Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Karolína, 23 let: Cítit se lépe ve svém těle

Karolína, 23 let: Cítit se lépe ve svém těle

Karolína, 23 let: Cítit se lépe ve svém těle

10. května 2021 od Teta drogerie

10. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

Karolínu trápí vyšší váha. Chce se cítit lépe ve svém těle, oblékat si oblečení, které má ráda a celkově si tak zvýšit sebevědomí. Už od základní školy se Karolína rozhodla být vegetariánkou, tedy jedním z našich úkolů bude v jídelníčku pestře nahrazovat maso. Pokud i vy odbouráváte tuky ze svého těla a maso ze svého jídelníčku, sledujte příběh Karolíny. Třeba vás inspiruje pro podobnou změnu.


Seznamte se s Karolínou

Věk:  23 let

Povolání: studuje a zároveň pracuje jako recepční
 
Co má ráda: Je hodně společenská, ráda je v kontaktu s kamarády i rodinou. S radostí si také sedne ke knížce, dá si masku na obličej a užívá si chvilku sama pro sebe. Když je čas, tak vyrazí na brusle nebo na procházku, pustí si oblíbenou hudbu a relaxuje. Miluje objevování nových míst v Česku, ale i v zahraničí a sbírání nevšedních zážitků.
 
Jaký má problém? vyšší váha, únava způsobená nedostatečným spánkem
 
Cíl proměny: redukce hmotnosti o 10 kg

Pokroky Karolíny

Zajímá vás, jak bude probíhat cesta Karolíny na svou vysněnou váhu? Sledujte její pokroky i nové rady odbornice na výživu každý týden.
proměna účastnice

Proměna krok za krokem

NOVÉ Finální měření

Karolíny váha naměřila finální výsledek 68,5 kg, což je o 12,5 kg méně než při počátečním měření. Úbytek tukové tkáně činí 11,2 kg. Svalová tkáň nám klesla o pouhých 700 g. Útrobní tuk se snížil z čísla 18 na číslo 12. Z břišní oblasti zmizelo 5 kg tuku. BMI, které bylo na hranici nadváhy a obezity, se dostalo do normálu. V pase Karolína ztratila 11,5 cm, na bocích ubylo 10,5 cm. Celkově se postava zpevnila a vyrýsovala. Karolína popsala celou proměnu jako velice příjemnou a především zábavnou, bez zbytečných stresů, omezení nebo jakýchkoliv negativních pocitů. Naopak se konečně cítí skvěle ve svém těle a je spokojená s nově nastaveným životním stylem, který jí je naprosto přirozený. Karolíny výsledky jsou inspirující a my jí obrovsky gratulujeme.
Karolína

11. týden proměny

Před finálním měření proběhla krátká přednáška výživové poradkyně Sabiny o zdravé výživě s tipy, jak nově nastartovaný zdravý životní styl udržet.  Zajímá to i vás?  Přečtěte si krátký článek o zdravé výživě.

10. týden proměny

Karolínu jsme zastihli na jejím pravidelném nedělním nákupu surovin na příští týden. Jedním z důležitých aspektů dodržování pravidelného a zdravého jídelního režimu je mít doma vždy alespoň pár zásob surovin, ze kterých víte, že vždy vykouzlíte něco výživného a nebudete muset sáhnout po nějaké nezdravé „rychlovce“. Karolína se cítí skvěle. Zlepšuje se jí fyzická kondice. Příště by se ráda dozvěděla, jak si následně poradit s odhadováním porcí bez toho, aniž by musela neustále používat váhu.

9. týden proměny

Karolína svými výsledky předčila očekávání. Od posledního měření se jí podařilo zhubnout 3,3 kg tuku a zároveň si navýšila svalovou hmotu o 0,6 kg. Útrobní tuk klesl o další jeden bod. K výživovému plánu stále dodržuje i pravidelný tréninkový plán a tak na sobě cítí posun i ve fyzické kondici a těší se na další tréninková videa. Od stanoveného cíle zhubnout o 10 kg nás dělí 0,4 kg váhy :)
VŠECHNA VIDEA

8. týden proměny

Karolína se cítí skvěle a s nově upravenými porcemi obědů a večeří je spokojena. Má více energie a i během náročnějších dnů se studijními povinnostmi pravidelně zařazuje cvičení ze sestaveného tréninkového plánu. Protože jsou tyto dny celkově zatíženy delším sezením a prací u počítače, využívá jak posilovacích videí, aby zpevnila svaly a tělo se tak vypořádalo lépe s dlouhým sezením, tak i protahovacích videí pro uvolnění zad, které jsou nejvíce namáhány. Z nových receptů si oblíbila například celozrnné těstoviny se sýrovou omáčkou, která je vytvořena z cottage sýru smíchaného s lahůdkovým droždím. Celý pokrm je nakonec posypán dýňovými semínky.

7. týden proměny

Karolíně jsme lehce snížili porce obědů a večeří a zapojili nové recepty, abychom do jídelníčku vnesli svěží vítr:) Objevily se nám zde recepty například na domácí sýrovou pizzu z vločkového těsta nebo na pečenou zeleninu s tempehem a proteinovým chlebíkem Crispins protein. V obou receptech hraje roli lahůdkové droždí, které je skvělým doplňkem do kuchyně nejen pro vegetariány. Nejedná se o klasické droždí na kynutí, tedy nemá kvasící účinky, obsahuje kvalitní bílkoviny, vitaminy skupiny B a další minerály a stopové prvky. Mimo to dodává pokrmům výbornou sýrovou chuť podobnou parmazánu. Použití má v dochucení polévek, omáček nebo třeba v zálivkách do salátů.

6. týden proměny

Karolína se cítí skvěle a pozoruje na sobě změny především v úbytku tuku v oblasti břicha. Po prvním měření, které proběhlo před šesti týdny, jsme nyní na InBody váze naměřili celkově o 7 kilogramů váhy méně, z toho 5 kilogramů tvoří tuk. Došlo také k odvodnění organismu. V oblasti břicha a boků jsme naměřili o 7 cm méně. Z výsledků jsme nadšené a budeme nyní lehce upravovat jídelníček a snižovat porce obědů a večeří.


Karolína může pokračovat na zvyšování fyzické kondice sestavou kardio cviků pro pokročilé, u kterých dochází k největšímu spalování tuků.

VŠECHNA VIDEA

5. týden proměny

Karolína na sobě cítí postupný úbytek váhy, k čemuž se váže také pocitově potřeba méně jídla. To bude také naším úkolem po dalším měření. Jelikož budeme v půlce celého projektu, budeme Karolíně přepočítávat potřebné množství energie na novou váhu a tím i upravovat jednotlivé porce jídel. Karolína tedy dostala za úkol na další týden monitorovat jednotlivá denní jídla a jejich velikosti a naším úkolem pak bude dát společně dohromady, ze kterých jídel můžeme ubírat a které zanecháme tak, jak jsou.

Fitness a výživová poradkyně Sabina sestavila a doporučuje zařadit další sestavy cviků:

Posilování břicha
Posilování nohou
Posilování rukou a středu těla
VŠECHNA VIDEA

4. týden proměny

Karolíně se moc líbí nová cvičící videa a ihned je zařadila do svého plánu. Kardio cvičení pro začátečníky ji mile překvapilo. Čekala lehké rozcvičení celého těla a nakonec se vůbec nenudila 😊 S dalšími posilovacími videi začneme dávat dohromady pevný tréninkový plán a budeme probírat, jak spolu jednotlivá videa ideálně kombinovat a kdy je během dne nejlépe zařazovat. Recepty ji i nadále stále baví, jídlo jí chutná a chutě na sladké jsou ty tam.

3. týden proměny

Karolína zářila již při příchodu. Nejvíce nadšená byla z čím dál více ustupujících chutí na sladké, které ji v minulosti nárazově přepadávaly. Dodržování jídelního plánu společně s pravidelným cvičením, které Karolína ihned zařadila do režimu, přineslo své výsledky. Měření na InBody váze ukázalo úbytek 3 kg tuku, který pocházel především z horní části a středu těla. Útrobní tuk se snížil o dva body. Karolína ztratila v pase a bocích 4 cm. S jídelníčkem pokračujeme beze změny a těšíme se na nová tréninková videa.
VŠECHNA VIDEA

2. týden proměny

Karolína byla často zvyklá vynechávat snídani a naopak jíst pozdě večer. Protože jsme jako první krok v novém režimu nastavili 3 hodinový časový odstup mezi posledním jídlem a spánkem, začal se režim srovnávat a Karolína se nyní vzbouzí s větší chutí k jídlu, což nám pomůže vnést do stravovacího plánu pravidelnost.
Liftea Štíhlá linie
Protože Karolína ráda sportuje a cvičí, jako doplněk stravy jsme zvolily Liftea Štíhlá linie (koupit v e-shopu) jako dodávku energie před tréninkem. Jedná se o přírodní extrakt z bylin s kofeinem a synefrinem, který zvyšuje termogenezi a tím podporuje spalování tuku. Protože je Karolína vegetariánka, suplementuje vitamín B12, který se nachází v potravinách živočišného původu. V jídelníčku zajišťujeme tento vitamín v rámci vajec a mléčných výrobků. Vegetariáni by si také měli hlídat příjem omega-3 mastných kyselin, které se ve své nejsnáze využitelné formě objevují v rybách. Dostatečné množství nám ale mohou zajistit také lněná, dýňová, chia semínka nebo oleje z nich v té nejvyšší kvalitě.

Všechny doporučené doplňky stravy pro Karolínu najdete zde.

Úvodní schůzka

Karolína není zvyklá snídat a první jídlo ve dne přichází leckdy až v odpoledních hodinách. Na časování jídel nebudeme tlačit, ale spíše se budeme věnovat složení prvního denního jídla, aby bylo výživově hodnotné a komplexní. Při konzultaci denního rytmu jsme také zjistily, že má Karolína problémy se spánkem, a to především ve vypjatých studijních obdobích. 

 
Hlavní úkol:
Vyladit cirkadiánní nastavení, aby se Karolína cítila plná energie celý den a nemusela pak únavu zajídat sladkými potravinami.  

Doporučené změny v jídelníčku

Karolína, jakožto vegetariánka, si musí dávat pozor na dostatečné množství bílkovin ve stravě, které je pro redukci váhy klíčové. V dosavadním jídelníčku převažovaly rychlé cukry a tuky a na bílkoviny byla strava chudá. Objevovala se především ve formě tofu a tučných sýrů.

Do nového plánu jsme tak přidali vegetariánské na bílkoviny bohaté potraviny jako jsou především luštěniny a výrobky z nich, tofu a tempeh ze sóji, luštěninové těstoviny, dále šmakoun – výrobek z bílků a samozřejmě vejce a mléčné výrobky jako je tvaroh, skyr jogurt nebo cottage sýr. Na bílkoviny bohatší jsou také celozrnné varianty příloh oproti těm vyrobeným z bílé mouky. 

Podívejte se na příklad doporučeného jídelníčku pro Karolínu - zde. 

Nejvhodnější cviky pro Karolínu

U Karolíny se zaměřujeme na větší snížení hmotnosti a proto je vhodné redukci podpořit aerobním cvičením v delších intervalech. Například rychlá chůze, chůze do mírného kopce, stepper, rotoped, apod. 

Při kardio tréninkových videích je potřeba dbát na správné provedení cviků, aby nadváha ještě více nezatěžovala klouby a celkově kostru těla. Karolína může doplnit celkový pohyb lehkým posilováním partií těla. 
Video č. 1: Rozcvičení
Video č. 2: Posílení středu těla
Video č. 3: Protažení
VŠECHNA VIDEA

Doporuční pro všechny: 

  • fyzická aktivita ideálně 4x týdně
  • posilování středu pro správnou funkci těla
  • protahování pro zdravé tělo 

Doporučená péče: NIVEA Zpevňující gel proti celulitidě Multi Power 5 v 1

V boji s pomerančovou kůží vám pomůže účinný gel s koenzymem Q10 a výtažky z lotosu. Již po 2 týdnech používání zpevňuje pokožku. Po 3 týdnech redukuje projevy celulitidy. Koenzym Q10 podporuje regeneraci pokožky. Pokožku zanechává hladkou a hebkou. Navíc redukuje tvorbu nových tukových buněk. 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít