Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Balíme na dovolenou: Jakou kosmetiku si vzít s sebou?

Balíme na dovolenou: Jakou kosmetiku si vzít s sebou?

Balíme na dovolenou: Jakou kosmetiku si vzít s sebou?

11. května 2018 od Jana Kantorová

11. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ženy řeší každé léto stejný problém: jakou si vzít kosmetiku sebou na dovolenou, aby ochránily pleť i vlasy a zároveň se jim celá kosmetická výbava vešla do kufru? Máme pro vás řešení, díky kterému to letos hravě zvládnete.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
K moři, do města, na festival i pod stan. Víte, jaké vychytávky si zabalit, abyste na jakékoli dovolené neřešila, že vám něco chybí nebo že se vám to nevejde do kufru? Základem zavazadla na dovolenou by rozhodně měly být cestovní verze vašich oblíbených kosmetických produktů ve zmenšené verzi, které si s sebou nakonec můžete vzít i třeba pod stan. Zkuste se také podívat po produktech, jež zvládnou více věcí najednou jako třeba šampony 2 v 1, multilíčidla apod. Zároveň je potřeba myslet na všechno, co vás na dovolené může potkat. Alergie, pocení, ochrana při opalování i lehký make-up.


Co si tedy zabalit, když jedeme…


... k moři:

U moře je hlavní sluneční ochrana, bez které se neobejdete. Je dobré, pokud necháte pokožku na slunce u moře nejdříve přivyknout. Sluneční paprsky jsou během letních dní agresivnější, a zvláště pak u moře mohou být ještě více intenzivní. Někdy se tak může projevit alergie na slunce, která má podobu červených flíčků a svědících pupínků na pokožce. A to zejména na dekoltu, břiše, zádech a rukách. První pomocí jsou léky proti alergii. Předem je ale potřeba myslet na opalovací krémy, které obsahují vitamin E a mají dostatečný OF.

Nezapomeňte ani na ochranu po opalování – ať už jde o krémy po opalování, nebo různé vyživující přírodní oleje (kokosový olej) či másla (bambucké máslo).

u mořeStejně jako pokožku je důležité chránit také vlasy. Ženy s tmavými vlasy se většinou u moře bojí o svou barvu, blondýnky se zase radují, že jim slunce vlasy ještě více zesvětlí. U obou případů je však primárním záměrem vlasy hlavně ochránit před negativními vlivy slunce, chloru nebo slané vody. Do kufru si tedy přibalte vyživující a hydratující šampon a kondicionér, nejlépe v cestovním balení, a pokud máte místo, přibalte i ochranné spreje, které zabraňují poškození vlasů nebo ochranná séra, jako je Schwarzkopf Beology Bi-sérum, který vlasy hloubkově regeneruje a pečuje o ně.

Hodit se vám může i cestovní žiletka, která se krásně vejde i do kabelky, ale přitom má vlastnosti klasické kvalitní žiletky. Nejde tedy o žádnou jednorázovou žiletku, která by mohla vaší pokožce spíše uškodit.

Kromě opalování myslete i na výživu pleti obličeje a přibalte si hydratující pleťový krém klidně jen v noční verzi. Vaše sluncem, větrem a solí namáhaná pleť péči přes noc ocení.


... pod stan:

Chystáte-li se do kempu, na čundr nebo na vodu, pak si určitě do batohu nezapomeňte zabalit kosmetické produkty, které vám usnadní pobyt právě ve chvíli, kdy nebudete mít čas ani možnost pořádně se umýt v teplé sprše. Hodit se vám tak mohou NIVEA Ubrousky pro intimní hygienu, Aussie Suchý šampon nebo třeba bezoplachový kondicionér, který můžete použít i na neumyté vlasy. Ideálním společníkem je také univerzální krém, který můžete použít na obličej, tělo i ruce.

stan

... na festival:

Léto je plné hudebních festivalů, které trvají dva i více dní. Možnost umýt se je ale ve stanových městečkách často minimální. Nenalíčená ale většinou nevyrážíte. Tak co s tím? Určitě oceníte odličovací ubrousky, které vám vyřeší dilema, jak se zbavit make-upu, když nechcete mít polovinu batohu zaplněnou kosmetikou na odličování. Navíc myslete i na to, že pleť na obličeji obzvlášť trpí, a to kombinací potu, prachu a alkoholu. Zaslouží si proto zklidňující krém, který regeneruje a zároveň potlačí začervenání.

festival

... do světové metropole:

Ne všichni touží strávit dovolenou u moře. Mnozí cestovatelé zavítají i do velkých evropských měst. To ale neznamená, že není potřeba se chránit. Patříte-li mezi milovníky památek a přes den nachodíte spousty kilometrů, nezapomeňte si určitě přibalit chladivý gel na nohy, který nohám i pokožce na nich uleví.

V tropických a vlhkých oblastech a stejně tak v rozpálených městech se mnohdy potíme mnohem více než doma. Rizikové partie jsou podpaží, nohy, záda, oblast mezi prsy, ruce i obličej. Ideálním pomocníkem vám tak může být antiperspirant a na nohy pak speciální spreje a pudry, které pocení nohou i zápachu zabraňují. 

Na pleť si s sebou vezměte také BB krém, který zakryje drobné vrásky na pleti, nahradí make-up a zároveň má v sobě UV ochranu.

ve městě

Co se vám bude hodit všude:

  • Myslete i na rty: Vozte s sebou hydratační jelenní lůj, který rty ochrání a dodá jim potřebnou hydrataci, aby byly rty neustále hebké a měkké.
  • Pozor na alergii: A tím myslíme tu na slunce. Ať pojedete kamkoli, může se stát, že pokožka zareaguje na příval slunce červenými pupínky a svěděním. Proto jsou ideální kosmetické přípravky s lykopeny a vitaminem E a C.
  • I barva trpí: Na dovolené, jakékoli, může trpět i naše barva. Je tedy dobré pečovat i o ni. Ideální je klobouk nebo přípravky, které jsou určené pro barvené vlasy blondýnek, brunetek, zrzek i černovlásek.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít