Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetické ikony: Máte je i vy ve své koupelně?

Kosmetické ikony: Máte je i vy ve své koupelně?

Kosmetické ikony: Máte je i vy ve své koupelně?

1. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

1. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Rozhlédněte se po své koupelně – určitě tam některou z nich najdete. Ikony kosmetiky, které už hýčkají krásu žen dlouhé desítky let. Které to jsou a v čem je jejich kouzlo?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

No. 5 Chanel
1. No. 5 Chanel (1921)

Francouzská vůně se stala téměř synonymem pro parfém. Ačkoli už brzy od jejího vzniku uplyne sto let, stále se drží na vrcholu obliby mezi všemi vonnými výstřelky a extravagancemi, které za tu dobu ženy vystřídaly. Vznikl jako další marketingový krok módní návrhářky Coco Chanel, která se tehdy dostala na vrchol módní vlny svými jedinečnými modely a chtěla je podpořit neméně originální vůní značky. Požádala nejvynalézavějšího francouzského parfuméra té doby, Ernesta Beauxe, aby vytvořil parfém, úplně odlišný od předválečných parfémů jedné květiny. Doslova řekla: „Žena by měla vonět jako žena, ne jako růže.“ Použil tehdy aldehydy, novou syntetickou látku, nad kterou tradiční parfuméři ohrnovali nos a pohlíželi na ni s nedůvěrou.


Čím nás stále okouzluje?

Tajemství úspěchu tkví zčásti v geniálně jednoduchém, minimalistickém flakonu, ale oblibu mu zajistilo nejspíš to, že si na nic nehraje, je otevřený, naprosto jedinečný a univerzální. Nic jiného nevoní jako on. Údajně obsahuje na 250 ingrediencí rostlinného původu, ale aldehydy je zahalují do harmonické směsi, kdy vás vůbec nenapadne přemýšlet, z čeho se vůně skládá. Je to parfém, který se hodí pro každý věk, temperament, každou epochu i pro každou příležitost. A malá rada přímo od madame Coco: „Noste jej všude tam, kde chcete být líbána.“NIVEA Creme

2. NIVEA Creme (1911)

Nebudete tomu věřit, ale modrou kulatou kovovou krabičku se sněhobílým krémem už lidé na celém světě používají víc než sto let. Jde o první krém vůbec a navíc se celou dobu vyrábí v prakticky nezměněném složení. Za jeho vznikem stojí trojice schopných německých odborníků: lékárník dr. Oscar Troplowitz, dermatolog Paul Gerson Unna a chemik Isaac Lifschütz. Původní snaha chemika Liftschütze nalézt lékařský přípravek vedla k vynálezu emulgační přísady Eucerit, díky které lze spojit vodu a olej do stabilní emulze - tedy krému. Název NIVEA pochází z latinského nix = sníh a nivis = sněhový.


Čím nás stále okouzluje?

Ženy i muže na celém světě si tato legenda získala a stále získává jak svým univerzálním použitím během celého roku a vynikajícím účinkem na pleť i pokožku celého těla, tak i nezaměnitelnou vůní. Celková kompozice vyznívá velmi čistě a svěže, jako by člověk právě vyšel z očistné koupele.
Cover make-up Dermacol

3. Cover make-up Dermacol (1966)

Krycí make-up, který možná používaly už vaše babičky, ale zcela jistě maminky, vznikl v České republice a dobyl během svého zatím více než 50letého tažení nejen svět, ale dokonce i Hollywood. A to přitom u jeho zrodu byla jedna maminka, která chtěla pomoci své malé dcerce zakrýt nevzhledný névus (pozn. red.: pigmentové skvrny u dětí) ve tváři. Přivedla ji do Ústavu kosmetiky, kde se řešení ujímá zkušená kosmetička a dnes již žijící česká legenda v oblasti kosmetiky, Olga Knoblochová. Za pomoci expertů z tehdejších filmových ateliérů Barrandov vzniká speciální krycí přípravek – Make-up Cover a vzápětí podnik jménem Dermacol. Prostřednictvím filmového světa pronikl nejprve do Hollywoodu, později i do kosmetických taštiček a na toaletní stolky běžných žen.


Čím nás stále okouzluje?

Je voděodolný, ale zároveň hypoalergenní, má příjemnou krémovou konzistenci, přitom výborně zakrývá případné nedokonalosti pleti, díky OF 30 poskytuje pleti ochranu před slunečním zářením a hodí se pro všechny typy pleti. Preferujete-li velmi aktivní životní styl plný sportu a akce, pak se bez něj prostě neobejdete.
Modrá Indulona

4. Modrá Indulona (1958)

Krásné ruce, i když pracujete na zahrádce, vytváříte sochy či tvoříte rukama z materiálů, které pokožce zrovna nesvědčí? Pak se jistě neobejdete bez Indulony, ostatně jako ženy (a tajně i muži) už dlouhých 60 let. Světlo světa spatřila modrá Indulona na Slovensku, kde se vyrábí v nezměněné podobě dodnes.


Čím nás stále okouzluje?

Nevyvolá žádné alergické reakce ani nemá nežádoucí vedlejší účinky. Neobsahuje totiž konzervační látky a má vysoký podíl čisté přírodní vazelíny. Díky tomu je vhodná i pro citlivou nebo dětskou pokožku.
Řasenka Great Lash Maybelline

5. Řasenka Great Lash Maybelline (1971)

Jedna z amerických značek, díky kterým mohou mít ženy už desítky let stejně krásné řasy jako jejich filmové idoly. Mascara Maybelline sice začínala v éře charlestonu, ale její největší hit přišel až počátkem 70. let 20. století. Vznikla nejoblíbenější řasenka, kterou si od té doby ženy a dívky po celém světě stále kupují, řasenka Great Lash.


Čím nás stále okouzluje?

Chcete cenově dostupnou a praktickou řasenku do kabelky, s kterou se rychle a dobře nalíčíte? Pak je Great Lash sázkou na jistotu. Jejích aktuálních sedm variant je zárukou, že si každé řasy najdou tu svoji řasenku.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít