Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak se zbavit chloupků před létem: Rychle a bezbolestně

Jak se zbavit chloupků před létem: Rychle a bezbolestně

Jak se zbavit chloupků před létem: Rychle a bezbolestně

12. dubna 2023 od Eva Karlová

12. dubna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Příprava těla na plavkovou sezonu může začít už v lednu. Chce to trochu se zpevnit, zbavit se celulitidy. Posledním krokem je zbavit se nechtěných chloupků. Je pro vás vhodnější depilace, nebo epilace? Prozradíme jejich výhody, kolik to bude stát i zda to bude bolet.
Jste zastánci hladkého těla, nebo naopak přívrženci některých současných trendů, které velí k návratu k přirozenosti, tzn. ponechání přírodního ochlupení? Pokud jste zvolili první variantu, pak máte poslední možnost zbavit se chloupků a připravit své tělo na letní sezonu. Možností máte spoustu, záleží na tom, zda si vyberete epilaci, či depilaci. Rozdíl mezi nimi je značný, ačkoli názvy jsou si dost podobné a často se zaměňují. Každá technika je vhodná pro jinou partii těla – záleží, zda se chcete zbavit chloupků na nohou, v podpaží, na intimních partiích nebo na obličeji. Záleží také na tom, jak dlouho vám vydrží pokožka hladká, kolik to bude stát a zda vás odstraňování chloupků bude bolet, či ne

Co je to depilace:

Plusy:
  • Bezbolestná metoda.
  • Chloupků se zbavíte rychle.
  • Okamžitě vidíte výsledek.
  • Tato metoda je vhodná pro ženy s citlivější pokožkou.
  • Tato metoda je vhodná pro všechny partie.
  • Jde o levný způsob zbavování chloupků.
Mínusy:
  • Vydrží jen krátkou dobu, musíte opakovat každé 2–3 dny.
  • Chloupky rychle dorůstají.
  • Nemá trvalý efekt.

Co je to epilace:

Epilace odstraní celý chloupek i s kořínkem, proto vás pokožka bez chloupků bude těšit i několik týdnů.

Plusy:
  • Dojde k odstranění celého chloupku.
  • Počet chloupků se postupně zmenšuje a chloupky jsou tenčí.
  • Přístroj na odstraňování jsou velmi kvalitní.
  • Hladká pokožka vydrží hladká několik týdnů.
Mínusy:
  • Jde o bolestivější metodu v porovnání s depilací.
  • U citlivějších osob může dojít k podráždění pokožky.
  • Metody epilace bývají oproti depilaci dražší.

Jak se zbavit chloupků doma formou depilace:

Žiletka

Jde asi o nejčastější i nejrychlejší způsob zbavování chloupků, po kterém sáhne většina žen. Pořídí si buď jednorázová holítka – třeba Ameté Jednorázová holítka se 3 břity (koupit v e-shopu), která jsou opatřena výkyvnou hlavou a zvlhčujícím proužkem pro jemné oholení, nebo si pořídí  Gillette Venus Sensitive Smooth Dámský Holicí Strojek (koupit v e-shopu), který je vhodný pro ženy s citlivou pokožkou. Na cesty, prodloužený víkend či dovolenou by se vám mohl hodit Ameté Dámský holicí strojek cestovní (koupit v e-shopu), který má 4 břity s nano povrchovou úpravou.
Tip redakce:
Pro hladší a pohodlnější oholení použijte současně s žiletkou také pěnu na holení
Satin Care Sensitive Aloe Vera Glide Gel Na Holení (koupit v e-shopu), která je speciálně navržená pro citlivou pokožku a společně s holicími strojky má skvělé výsledky, takže je po holení pokožka hebká a hladká. Jde o to, že pěny na holení chloupky ještě více změkčí a usnadňují klouzání břitu po pokožce, takže se tím omezí možnost poranění. V žádném případě nepoužívejte na holení místo pěny obyčejné mýdlo. Zbytečně tím můžete pokožku podráždit.

Depilační krémy

Jestliže chcete vydržet bez chloupků minimálně pár dní až týden, pak zvolte k jejich odstranění depilační krémy. Většinou nedráždí pokožku, pečují o ni a jsou vhodné i pro depilaci citlivé pokožky. Jejich jedinou  nevýhodou je jistá časová náročnost. Je totiž nutné, nechat působit krém několik minut na pokožce. Poté jej ve sprše smyjete krouživými pohyby, ideálně pomocí žínky. Pokožka pak vydrží hladká několik dní. Krémy jsou vhodné zvláště na intimní partie, podpaží nebo nohy. Zkusit můžete Veet Depilační krém s vůní jablka (koupit v e-shopu) nebo Strep Depilační krém tvář & oblast bikin (koupit v e-shopu), který je určen vyloženě na konkrétní partie.
Další možnosti:
Zkusit můžete také dámský elektrický holicí strojek nebo zastřihovač. Použití elektrického strojku sice nebolí, ale chloupky po něm velmi rychlé dorůstají, a někdy je potřeba oholit pokožku již po dvou dnech. Zastřihovače se zase hodí spíše na oblast bikin, pokud potřebujete rychlé řešení, nebo existuje zastřihovač do nosu ve velikosti rtěnky, který pohodlně schováte v kabelce.

Jak se zbavit chloupků doma formou epilace:

Vosk nebo voskové pásky

Odstraňování chloupků voskem či voskovými páskami je trochu pracnější. Využít můžete klasické pásky - Veet Easy-Gel voskové pásky pro citlivou pokožku nohy a tělo (koupit v e-shopu) nebo pásky pro konkrétní části těla – bikiny podpaží –  Veet Easy-Gel voskové pásky pro citlivou pokožku bikiny a podpaží(koupit v e-shopu). K dostání jsou také pásky pro citlivou pokožkuStrep Crystal Voskové pásky na obličej a citlivé partie (koupit v e-shopu).
Jak na to?
  • Chloupky by měly být dlouhé přibližně 5 mm. Kratší chloupky by vosk nemusel zachytit.
  • Před epilací pokožku umyjte mýdlem a důkladně opláchněte a osušte.
  • Dle pokynů vyjměte pásek z obalu a zahřejte jej v dlaních, sejměte ochrannou fólii a aplikujte na požadovanou oblast.
  • Pásek několikrát přejeďte dlaněmi, abyste měla jistotu, že se vosk rozpustil.
  • Poté pásek rychle strhněte proti směru růstu chloupků.
  • Po epilaci použijte zklidňující péči na pokožku.
Epilace voskovými pásky může být pro někoho nepříjemná i bolestivá. Někdy je dobré nechat si takto depilovat nějakou část těla v salonu, abyste věděli, co vás pak doma čeká, a byli připraveni. Většinou si ale pokožka na tuto metodu zvykne a další pokusy už bývají méně bolestivé.

Cukrová pasta

Cukrová pasta se používá hlavně na citlivější oblasti těla, jako jsou intimní partie, podpaždí a obličej, protože je šetrnější a méně bolestivá než epilace voskem. Při správném provedení nezpůsobuje zarudnutí pokožky a nevyvolává alergické reakce. Cukrová pasta se nanáší proti směru růstu chloupků, chvíli se nechá působit a strhává se pak vždy po směru růstu chloupků. Strhnutí musí být rychlé se švihem. Zkuste třeba Purity Vision BioEpil Depilační cukrová pasta (koupit v e-shopu).

Další možnosti:

Domů si můžete pořídit klasický epilátor, který využívá systém rotujících pinzet či kotoučů. Pokud ale s epilací teprve začínáte, zvolte raději nižší počet pinzet. Ze začátku je epilace většinou bolestivá, ale pokožka si časem zvykne a bolest se zmírní. Epilátor je možné použít nejen na nohy, ale také na oblast bikin, obličeje či podpaží. Dalšími možnostmi je tzv. fotoepilace, která se provádí pomocí laseru nebo IPL světla. Tyto metody jsou velmi účinné. Je nutné je několikrát za sebou opakovat, ale odstranění chloupků pak může být trvalé, nebo vydrží třeba i půl roku až rok. Bohužel tyto metody spadají do náročnější finanční kategorie.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít