Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 triků, jak si usnadnit vánoční úklid

7 triků, jak si usnadnit vánoční úklid

7 triků, jak si usnadnit vánoční úklid

26. listopadu 2021 od Martina Hrušková

26. listopadu 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Martina Hrušková

Říkáte si, že na vánoční úklid máte ještě čas? Zkuste se na to letos připravit a vše promyslet. Co udělat letos jinak, abyste se při úklidu nenadřeli? Máme pro vás 7 osvědčených triků.

1. Pořiďte si úložné krabice a koše

Ještě před samotným velkým vánočním úklidem se zaměřte na volně ležící věci. Přesně ty, které nemají své místo, volně se povalují a vytvářejí takzvaný věčný nepořádek. Pořiďte si různé úložné boxy, ozdobné krabice nebo stylové košíky. Do nich schováte všechny tyto drobnosti a místnost bude hned vypadat uklizeně.
Pořiďte si úložné krabice a koše

2. Nedovolte prachu vyhrát

Utírání prachu je nekonečná práce. Jakmile ho utřete, během chvilky se začne znovu usazovat. Obzvlášť pokud žijete ve městě a máte tmavý nábytek. Můžete tomu ale snadno předejít, pokud bude používat přípravky, které zabraňují opětovnému usazování prachu. Vyzkoušet můžete například ALEX Renovátor nábytku antistatický s vůní pomeranče (koupit v e-shopu). Díky jeho antistatickým složkám zanechává nábytek čistší delší dobu, prach se tolik neusazuje a jako bonus chrání nábytek a zabraňuje stárnutí dřeva i laminátu.

3. Čisté TV a monitory za pár chvil

Čisté TV a monitory za pár korun
Na TV a monitorech se prach usazuje ještě více než na nábytku. Je to kvůli statické elektřině, která ho přitahuje. Jak se zbavit prachu na TV? Budete potřebovat hadřík, třeba Q-Home Švédskou utěrku extra velkou (koupit v e-shopu), a Sidolux Professional na LCD a ploché obrazovky (koupit v e-shopu). Stačí nastříkat na hadřík a otřít, prachu bude rozhodně méně.
Tip redakce:
Nebo zkuste utěrku namočit do aviváže a otřít obrazovku i rám. Nejenže bude krásně čistá, ale také je konec rychlému usazování prachu. Nebo můžete vyzkoušet
šikovné ubrousky.

4. Provoňte byt

Znáte ten pocit, když někam přijdete, krásně to tam voní a vám je tam příjemně bez ohledu na to, zda je tam špičkově naklizeno? Ano, správná vůně dokáže mnoho! A co se vám vybaví za vůni, když se řeknou Vánoce? Nám rozhodně vůně cukroví. A nemusíte kvůli tomu doma ani péct! Stačí si pořídit nádhernou Air Wick Esseential oils  Svíčku s vůní vanilkového cukroví (koupit v e-shopu). Vanilka se šlehačkou posypanou sladkým kořením vás slavnostně naladí a vytvoří úžasnou atmosféru.
provoňte byt

5. S odpadkovým košem nemusíte chodit tak často

Samozřejmě vás nechceme nabádat k tomu, abyste si doma hromadili odpadky. Ale vzpomeňte si, kolikrát jste běželi s košem, i když nebyl naplněný, jen proto, že jste vařili a nechtěli jste, aby vám zbytky doma zaváněly. Máme pro vás super trik! Nasypejte do koše trochu obyčejné jedlé sody a k tomu vyzkoušejte Lysol dezinfekční sprej (koupit v e-shopu). Nejen že krásně voní, ale odstraňuje bakterie, plísně a viry. Vy si tak ušetříte spoustu času, který byste trávili běháním k popelnicím.

6. Jeden pomocník na více věcí

Mytí oken nemá nikdo rád, ale my pro vás máme skvělý tip, který ušetří spoustu času a námahy. Pořiďte si letos Leifheit Vysavač na okna Aquanta Click (koupit v e-shopu). Čistí okna díky elektrickému odsávání vody a můžete ho použít i na zrcadla, sprchové kouty i dlaždice. Tento pomocník se vám v domácnosti opravdu vyplatí!

7. Zázračná nano houbička

Zázračná nano houbička
Objevili jste nežádoucí skvrnu na gauči, dlaždicích, v autě nebo na stole? Nemusíte hned běžet pro saponát, kyblík, hadřík a horkou vodu. Pořiďte si Q-Home Zázračnou nano houbičku (koupit v e-shopu). Stačí navlhčit houbičku teplou vodou a setřít. Není potřeba žádná chemie. Geniální pomocník, se kterým uklidíte všechny hladké povrchy během chvilky.
Tip redakce:
Pokud nechcete, aby se vám mlžilo zrcadlo při koupání, zkuste
Sidolux Window Nano code arctic (koupit v e-hopu), který je na to přeborník. Nebo můžete zkusit babskou radu, vyčistěte zrcadlo  pěnou na holení. Vydrží takto zhruba měsíc a poté opakujte. Horká pára nemá šanci.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Martina Hrušková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít