Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak oddálit či zkrátit menstruaci před dovolenou? 3 ověřené tipy!

Jak oddálit či zkrátit menstruaci před dovolenou? 3 ověřené tipy!

Jak oddálit či zkrátit menstruaci před dovolenou? 3 ověřené tipy!

1. července 2021 od Vanda Vízková

1. července 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Celý rok se těšíte na dovolenou a nyní s hrůzou zjišťujete, že se její termín shoduje s termínem vaší menstruace? Pokud nechcete trávit vytoužené volno ve společnosti tamponů a vložek, zkuste naše přírodní tipy na posunutí měsíčků nebo alespoň jejich kratší trvání.
Pokud jste uživatelkou hormonální antikoncepce, je to snadné. Prostě načnete další plato léků a díky jejich působení nechtěnou periodu odsunete o další tři týdny. Nebo vám váš gynekolog předepíše léky, které podobně efektivně menstruaci odsunou na dobu, kdy to bude vhodnější. Co když ale nechcete spoléhat na „chemii“? Máte šanci přirozenou cestou menstruaci odsunout nebo alespoň zmírnit?

1.  Výrazně zvyšte přísun vitamínu C

Zvýšená konzumace vitamínu C, ať už ve formě doplňku stravy, například Allnature Prášku Vitamín C Premium (koupit v e-shopu), nebo ve formě čerstvě vymačkané šťávy z citronů pomáhá oddálit cyklus až o týden. Pokud se měsíčky i přesto dostaví, můžete počítat se zmírněním jejich nepříjemného průběhu, intenzity i délky.

2. Omezte pálivé a kořenící příměsi

Je známo, že pikantní a výrazně kořenící přísady zvyšují průtok krve v organizmu, mohou proto urychlit a zesílit příchod měsíčků. Pokud chcete menses spíše oddálit, vyřaďte je na nezbytně nutnou dobu z jídelníčku. A vyhněte se raději i česneku. Abyste nebyla nucená jíst „neslaná nemastná“ jídla, nahraďte koření bylinkami. Voňavá bazalka, koriandr, čerstvá pažitka, kopr nebo petrželka jsou právě v tomto období snadno dostupné a jídlo dokážou skvěle dochutit. 

3. Přijímejte hodně tekutin

Horko roztahuje cévy a může uspíšit příchod menstruace. Ochlazujte proto organizmus zevnitř. Zvyšte příjem chladných tekutin. Dobré je pít minerálky se zvýšeným obsahem hořčíku, třeba Magnesii Extra (koupit v e-shopu), protože hořčík pomáhá zamezovat křečím. A ty umí během menstruace pěkně potrápit. Dále jezte vychlazený meloun či salátové okurky a dopřávat si můžete i zmrzliny z mraženého čerstvého ovoce. Vše ale konzumujte s opatrností, aby vám místo menstruace nezkazily dovolenou bolest v krku a nachlazení.
Tip redakce:
V případě, že se vás menstruace přeci jen rozhodne na dovolenou doprovodit, popíjejte
Leros Ženský čaj Klidná menstruace (koupit v e-shopu). Směs „ženských bylinek“ – kontryhele, dobromysle, máty a vřesu – pomůže zvládnout PMS i průběh měsíčků v dobré fyzické i psychické pohodě. S sebou si přibalte i praktické tampony s aplikátorem Tampax Tampony Pearl Compak Regular (koupit v e-shopu), které se snadno zavádějí a mají také speciální ochranu před protečením.  

TIP: Další menstruační pomůcky zakoupíte v prodejnách Teta drogerie nebo na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít