Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetický salon doma: Krásnější za jeden víkend

Kosmetický salon doma: Krásnější za jeden víkend

Kosmetický salon doma: Krásnější za jeden víkend

19. listopadu 2017 od Karolína Hornová

19. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Podzim je obdobím wellness víkendů a zkrášlovacích procedur. Že na žádný nejedete? Nevadí. Udělejte si kosmetický salon doma, za málo peněz a s viditelným účinkem. Přizvěte kamarádku a udělejte si dámskou jízdu trošku jinak. V pondělí budete k nepoznání!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Příprava: Klid jako v lázních

Žádná kosmetická či lázeňská procedura se neobejde bez kvalitního „základu“ v podobě úplného klidu. Udělejte si víkend opravdu jen pro sebe, všechny problémy vyřešte už v pátek, abyste nemusela myslet na nic, co by vám kazilo náladu. Snažte se úplně vypnout a myslet jen na blahodárné účinky kosmetických procedur.

Jako první přichází na řadu dokonalé odlíčení. Použijte kvalitní odličovací mléko nebo vodu. Zkuste třeba jemný, ale účinný Gentle Make-Up Remover od značky L’Oréal nebo kompletní odličovací mléko Garnier Essentials. Odličujte vatovými tamponky tak dlouho, dokud nebudou úplně čisté.

Teď už je na řadě horká vana. Vyhřejte koupelnu na takovou teplotu, aby vám nebyla zima – podobně jako ve skutečném wellness. Napusťte si vanu a přidejte povzbuzující éterický olejHorká voda roztáhne póry, ze kterých se tak mnohem snadněji budou moci vyplavit všechny nečistoty a maz. Vaše pokožka i pleť budou dokonale připraveny pro další kroky.


První den: Dokonalá čistota

Ještě ve sprše je čas na tělový peeling, který odstraní odumřelé šupinky kůže a pokožku krásně prokrví a vyčistí. Zkuste Profesionální peeling od Bione Cosmetics, který má složení podobné přípravkům z kosmetických salonů. Můžete ho použít na tělo i celý obličej a také to udělejte: prokrvená pleť se lépe regeneruje a po důkladném peelingu bude působit o pár let mladší a svěžejší.

Po koupeli by mělo následovat ještě rychlé osprchování s použitím sprchového gelu a až pak osušení a použití výživného tělového mléka či másla, které do rozehřáté pokožky mnohem lépe pronikne. Zkuste Výživné tělové mléko s arganovým olejem od Bione Cosmetics nebo třeba hutné tělové bambucké máslo či kokosový olej. Oblékněte župan a vrhněte se na obličej.

čištění pleti

Teplem se povolují póry, ale i váčky vlasů a chloupků. Doba po koupeli a peelingu je proto ideální k epilaci – odstraňování chloupků obočí nebo na obličeji pinzetou nebo epilačním strojkem. Nehrozí bolest ani nepříjemné zarudnutí.

Jako první by mělo přijít na řadu dokonalé hloubkové čištění. Pokud jste použila peeling, máte už půl hotovo. Stačí použít speciální slupovací masku, která přilne k nečistotám a mazu v pórech a doslova je vytáhne ven. Zkusit můžete osvěžující okurkovou Cucumber Peel Off Mask od značky Freeman, nebo hit posledních měsíců, černou masku Pilaten Black Head, která odstraní černé tečky, nečistotu i odumřelé buňky a zanechá pokožku dokonale hladkou a prokrvenou. Po použití masky naneste hydratační krém a nechte pleť už jen odpočívat.

nalepovací maska na obličej


Druhý den: Výživa, která rozzáří vaši pleť

Pokračujte druhý den ráno poté, co jste si dopřála pořádně dlouhý spánek, na který v pracovní dny nemáte čas. Každá kosmetička či dermatolog vám řeknou, že zásadní prevencí předčasného stárnutí a únavy pleti je kvalitní spánek. Ráno bude pleť odpočatá, ale stále čistá a připravená na další procedury.

Začněte masáží obličeje. Není na ní nic složitého a výsledkem bude prokrvení pokožky, urychlení metabolických procesů a vyplavení toxinů, které mohou třeba za kruhy pod očima. Věnujte pleti dvacet minut. Použijte obličejový olej, spojte prsty k sobě a masírujte bříšky prstů jemnými krouživými pohyby celou pokožku obličeje směrem od středu ven (od středu čela ke spánkům, od nosu k uším). Přebytečný olej odstraňte vatovým tamponkem. Můžete použít čisticí mléko či tonikum, ale nemusíte.

masáž obličeje

Posledním krokem je maska. Její dobu působení neodbývejte, máte dost času. Sahejte po těch výživnějších, hutnějších, které vaši pleť do hloubky vyživí, a dívejte se po ingrediencích, jako je med, mateří kašička nebo třeba arganový olej (třeba Garnier Total Comfort – výživná pleťová maska, Nivea Nourishing Honey Mask nebo Hydratační a vyživující maska od Dermacolu). Výživnou a hydratační masku si můžete vyrobit doma i samy. Masku odstraňte vodou a naneste na obličej oblíbený hydratační krém. Hotovo.

žena s pleťovou maskou

Na závěr svého relaxačního víkendu se nezapomeňte podívat do zrcadla: vaše pleť je najednou rozzářená, čistá a plná života. Vrásky, vzniklé pracovní únavou, stresem a nedostatkem času na péči, jsou ty tam. Vaše pokožka i pleť je vyživená, regenerovaná a připravená na další týden. Nezapomeňte takovýto víkend krásy zakomponovat do své pravidelné péče. Stačí jednou za měsíc. Systematická péče, spojující více kroků za sebou, je totiž vždy účinnější než nárazová aplikace jednotlivých produktů či procedur.

Tip redakce: Potraviny, které rozzáří vaši pleť
Kromě takzvaných superfoods, energií nabitých potravin, které dodají pleti dávku zdraví, je to třeba bobulovité ovoce (borůvky, maliny a další lesní plody), bohaté na silný antioxidant, vitamin C. Doslova zázračně v tomto směru působí granátové jablko – udělejte si z něj po ránu lahodný fresh. Pleť vyživují i zdravé mastné kyseliny, které najdete v avokádu, oříškách a semínkách. Zelený čaj zase napomáhá odstraňování toxinů a volných radikálů a působí jako prevence předčasného stárnutí. Zpříjemněte si váš "víkend krásy" i těmito lahůdkami!
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít