Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 zaručených rad, jak se zbavit octomilek

5 zaručených rad, jak se zbavit octomilek

5 zaručených rad, jak se zbavit octomilek

31. července 2020 od Pavla Maříková

31. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

V létě jsou všude, kde se vyskytuje něco sladkého a ovocného. Octomilky, na rozdíl od jiného hmyzu, není vůbec lehké z bytu vypudit, rychle se totiž množí. Jak se jich zbavit? Máme pro vás 5 zaručených rad, které 100% fungují!
Ještě před tím, než vám poradíme, jak se octomilek zbavit, uklidníme vás. Ani octomilky, ani jejich vajíčka žádné zdravotní riziko nepředstavují, nicméně je jasné, že hmyz ani hmyzí vajíčka nechce doma nikdo. Octomilky jsou drobné, černé, ale někdy i šedé nebo žluté mušky, které k nám nalítají z venku vábené především vůní ovoce, šťáv nebo zbytků potravin. Přinést si je můžete ale už v ovoci z obchodu nebo ze zahrádky. Jejich velkou nevýhodou je fakt, že se velmi rychle množí. Jak se jich tedy zbavit?

1. Okořeňte jim život 

První rada funguje primárně jako prevence, ale můžete ji využít i v případě, že se vám octomilky už ocitly v bytě. Podobně jako i jiný hmyz, ani ony totiž nemají příliš v lásce aroma koření. Pomůže tedy, když si po bytě, a především v kuchyni nebo na terase rozmístíte mističky s kořením. Nejlépe funguje hřebíček a česnek.

2. Nastražte pastičku 

Odřízněte dno plastové láhve a nalijte do něj trochu sladké šťávy. Vršek zakryjte tenkým papírem nebo fólií a upevněte gumičkou. Do papíru udělejte několik malých dírek. Vůně šťávy octomilky naláká dovnitř, ale ven se již nedostanou. Když jich budete mít pochytaných dost, mističkou zatřeste a její obsah vylijte do záchodu. Chcete-li se zbavit octomilek humánnějším způsobem, použijte stejnou past, jen dejte šťávy méně a po určité době vyneste mističku ven, odkryjte fólii a nechte octomilky uletět.
Tip redakce:
Na podobném principu funguje i
Bros Lapač Octomilek. Jeho velkou výhodou je fakt, že tuto “pastičku” můžete použít i opakovaně. Do pasti octomilky skvěle naláká i Lapač ovocných mušek (koupit v e-shopu) s nevysychajícím lepidlem.

3. Vysajte je 

Asi nejrychlejší a nejjednodušší řešení ve chvíli, kdy potřebujete mušky rychle pochytat a nemáte čas kupovat nebo vyrábět žádnou past, nabízí obyčejný vysavač. Octomilky jsou relativně pomalé, takže je snadno vyluxujete.

4. Vyčistěte odpad  

V kuchyňském odpadu se velmi často drží hnijící zbytky jídla, které octomilky lákají. Mohou zde dokonce klást i vajíčka. Nejlépe proto uděláte, když budete odpad udržovat čistý a jednou za čas jej důkladně vyčistíte Q-Power Čistič odpadů granule (koupit v e-shopu), chcete-li to provést ekologicky, zkuste Bio-enzym Bio-P3 do potrubí (koupit v e-shopu).


TIP: Trápí vás doma vedle octomilek i mravenci nebo jiný hmyz? Podívejte se na nabídku výrobků pro hubení hmyzu na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

5. Nakrmte masožravou rostlinu 

Dobrým pomocníkem proti otravným octomilkám je také masožravá květina zvaná tučnice. Kromě toho, že je opravdu skvělá v odchytávání tohoto hmyzu, je také velmi dekorativní a krásná.

Extra tipy navíc!

  1. Ovoce, šťávy, džusy a podobně nikdy nenechávejte volně položené na lince. Vždy je ukládejte do lednice, a to ideálně zabalené nebo uzavřené.
  2. Dbejte na maximální čistotu v kuchyni. Rozlitá šťáva, víno nebo cokoli sladkého jsou pro octomilky něco jako červená barva pro býka.
  3. Drobné mušky sice přímo neohrožují naše zdraví, ale kladením vajíček znehodnocují potraviny a mohou přenášet bakterie, plísně a kvasinky. Zbavte se jich tedy co nejdříve!

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít