Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Doba pěnová: Trend ve vaší koupelně

Doba pěnová: Trend ve vaší koupelně

Doba pěnová: Trend ve vaší koupelně

9. května 2018 od Eva Suchomelová

9. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Hebký dotek a dokonalou kosmetickou péči - to všechno vám mohou nabídnout pěnové kosmetické výrobky. Od pěnových make-upů přes tělové pěny až po pěnové čisticí produkty. Už víte, která "pěna" najde místo ve vaší koupelně?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pěnový prim v kosmetické výbavě už nedrží jen pěna do koupele, ale velké množství výrobků, které spojují dohromady hned několik pozitivních účinků na vaši pleť. Víte, které to jsou a s čím vám mohou pomoci?


Tělové pěny

Když chcete pečovat o krásu své pokožky jinak nebo hledáte lehčí konzistenci tělové péče, než je tělové mléko, vyzkoušejte tělovou pěnu. Je zvlášť vhodná tehdy, když se ihned po ošetření pokožky potřebujete obléknout. Díky lehkému složení se okamžitě vstřebává, vůbec nelepí a nezanechává mastný pocit. Hydrataci kůži celého těla poskytne např. NIVEA Hýčkající tělová pěna s divokou malinou a vůní bílého čaje.


Čisticí pěny

Mnohé vizážistky si nemohou vynachválit čisticí pěnové přípravky na pleť, především pěnové odličovače, velmi šetrné zvláště k citlivé pleti. Jestliže je to i váš problém, porozhlédněte se po nějaké odličovací pěně, jakou je například Sebamed Antibakteriální čisticí pěna na pleť.

čisticí pěna

Pěnové make-upy

Nejčastějšími typy make-upů jsou tekuté nebo kompaktní (slisované). Ale vyzkoušeli jste někdy pěnový make-up? Některé kosmetičky sice nevidí rozdíl, ale mnoho žen, které ho vyzkoušely, si chválí lehkou a jemnou konzistenci a matující efekt. Podle výrobců navíc pleť nezatěžují, bez viditelného vrstvení ji sjednocují a výsledek je velmi přirozený. Nás zaujal např. pěnový make-up s SPF 15 Maybelline Dream Matte Mousse, který zakryje nedokonalosti, sjednotí barevný tón a propůjčí jí sametově matný, pudrový vzhled. Alternativou může být essence Soft Touch Mousse pěnový make-up ve 4 odstínech pro hladkou, matnou a přirozeně vypadající pleť, která může volně dýchat.


Pěny na vlasy – pro objem i styling

Velmi oblíbeným přípravkem s konzistencí pěny je vlasová pěna. Chválí si je profesionální kadeřnice, ale díky snadnosti použití se uplatňují i v koupelně každé ženy. Mohou vám zajistit úžasný objem účesu, jako např. NIVEA Pěnové tužidlo Volume Care, které dodá nadýchaný a objemný účes, aniž by vlasy slepilo, a to až po dobu 24 hodin, nebo pěna pro objem vlasů Aussie Uplift Your Hair s extraktem z australských mořských chaluh.

Jiná pěnová tužidla řeší i specifické vlasové záležitosti. Např. vlasová pěna pro tvarování vln L´Oréal Paris Studio Line Silk & Gloss Curling Mousse vám pomůže vykouzlit účes s vlnami přesně podle vašich představ. Chcete-li nechat zazářit své blond kadeře, použijte NIVEA Pěnové tužidlo Blonde Care. Navíc vlasy chrání před poškozením teplem. Krepatění a rozlítaným vlasům zabraňuje Schwarzkopf Pěnové tužidlo s ultra silnou fixací Taft Ultra Mousse, které je zároveň zafixuje až na 24 hodin, aby účes vydržel celý den navzdory rozmarům počasí.


Pěny do koupele

Tvoří zvláštní skupinu přípravků, protože před použitím jsou tekuté a pěnu teprve vytvářejí díky svému složení. Obsahují povrchově aktivní látky (nejčastěji SLS nebo SLES), díky kterým po nalití do proudu vody, napouštěné do vany, začnou pěnit a mají také čisticí účinky. Bohužel nejsou vhodné pro citlivou nebo podrážděnou pokožku (např. sluncem), na niž mají svědivé a iritační účinky.

Na druhou stranu si mnoho lidí nedokáže představit relaxační koupel bez hromady voňavých bublinek. Pak vybírejte takové pěny do koupele, které obsahují i výživné složky, např. Naturalis dvousložkovou pěnu do koupele s vůní levandule s relaxačními účinkem nebo hydratační pěnu do koupele Dove Caring Bath s vůní vanilky a bambuckého másla. Také můžete sáhnout po pěnách do koupele s orientálními ingrediencemi, jaké obsahují například pěny do koupele Tesori d’Oriente Jasmin di Giava s jasmínem nebo Tesori d’Oriente Mirra s myrhou.

pěna na holení

Pěny na holení

Další známou skupinou jsou pěny na holení pro muže. Ano, v tomhle směru nezůstaly naše silnější polovičky pozadu a mnoho z nich při svém holicím rituálu pěnu ve spreji používá. Ale i vy si můžete dopřát ten příjemný a trochu retro pocit nanesení lehké pěny na nohy při holení žiletkou. Vyzkoušejte třeba Astrid Femina krémovou pěnu na holení pro jemnou pokožku, která se hodí i pro holení citlivých partií.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít