Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zdravá výživa: Jak na to

Zdravá výživa: Jak na to

Zdravá výživa: Jak na to

5. května 2021 od Teta drogerie

5. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

Jak nastartovat svůj nový - zdravý životní styl tak, aby byly změny ve vašem životě trvalé a udržitelné? Výživová poradkyně Sabina Škrabská shrnula zásadní poznatky i praktické tipy.
Aby byl náš jídelníček zdravý a vyvážený, je potřeba, aby se v něm objevovaly všechny makroživiny, které naše tělo potřebuje a aby tyto makroživiny pocházely z co nejkvalitnějších zdrojů. Komplexní jídlo je tedy takové, které obsahuje správný poměr sacharidů, bílkovin a tuků. Myslet ale musíme samozřejmě na to, že každý člověk je individuální a tak každému bude vyhovovat jiný poměr těchto makroživin. Důležité je tedy především poslouchat své tělo a hledat takovou cestu, která bude vyhovovat právě nám.
komplexní strava

Na co pozor

Co se týká zpracovaných výrobků, je třeba naučit se číst složení a hledat takové výrobky, které neobsahují zbytečné přidané cukry, vysoké množství nekvalitních olejů, soli, konzervantů, barviv nebo sladidel. Každá naše buňka v těle se skládá z mikro a makroživin, které do sebe pomocí stravy dostáváme, a pro naše tělo chceme vždy jen to nejlepší. Protože jen díky zdravému tělu si můžeme užívat život se vším všudy.
 

Jak si poradit s výjimečnými událostmi?

Oslava


Oslavy

Při oslavách je vždy dobré zvolit zdravé pohoštění a obložené talíře prokládat porcemi zeleniny. Abychom měli množství snězeného jídla vždy pod kontrolou, je lepší si nandat jídlo rovnou na jeden talíř a ten pak postupně ujídat, než uzobávat z táců průběžně celý večer. Hlídat bychom si také měli množství alkoholu, protože sám o sobě obsahuje tzv. prázdné kalorie, tedy čistou energii bez jakýchkoliv pro tělo přínosných látek, a navíc se v něm může skrývat i vysoké množství cukru, které má za následek výkyvy hladiny cukru v krvi a následné vyšší chutě k jídlu.
Grilování


Grilování

Při grilování volte kvalitní méně tučná masa jako je kuřecí, krůtí, hovězí, ryby nebo mořské plody, hlídejte množství použitého oleje na marinování a dávejte pozor, abyste maso nepřepekli a nevznikaly tak karcinogenní látky. Místo tučných sýrů přidáme zeleninu a jako přílohu můžeme ogrilovat brambory, batáty nebo cizrnu do křupava
Dovolená


Dovolená

Co se týká dovolených, zde dodržujte pravidelný jídelní režim, dávejte si pozor na večerní přejídání a abyste si mohli bez výčitek užít lokální kuchyně, zvyšte fyzický výdej turistikou po městě, v přírodě nebo po místních památkách. 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít