Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže pivo?

Co dokáže pivo?

Co dokáže pivo?

19. srpna 2020 od Jana Kantorová

19. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Rádi ho pijeme v létě i v zimě. A když je to v přiměřeném množství, má na naše tělo pozitivní účinky, protože obsahuje vitamin B a vlákninu. Udržuje zdravé i kosti a žíly. Věděli jste ale, že působí skvěle také na pleť a využít se dá i v domácnosti?

1. Posilnit vlasy

Na vlasy je pivo doslova jako stvořené. Hlavně pak na ty poškozené bez života a lesku a vlasy roztřepené. Protein ve formě chmele a sladu totiž pomáhá opravovat poškozené vlasy a zajišťuje výživu vlasovým folikulům. Dochází tak dokonce ke zmírnění vypadávání vlasů a zastavení jejich třepení. A jak ho použít? Na závěr běžného mytí vlasů promasírujte ležákem vlasy od kořínků ke konečkům i vlasovou pokožku, nechte 5 minut působit a opláchněte vodou. Vlasy jsou po umytí hladké, lesklé a mají výraznější barvu.

Tip redakce:
Pro kudrnaté vlasy je doporučováno používat pouze tmavé a nealkoholické pivo, aby byly kudrny zachovány.

2. Omladit pleť

Pivo obsahuje antioxidanty, které bojují proti stárnutí a negativním účinkům volných radikálů. Zabraňuje tak předčasnému stárnutí pokožky. Smíchejte 1 lžíci piva, 1 vejce a 3 kapky mandlového nebo kokosového oleje, například Allnature BIO Panenského kokosového oleje (koupit v e-shopu). Masku pak rovnoměrně naneste na obličej a krk, nechte uschnout, opláchněte teplou vodou a osušte. Na závěr použijte hydratační krém, třeba Mixa Sensitive Intenzivní hydratační péči Skin Expert (koupit v e-shopu).
 

TIP: Produkty pro péči o pleť můžete nakoupit už také z pohodlí domova, a to na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

3. Bojovat proti akné

Díky antibakteriálním vlastnostem je pivo vhodné také k předcházení akné. Kvasinky totiž pomáhají řídit přirozenou tvorbu oleje v pleti. Vyšlehejte 1 bílek s 1 lžící piva a 1 lžící medu. Naneste na obličej nebo pupínky na zádech, nechte působit 15 minut a opláchněte teplou vodou. Tuto masku můžete aplikovat každý den.
 

4. Zpevnit nehty

Pivo obsahuje křemík, draslík a biotin, tedy látky, které posilují nehty. Ohřejte 1 lžíci piva, přilejte olivový olej a jablečný ocet. Do směsi ponořte nehty a 20 minut odpočívejte.

5. Pečovat o unavené nohy

Zdá se vám, že vaše nohy potřebují oddych? Naplňte mísu chlazeným pivem a ponořte do něj chodidla. Šumivé pivo vaše nohy ihned zrelaxuje.

6. Pohnojit květiny

O tomhle triku už mi říkala moje babička. Chcete-li, aby se květinám leskly listy, pak do vody přidejte trochu piva a tímto roztokem je pravidelně roste. Zvětralé pivo se pak hodí také při zalévání jako hnojivo na květiny. Rozřeďte ho s vodou a nalijte do hlíny.

7. Vyčistit šperky

Máte doma zlaté prstýnky nebo řetízky, které ztratily svůj lesk? Pak nalijte pivo do misky a na hodinu šperky do piva ponořte. Poté zlato opláchněte čistou vodou a usušte hadříkem.
 
Tip redakce:
Profi čištění šperků si můžete dopřát i díky
Styl Čističi stříbra special (koupit v e-shopu), který účinně pečuje o všechny stříbrné předměty.

8. Pochytat octomilky

V létě má s tímto nepříjemným poletujícím hmyzem zkušenost snad každý. I díky pivu se ho ale můžete zbavit. Na linku dejte misku, nalijte do ní trochu piva a překryjte ji potravinovou fólií. Do ní udělejte párátkem malé dírky. Mušky do misky vletí, ale těžko už se dostanou ven.
 
Tip redakce:
Na octomilky vyzkoušejte například také
Bros Lapač octomilek, jehož balení obsahuje praktickou mističku s nálevem. Jeho výhodou je, že ho můžete používat opakovaně.

9. Odstranit skvrny

Rozlitá káva nebo čaj na koberci nebo čalouněné sedačce? Žádný problém. Skvrnu polijte trochou piva, nechte působit a pak setřete čistým hadrem. Místo nakonec jemným kartáčkem umyjte za pomoci mýdla a vody. Skvrn na sedačce se zbavíte i díky Vanish Mýdlu na skvrny (koupit v e-shopu).
 

10. Vyleštit hrnce i kohoutky

Měkký hadřík namočte do piva a jemně ho naneste na povrch nádobí. Nechte chvíli působit, opláchněte a osušte utěrkou. Kyseliny, které pivo obsahuje, totiž působí na většinu kovů přímo zázračně. Stejně tak funguje na zašlé kohoutky a madla v koupelně. Pivo před použitím nechte chvíli odstát, pak ho nalijte do igelitového sáčku, ponořte do něj kohoutek, pytlík obvažte gumičkou a nechte několik hodin působit. Kromě toho vyleští pivo i dřevěný nábytek.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít