Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Geniální nano houbička: Zbaví vás zašlé špíny

Geniální nano houbička: Zbaví vás zašlé špíny

Geniální nano houbička: Zbaví vás zašlé špíny

21. dubna 2023 od Marta Pušová

21. dubna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Pokud hledáte zdatného pomocníka pro úklid, díky němuž bude tato nepříjemná činnost snazší, pak jste na správné adrese. Nano houbičky si dokážou poradit s kdejakým nepořádkem, vyčistíte s ní zašlé plastové židle, rez i pokreslenou stěnu nebo auto.

Co to vlastně je nano houbička?

Nano houbička slouží k čištění a odstraňování nečistot z různých povrchů. Jedná se o malou houbičku, která je pokryta vrstvou mikroskopických vláken, která umožňují hlubší a účinnější čištění než běžné houbičky. Princip fungování nano houbičky spočívá v tom, že mikroskopická vlákna na povrchu houbičky tvoří velké množství malých otvorů a drsných hran, které umožňují rychlé a snadné odstranění nečistot a skvrn. Díky své struktuře mohou nano houbičky čistit i takové povrchy, které jsou velmi obtížně přístupné, jako například mezery mezi dlaždicemi nebo reliéfní povrchy.
Tip redakce:
Při použití nano houbičky
Q-Home Zázračná nano houbička (koupit v e-shopu) je důležité dodržovat návody a doporučení výrobce, aby nedošlo k poškození povrchů a zbytečnému plýtvání vodou a materiálem.

Na co lze nano houbičku použít?

Nano houbička je díky svému speciálnímu složení účinná při odstraňování různých nečistot.
1. Je ideální pro čištění koupelnových obkladů, van a sprchových koutů. Dokáže účinně odstranit vápenaté usazeniny, vodní kámen a mastnotu, aniž by po sobě zanechala nežádoucí zbytky.
Tip redakce:
Pro čištění v koupelně se vám budou také hodit
Q-Power Čistič na koupelny Nature (koupit v e-shopu), který je navíc ekologický a zbaví vás třeba zbytků mýdla nebo skvrn po vodě. V případě  plísně se může hodit Savo Proti Plísním Koupelna (koupit v e-shopu). A ještě jeden univerzální tip Cif Ultrafast Koupelna (koupit v e-shopu).
2. Nano houbička funguje též při odstraňování mastnoty a špíny na kuchyňských linkách, sporácích, troubách, digestořích a dalších površích bez poškození povrchu.
Tip redakce:
V kuchyni můžete použít také třeba
Q-Power Aktivní čistič na kuchyně (koupit v e-shopu), který je extra silný, odmašťuje a leští. Pro milovníky eko tu máme tip na Frosch Ecological Čistič na kuchyně s přírodní sodou (koupit v e-shopu), a na pečicí trouby, grily a rošty by se vám mohla hodit také Bril Profesional Čistič na trouby (koupit v e-shopu)
(koupit v e-shopu).
3. Nano houbička je skvělá také k čištění oken, okenních skel a zrcadel, protože nenechává za sebou žádné prachové částice. Jestliže vás trápí zašlé plastové okenní rámy, pak ji rozhodně zkuste.
Tip redakce:
Doporučujeme ale od největší špíny okna raději umýt pomocí
Sidolux Window Nano code arctic (koupit v e-shopu).
 
4. Nano houbička je také vhodná pro čištění počítačových klávesnic, obrazovek, mobilních telefonů a dalších elektronických zařízení.
Tip redakce:
Pohotovostně by se vám mohly hodit také 
Green Shield Vlhčené ubrousky na LCD obrazovky, laptopy, mobilní telefony (koupit v e-shopu), které můžete použít okamžitě i bez použití vody.
5. Zamilujete si ji i při úklidu interiéru auta, včetně čištění sedaček, koberců, stropu a palubní desky.

Péče o nano houbičku

  • Správná péče o nano houbičku může prodloužit její životnost a zachovat její účinnost.
  • Po použití ji důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a vymačkejte z ní veškerou vodu.
  • Pokud má na sobě houbička stále nečistoty, můžete ji očistit mýdlovou vodou s pomocí Nivea Honey & Oil Pečující krémové mýdlo (koupit v e-shopu) nebo Palmolive Naturals Olive Milk Tekuté mýdlo (koupit v e-shopu) a opět důkladně opláchnout.
  • Jestliže houbičku necháte namočenou v mýdlové vodě nebo jiném čisticím prostředku, mohou se v ní usadit bakterie a plísně, což snižuje její účinnost a životnost. Proto je důležité ji vždy po použití důkladně opláchnout a usušit.
  • Nano houbičku uchovávejte na suchém místě.
  • Jakmile se opotřebí nebo ztratí svou účinnost, je nejlepší ji vyměnit.
  • Doba výdrže nano houbičky se liší podle výrobce a podle toho, jak často se používá, ale obvykle by měla vydržet několik měsíců.
Tip redakce:

Tohle NE:
Je důležité si uvědomit, že nano houbičku nelze použít na ty povrchy, které jsou velmi hrubé nebo mají ostré hrany. Na drsných a hrubých površích, jako jsou například kameny, beton, dřevo, může být houbička poškozena.
 
Tohle ANO:
Je vhodná pro čištění citlivých povrchů, jako jsou například keramické dlaždice, sklo, nerezová ocel a podobně.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít