Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Rychlý vánoční úklid „za 5 minut 12“

Rychlý vánoční úklid „za 5 minut 12“

Rychlý vánoční úklid „za 5 minut 12“

16. prosince 2020 od Eva Šarfová

16. prosince 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Nikde není psáno, že před svátky musíte celý víkend gruntovat. Uklidit a vytvořit útulnou atmosféru můžete i na poslední chvíli a Vánoce tak doslova zachránit. Jak na to?

Nejprve je dobré udělat si úklidový plán a rozmyslet si, co je opravdu důležité. Nejde o to úklid „odfláknout“, ale zvládnout ho efektivně. Když nemáte čas, smiřte se s tím, že zkrátka nebudete mít přerovnané skříně a nablýskaný každý kousek své domácnosti. Soustřeďte se jen na to nejdůležitější.

Schovejte nepořádek

Dojem chaosu vytvářejí věci, které leží různě po nábytku nebo sedačce, ať už jde o oblečení, různé letáky nebo časopisy nebo drobnosti, které vlastně „nemají svoje místo“. Oblečení proto ukliďte do skříně, na gauči poskládejte deky, kterými se večer u televize přikrýváte, a urovnejte polštářky. Když nemáte čas na třídění časopisů, poskládejte je alespoň do komínků. Drobnosti pak můžete schovat do košíčku či krabice, byt bude hned působit mnohem uspořádaněji.

Ve směru odshora dolů

Říká se sice, že by se měly brát věci pěkně od podlahy, ale při úklidu to neplatí. Nejprve utřete prach na lustru, v horních patrech nábytku a postupujte k nižším poličkám. Při této činnosti totiž spadne na zem spousta prachu, proto je efektivnější vysát a vytřítna závěr.

Dobře vám poslouží Q–Clean Univerzální vlhčené ubrousky fresh (koupit v e-shopu), které jsou na rychlý a praktický úklid to pravé. Nezapomeňte osprchovat pokojové květiny, budou rázem vypadat zelenější a svěží, což dojem uklizeného pokoje umocní.     

Vezměte si k ruce koš

Nebo alespoň igelitovou tašku či krabici, do které budete házet věci na vyhození, které po bytě objevíte. Jen si vzpomeňte, kolikrát běžíte k odpadkovému koši s papíry od bonbonů nebo posmrkaným kapesníčkem, který najdete. Tímhle zlepšovákem si ušetříte spoustu času a energie.

Na okna zvolte bleskovou variantu

Když nemáte čas, zvolte minimalistický způsob mytí oken. Žádný saponát a leštěnku. Vezměte si k ruce chytrý Clin Čistič na okna a rámy (koupit v e-shopu), který okna zároveň umyje od nečistot a vyleští. Podle návodu ho rozmíchejte ve vodě, důkladně vyčistěte povrch a zbytky vody vytřete do sucha utěrkou z mikrovlákna. Hodit by se vám mohla například Q-Clean Švédská utěrka mikrovlákno (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Při mytí oken a dalších povrchů v domácnosti používejte
Spontex Goldfinger latexové rukavice M (koupit v e-shopu), které ochrání vaše ruce před vysoušením.

Hoďte do pračky záclony

Sněhobílé a voňavé záclony udělají s bytem doslova zázrak. Takže než se pustíte do mytí oken, vyperte je. Protože se neždímají, nechte je po vyndání z pračky trochu proschnout ve vaně nebo na sušáku a pak je ještě vlhké pověste. Na oknech nad topením krásně doschnou a provoní celý byt svěží vůní. Oceníte při tom Qalt Speciální prací prostředek na záclony (koupit v e-shopu).

Kuchyň jako klícka

Když není čas na přerovnávání skříněk a mytí lednice, soustřeďte se na úklid linky. Ukliďte, co na ni nepatří. Dejte do skříněk, co půjde (například kuchyňské spotřebiče nebo krabici se sušenkami), ať linka na první pohled nepůsobí příliš plným dojmem.
Vyleštěte hlavně nerezové povrchy, aby se krásně leskly, a nakonec setřete podlahu. Tady oceníte kbelík s vodou a saponátem. Ideální je například Ajax Floral Fiesta Spring Flowers čistící prostředek pro domácnost (koupit v e-shopu), který vám celou místnost krásně provoní.

Nezapomeňte na koupelnu a WC

Tyto místnosti jistě uklízíte pravidelně, ale v rámci vánočního úklidu věnujte více úsilí například odstranění vodního kamene. Vyhoďte také staré kosmetické produkty, které už nepoužíváte. Vydezinfikujte umyvadlo a WC mísu, do které zavěste Bref Perfume Switch Green Apple – Water pevný WC blok (koupit v e-shopu), který při každém spláchnutí postupně uvolňuje svěží vůni. Umyjte také kachličky a utřete prach na místech, kde se obvykle drží.  

Tip redakce:
Abyste předešli vysušení rukou, použijte kromě rukavic i
Ameté Krém na ruce Olive Oil (koupit v e-shopu) s regenerační recepturou pro suchou, drsnou a popraskanou pokožku.

Rada navíc

Řekněte si o pomoc ostatním členům rodiny a zapojte i děti. Rozdělte úkoly a nezapomeňte vymyslet ani odměnu, práce je bude víc bavit. Ušetříte další minuty drahocenného času i svoji energii a budete se na Vánoce mnohem víc těšit.  

TIP: Velký výběr čisticích prostředků a úklidových pomůcek najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít