Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Březen 2018: Krása podle Luny a hvězd

Březen 2018: Krása podle Luny a hvězd

Březen 2018: Krása podle Luny a hvězd

16. února 2018 od Eva Suchomelová

16. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Co čeká právě vaše znamení v oblasti krásy v březnu? Kdy si udělat pleťovou masku a kdy rozhodně nejít k zubaři? Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas nám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na březen:


Březnové lunární fáze

březnové lunární fáze

Péče o pleť

Od 3. do 16. 3. Luna couvá, což je období, které přeje kosmetickým úkonům – dopřejte svojí pleti tu správnou péči podle jejího typu. Je to také vhodný čas pro lékařské zákroky, tedy i pro zákroky kosmetické chirurgie či lékařské dermatologie, a to dokonce až do 17. 3. K aplikaci kosmetické masky zvolte buď hned první březnový den, 1. 3., anebo celé období od 18. do 30. 3., kdy Luna dorůstá. V tuto dobu pleť skvěle vstřebává všechny výživné látky.


Péče o tělo

Ve dnech 10.-12. 3. rozmazlete svoje ruce, nohy a nehty manikúrou a pedikúrou. Od 3. do 16. 3. je díky couvající Luně vhodná doba na depilaci a péči o pokožku, jako je například peeling. Posilující a regenerační masáže s vhodnými oleji si dopřejte ve čtvrtek 1. 3. nebo 18.-30. 3., kdy Měsíc dorůstá.


Péče o vlasy

Nejlepší doba pro stříhání nebo trvalou ondulaci vlasů je před úplňkem, neboť účes pak déle vydrží. Na jarní sestřih se proto objednejte buď hned začátkem měsíce, 1. a 2. 3., anebo až koncem měsíce, 29. a 30. 3. Pro zastřihávání konečků jsou vhodné dny 26.-28. 3. Naopak naprosto nevhodné dny pro stříhání vlasů jsou 5.-7. 3. a 15.-17. 3., kdy Luna couvá až do novu. Barvení vlasů si naplánujte na období 20.-23. 3., aby vám barva na vlasech déle vydržela.

barvení vlasů

Zdraví a zubní péče

Od 3. 3. až do novu 17. 3. je období příznivé hubnutí a detoxikaci organismu. Ve stejné době si můžete naplánovat i lékařský zákrok, včetně zákroku estetické dermatologie. Přímo během novu, tedy 17. 3., není vhodný čas na očkování.

návštěvě zubaře se hodí termíny jako 3.-4. 3. a také 13.-14. 3. – korunky či plomby budou dlouho držet. Nevhodnými dny pro zubní zákroky jsou naopak 20.-21. 3. Raději se věnujte domácí péči o svůj chrup, například výběrem správné bělicí pasty.


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Zrozenkyně v Beranu, štěstí vám bude přát. Pokud se chcete seznámit, zkuste rande naslepo. Jestliže už seznámené jste, zkuste nějakou změnu: jiná barva vlasů, nový styl oblékání, ty opatrnější si mohou alespoň vybrat nový parfém.

Březen přinese ženám, narozeným v Býku, pozitivní změnu ve vztazích a přeje také seberozvoji a péči o sebe. Co takhle masáž, kosmetička, nebo alespoň domácí hýčkání s maskami na obličej, vlasy, ruce?

olejová masážMilé Blíženkyně, pomáhejte a tvořte, to vám rozsvítí březen. Dávejte si pozor na zdraví, zaměřte se na bylinnou kosmetiku a detoxikaci organismu.

Relaxujte a posilujte imunitu, Račice. Březen vám může dát zabrat, proto se zaměřte za zdravý životní styl. Co sauna nebo solný peeling?

Zrozenkyně ve znamení Lva čeká obrat k lepšímu, co se vztahů týče. Opatrné by měly být, pokud jde o utrácení. Lvice, vy sice milujete okázalost, ale co v březnu omezit nákupy luxusních parfémů a zaměřit se spíš na přírodní kosmetiku?

Kariéra a nákupy, to bude váš březen, milé Panny. Zatímco v kariéře si dejte pozor na chyby, při nákupech preferujte kvalitu a domácí, k přírodě šetrné výrobky.

Váhy, budete šířit dobrou náladu a vaše okolí to ocení. Rozmazlujte se, dopřejte si horkou lázeň, jílovou masku… Nebo si zahrajte na kosmetičku a udělejte si domácí den s kamarádkami.

wellness s kamarádkou
Milé Štírky, snažte se trávit hodně času s přáteli a pracovat na své kondici. Zdravá strava, cvičení… Pořiďte si sportovní masážní emulzi, která vás prohřeje.

Teď je čas, Střelkyně, abyste samy sebe ocenily. Už dlouho jste si odpíraly péči, teď se do toho pusťte a v kosmetice experimentujte. K partnerovi se nechovejte přehnaně submisivně, kdo chce málo, nemá nic.

Opusťte svou typickou tvrdohlavost, Kozorožky, a zkuste se uvolnit. Změňte voňavku na nějakou víc uklidňující a snažte se trávit hodně času s rodinou.

Nebojte se neznámého, Vodnářky, tvořte, experimentujte. Změňte styl a udělejte něco pro své zdraví. Štěstí vám teď výjimečně přeje.

Ryby, držte se osvědčených postupů, svých oblíbených značek i přátel. Experimenty by se teď nemusely vyplatit.
 

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít