Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže hroznové víno?

Co dokáže hroznové víno?

Co dokáže hroznové víno?

27. září 2019 od Eva Suchomelová

27. září 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Sladké kuličky hroznového vína, bílého i modrého, k podzimu neodmyslitelně patří. A patří i do vaší sezonní péče o zdraví a krásu! Podívejte se, jak vám může hroznové víno prospět!

1. Pomůže vám zhubnout

I když je hroznové víno velmi sladké (obsahuje fruktózu, která mírně zvedá hladinu cukru v krvi), doporučuje se pro podzimní týdenní hubnoucí dietu, a to především pro osoby s nadváhou. Tato dieta z těla odstraní odpadní, jedovaté a kyselé látky. Hrozny také vážou v těle tuky a aktivují metabolismus sacharidů. Jak na to, abyste neměli při této dietě deficit živin? Denně snězte 500 g čerstvých vinných hroznů a k nim 1000 kcal jiné, vyvážené potravy, obsahující bílkoviny, zdravé tuky (mořské ryby, ořechy a semena, rostlinné oleje apod.) a složité sacharidy (obiloviny, luštěniny apod.). Pozor! Tato dieta není vhodná pro diabetiky!

2. Funguje jako zdravá snídaně

Pokud nemáte nadváhu, místo diety zařaďte hroznové víno do své snídaně: smíchejte ho s müsli, rozmixujte ho do smoothie nebo jím ochuťte obilnou kaši. Podpoříte tak činnost svých střev a předejdete zácpě. Zároveň vám hroznové víno pročistí močové cesty, močový měchýř i ledviny, z nichž vyplaví nežádoucí bakterie. Trpíte-li na záněty močových cest, je tohle ideální příležitost svému organismu pomoci a nepříjemnému onemocnění předejít.

Tip redakce:
Udělejte si vlastní domácí müsli: smíchejte několik lžic šrotovaného obilí nebo 
ovesných vloček s jedním banánem a libovolným množstvím hroznového vína. Zalijte je plnotučným mlékem a máte zdravou a chutnou snídani!

3. Zmírňuje PMS

Trpíte-li každý měsíc premenstruačním syndromem (PMS), zpozorněte! Hrozny díky obsahu vitaminů skupiny B podporují činnost mozku a nervů, takže pak jste klidnější a vyrovnanější.

4. Podporuje imunitu i krásu

Hroznové víno má vysoký obsah vitaminu C, pokud ho konzumujete co nejčerstvější a z lokálních zdrojů. Podpoříte tím jak svoji imunitu, a protože vitamin C je známý antioxidant, tak také svoji krásu. Vitamin C má vynikající anti-age efekt na celý organismus, předchází tedy také stárnutí pleti, pokožky i vlasů. Dokáže dokonce „opravit“ i některé škody, které v těle napáchalo UV záření během slunečného léta.

5. Tonizuje pleť

Šťáva z čerstvě vymačkaných hroznů má tonizující účinek, stačí ji jen nanést na pleť. Pokud potřebujete pleť tonizovat výrazněji (např. u zralé pleti), pak si udělejte masku.

Tip redakce:
Chcete-li dopřát blahodárné účinky hroznového vína i svým očím, odličujte je 
Garnier Skin Osvěžujícím odličovačem očí pro normální a smíšenou pleť Naturals Fresh Essentials.

Tonizační maska pro všechny typy pleti

  • trocha čerstvě vymačkané hroznové šťávy
  • 2 polévkové lžíce červeného jílu
  • 1 kávová lžička oleje z hroznových zrníček
Hroznovou šťávu, růžový jíl a olej vymíchejte, až je směs hladká. Aplikujte na obličej a krk, vynechte oblast kolem očí. Po 20 minutách masku opláchněte čistou vodou.

6. Pomáhá proti akné

Listy vinné révy vám poslouží v případě, že máte akné. Stačí si z nich připravit pleťovou vodu a každý den si s ní udělat ozdravný zábal. Stejně tak ji můžete použít po večerním odlíčení před aplikací krému. Listy si můžete nasušit i do zásoby a používat je průběžně.

Tip redakce:
Pro tonizaci pleti se vám může hodit již hotová 
Garnier Skin Naturals Pleťová voda Botanical s výtažkem z hroznů pro normální a smíšenou pleť.

Pleťová voda proti akné

Co budete potřebovat

  • 1 velká hrst čerstvých listů vinné révy (nebo malá hrst sušených)
  • 0,5 litru vody
  • gáza nebo bavlněný hadřík na obklady
Listy dejte do studené vody, přiveďte k varu a 3 minuty povařte. Přiklopte pokličkou, stáhněte z plotýnky a 15 minut luhujte. Přeceďte a do vychladlé tekutiny namočte obklady. Ty si přiložte na 30 minut na postižená místa. Tato pleťová voda vám v chladničce vydrží 3-4 dny.

7. Na masáž i na pleť

Olej, který se lisuje z jadérek hroznového vína, je lehký a řídký, nebarví, a tak se hodí pro výrobu domácích pleťových krémů, ale také do všech masážních přípravků. Najdete ho i v pleťových krémech v drogeriích, určených pro péči proti vráskám, např. v NIVEA Hydratačním denním krému proti vráskám 35+.

Tak co, už se chystáte pro své letošní hrozny vína? 😊

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít