci laku a gelu. Samozřejmě i zde platí, že je nutné dodržet správný postup,“ potvrzuje Martina Muroňová.

Tip redakce: 
Je tu totiž novinka od značky Sally Hansen. „Jedná se o Miracle Gel. Jde o barevný gelový lak a vrchní lak, které společně tvoří dokonalý systém,“ vysvětluje odbornice. „Miracle Gel obsahuje patentovanou technologii. Barevný i vrchní gel obsahují oligomery, které se propojí v jednu silnou odolnou vrstvu díky fotoiniciátoru, a to bez použití UV lampy. Stačí pouze běžné světlo.“ Zkuste  Sally Hansen Miracle gel lak na nehty (koupit v e-shopu) nebo Sally Hansen Miracle gel 510 (koupit v e-shopu).
 

Jak na to:

  1. Nejprve nanesete na nehet dvě tenké barevné vrstvy a na ně pak vrchní lak. Překvapením je, že nepotřebujete žádnou podkladovou vrstvu laku.
  2. Po nanesení necháte každou vrstvu zaschnout. Právě nanesení vrchního laku zahájí vytvrzování nehtu, které se nezastaví, ale s každým dnem pokračuje.
  3. „Když to srovnáme s klasickým lakem, ten se každým dnem stává křehčím a křehčím, proto začne po čase odprýskávat z konečků nehtů. Miracle Gel se naopak stává pevnějším a pevnějším,“ přibližuje rozdíl mezi nimi Martina Muroňová.
  4. „Obrovským benefitem je také odstraňování. Miracle Gel odlakujete běžným odlakovačem s acetonem nebo bez něj jako standardní lak. Klasické lampové gely se poměrně složitě odstraňují a trvá to dlouho.“ Není tedy nutné nechávat odlakovač dlouho působit, a tak ničit nehty.

Předejděte problémům s nalakovanými nehty: 

  • Pro výdrž manikúry můžete udělat ještě něco navíc, a to bez ohledu na to, zda máte lak normální, nebo gelový – nevystavovat ruce delší dobu zvýšené vlhkosti.
  • „Například není vhodná dlouhá relaxační vana. Dlouhý pobyt ve vodě způsobí, že se vaše nehty rozmáčí, což napomůže rychlejšímu olupování laku i gelu,“ radí odbornice.
  • Tipy odborníků: důležité je, aby ženy nemáčely ruce ve vodě dvě hodiny před lakováním nehtů a dvě hodiny po lakování.
  • Tedy, pravidelné mytí rukou ano, ale např. mytí nádobí bez rukavic, namáčení rukou ve vodě při mytí podlah či dlouhá koupel ve vaně rozhodně ne.
  • Problematické jsou ruce, které se potí, neboť i tato zvýšená vlhkost snižuje trvanlivost lakové vrstvy. Lze použít krémy proti pocení nebo ošetřovat přípravkem z dubové kůry, který má stejné účinky.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Martina Muroňová, DiS.

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Milena Špačková 6.ledna 2024
Vrchní lak není v článku dostatečně zdůrazněn. Vrchní (bezbarvý) lak je hodně důležitý.
Milena Špačková 6.ledna 2024
Měl tu být ale uveden jednoduchý postup: podkladový lak, jedna nebo dvě vrstvy barevného laku, vrchní lak. A nespěchat při nanášení kterékoli z uvedených vrstev. "Začišťování" hran nehtů je dobrá věc. Dělám ji i průběžně, hrany nehtů se obrušují nejdřív. Jinak nemám se 14denní výdrží problém, značku nemůžu jmenovat. Lak mi vydrží 14 dnů vždy, někdy i víc - při dodržování rukavic při větším nádobí, ručním praní víc kousků atd. Docela se bavím, když některé firmy u svých laků uvádějí "dlouhotrvající" a uvedou 5 dnů.

Expert z článku

Martina Muroňová, DiS.
Expert v oblasti vůní a dekorativní kosmetiky COTY
341
"Naše vůně je stejně jedinečná jako náš otisk."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít