Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co vypere lépe: Tablety, prášek nebo gel?

Co vypere lépe: Tablety, prášek nebo gel?

Co vypere lépe: Tablety, prášek nebo gel?

12. října 2020 od Eva Šarfová

12. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Dnes je takový výběr produktů na praní, že často nevíme, po kterém sáhnout. Kdy a proč dát přednost pracímu prášku, gelu nebo tabletám? Každá varianta má své přednosti.
Obecně platí, že všechny formy pracích prostředků existují ve variantách pro bílé a barevné prádlo. Třídění se tedy nevyhnete, ale pak už je jen na vás, co pro praní použijete. Mezi důležitá kritéria výběru patří mimo jiné stupeň zašpinění prádla nebo materiál, z něhož je vyrobeno.

Prací prášky

Klasika, s níž má zkušenost snad každý z nás. Hodí se pro velmi zašpiněné prádlo a jejich výhodou je, že je můžete použít v širokém teplotním rozmezí, a to od 30 do 90 °C. Prášek tedy oceníte mimo jiné například při vyváření ložního prádla, utěrek nebo praní hodně zašpiněného bavlněného oblečení. Protože se ale při nižších teplotách pomaleji rozpouští, není zrovna ideální pro ruční praní. Odolné skvrny odstraní Savo Bez chloru Prací prášek na barevné a bílé prádlo Universal (koupit v e-shopu), který je šetrný k pokožce i prádlu.

Prací gely

Jsou šetrnější k vláknům textilií, protože účinkují už při nižších teplotách, a hodí se pro použití kratších pracích programů nebo pro ruční praní. Jsou ideální pro praní jemnějších materiálů. Doporučují se spíše pro praní mírně nebo běžně zašpiněného prádla. Výhodou je, že objevíte-li na oblečení nějakou skvrnu, můžete gel nanést přímo na ni a před praním nechat působit. Dokonale a šetrně prádlo vypere Persil Prací gel Deep Clean Sensitive (koupit v e-shopu), který je vhodný i pro alergiky. Obsahuje přírodní mýdla a má lehkou vůni mandlového mléka.
Tip redakce:
Pokud potřebujete občas rychle přeprat prádlo v ruce, bude se vám doma hodit
osvědčená česká klasika v podobě gelu Jelen Tekutý na ruční praní z mýdla (koupit v e-shopu).

Prací tablety a kapsle

Jsou koncentrovanější než prací prášek a dobře se rozpouštějí i při nízkých teplotách. Jsou šetrné k barvám na oblečení, nezpůsobují jejich blednutí. Jejich další velkou výhodou jsou také praktické rozměry. Malá krabička zabere mnohem méně místa než objemná krabice s práškem nebo láhev s gelem. Také se jednoduše používají. Prostě vhodíte do bubnu pračky k prádlu tabletu nebo kapsli a o nic dalšího se nestaráte. Za pohodlí si ale připlatíte. Vyzkoušejte osvědčené Ariel Kapsle na praní All in 1 Pods Mountain Spring (koupit v e-shopu), které mají vynikající čisticí účinky i při praní na 20 °C.

TIP: Velký výběr pracích prostředků najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Něco speciálního

Některé značky nabízejí prací prášky nebo gely určené speciálně například na vlněné a jemné tkaniny, sportovní oblečení nebo třeba záclony.

Nezapomeňte na aviváž

Prádlo ošetřené aviváží se méně mačká, snadněji se žehlí a je příjemnější na nošení. Aviváž navíc prádlu dodá příjemnou vůni. Máte-li rádi svěží mořskou vůni, vyzkoušejte dvoulitrovou Q soft Aviváž Fresh breeze. Mimochodem, řešíte častou otázku, co aviváž a sušička? Pak vězte, že aviváž můžete používat bez obav i tehdy, když prádlo sušíte v sušičce. Důležité je čistit pravidelně filtry, což stejně musíte dělat za všech okolností. 

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít