Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Voňavý domov: Jaké vůně se hodí do domácnosti a proč?

Voňavý domov: Jaké vůně se hodí do domácnosti a proč?

Voňavý domov: Jaké vůně se hodí do domácnosti a proč?

1. dubna 2021 od Karolína Valová

1. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Jaro je tu a s ním i neodolatelná pozitivní energie a spousta krásných vůní. Chcete si tuto svěžest užívat nejen v přírodě, ale i doma při odpočinku nebo péči o domácnost? Stačí se obklopit těmi správnými produkty. Poradíme vám, které to jsou.

Difuzéry

Pokud toužíte po tom přicházet do již provoněné domácnosti, jednou z variant jsou difuzéry (ratanové tyčinky ponořené do vonné látky), které nejen provoní své okolí, ale navíc krásné vypadají. Q-Home Domácí parfém tyčinky Vanilka (koupit v e-shopu) vydrží vonět nepřetržitě několik týdnů a intenzitu jejich vůně můžete snadno upravovat množstvím použitých tyčinek. Pokud máte rádi květinovou vůni, bude vám vyhovovat Q-Home domácí parfém jasmínový květ (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
Pokud hledáte rychlého pomocníka k osvěžení domácnosti nebo třeba auta, mějte po ruce sprej
Q-Home osvěžovač vzduchu Letní déšť (koupit v e-shopu) s obsahem přírodních esenciálních olejů.

Elektrické osvěžovače vzduchu

Bez vaší přítomnosti bezpečně uvolňují krásnou vůni také elektrické osvěžovače vzduchu. Existují ve dvou variantách:
  1. Elektrické osvěžovače vzduchu do zásuvky. Náplně do drobných strojků vydrží několik měsíců a náhradních náplní existuje mnoho druhů. Na jaro se dokonale hodí Ambi Pur 3Volution Osvěžovač Vzduchu Startovací Sada Spring Awakening (koupit v e-shopu), která obsahuje tři nádherné vůně, jež strojek pravidelně střídá. Tím je zajištěno, že si na parfemaci nezvyknete a ucítíte ji stále stejně intenzivně jako první den.
  2. Automatické spreje poháněné bateriemi, které reagují na pohyb či rozstřikují vůni v přednastaveném intervalu. Ideální řešení například do vstupní haly vašeho bytu, kde vás při každém příchodu domů přivítá vůně dle vašeho výběru. My doporučujeme Air Wick Freshmatic Difuzér a náplň do osvěžovače vzduchu Jarní vánek (koupit v e-shopu). Kromě toho, že příjemně a nevtíravě voní, neutralizuje také pachy a dá se například na noc velmi snadno vypnout.

Voňavá koupelna

Koupelna a toaleta jsou často prostory, které je obtížné větrat a které jsou zároveň nejvíce náchylné k tvorbě nežádoucích pachů. Pro tyto místnosti je jako stvořený Ambi Pur Osvěžovač vzduchu do koupelny Flowers and Spring (koupit v e-shopu).  Dokáže nepřetržitě a bez použití elektřiny odstraňovat pachy ze vzduchu, a navíc zabraňuje jejich usazování na měkkých površích, jako jsou ručníky, vany a sprchové závěsy. Další alternativou mohou být voňavé perličky, třeba Q Home Osvěžovač vzduchu gelové perličky Svěží limetka (koupit v e-shopu), které provoní váš interiér až na 30 dnů.

Domácí textil

S nepříjemným pachem často bojují těžko pratelné domácí tkaniny, jako jsou závěsy, koberce, pohovky nebo čalounění vozu. Zde vám dobrou službu prokáže Sanytol Dezodorační a dezinfekční přípravek (koupit v e-shopu), který z nich odstraňuje zápach, dezinfikuje je a navrací jim svěžest čistého prádla.

Vůně do šatníku

Když vás příjemná jarní vůně zasáhne ráno při oblékání nebo odpoledne během uklízení vyžehleného prádla do skříně, zaručeně vám to vykouzlí úsměv na tváři. Coccolino Fresh Sky vonné sáčky modré (koupit v e-shopu) navíc provoní nejen prostor šatníku, ale i samotné oblečení. Vůně se uvolňuje postupně až po dobu šesti týdnů, tudíž se na tyto sáčky můžete spolehnout i poté, co z prádla vyprchá vůně aviváže.

TIP: Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) najdete i spoustu produktů na provonění vašeho oblečení už během praní nebo sušení.

Vonné svíčky

Potlačte v sobě pocit, že svíčky jsou vhodné spíše na zimní měsíce, k doladění útulné atmosféry. Stačí si vybrat vonnou svíčku s jemnou květinovou, bylinkovou nebo svěží ovocnou parfemací, například Bartek Candles Pure Pleasure Chillout (koupit v e-shopu), a rázem máte dokonalý doplněk do interiéru, který provoní celou místnost.

Aroma lampy

Stejně jako svíčky se i aroma lampy hodí pro použití nejen během podzimu a zimy. Pokud do malého množství vody ve vrchní misce nakapete třeba Mandarinkový vonný olej (koupit v e-shopu), brzy se to pozitivně odrazí na vaší náladě, uvidíte!

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít