Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak ještě doma využít lak na nehty

5 tipů, jak ještě doma využít lak na nehty

5 tipů, jak ještě doma využít lak na nehty

12. července 2023 od Marta Pušová

12. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Podařilo se vám někdy vypotřebovat lak na nehty až do úplného konce? Pravděpodobně ne. Většina žen totiž laků střídá hned několik, a tak se na každý dostane jednou začas. Barva v lahvičce proto pomalu zasychá a lak se tak stává nepoužitelným. Na nehtech už sice nefunguje, proč ho ale nezkusit využít jinde?

1. tip: Zachraňte punčocháče

Nejčastější využití nacházejí laky na nehty kromě manikúry a pedikúry při záchraně punčocháčů. Každá žena ví, jak jsou silonky křehké a snadno zničitelné, někdy k jejich roztržení stačí i pouhý zatržený nehet. Pokud se do takové situace dostanete, a nemáte po ruce náhradní kousek, může vás zachránit právě lak na nehty, kterým stačí utíkající oko natřít a ono se přestane párat dál. Ale pozor, v takových případech sáhněte vždy po bezbarvém laku, jako je Sally Hansen lak na nehty (koupit v e-shopu)! Výjimku můžete udělat ještě s černým lakem Dermacol Dlouhotrvající lak na nehty 5 Days Stay (koupit v e-shopu) v případě černých punčocháčů.

2. tip: Barevně odlište klíče

Jste-li vlastníkem obřího svazku klíčů, kde nerozeznáte jeden od druhého, a navíc nemáte čas zaběhnout do obchodu a nakoupit si barevné rozlišovače, laky na nehty se stanou vaší záchranou. Stačí nejrůznějšími barvami natřít kulaté vršky klíčů a už se vám nikdy nestane, že byste se do domu dobývali nesprávným klíčem. Pokud chcete být kreativní, popusťte uzdu fantazii a pomocí laku na nehty vytvořte na klíčích veselé barevné motivy. Krásně se budou vyjímat barevné laky jako Miss Sporty lak Lasting Colour (koupit v e-shopu), Miss Sporty lak 1 Min to Shine (koupit v e-shopu) nebo Gabriella Salvete Longlasting Enamel (koupit v e-shopu).

3. tip: Ochrana bílých švů obuvi

U bělostných sportovních bot či tenisek je největší problém s údržbou švů. Zašpiněné boty sice vypereme doběla, podle zašedlých švů už ale každý pozná, že nejsou nové. Jestliže však u nových bot zatřeme ještě bělostné švy bezbarvým lakem, nikdy se nám vlastně nezašpiní.

4. tip: Popisky, které nesmyjete

Jestliže léto využíváte mimo jiné k tomu, že zavařujete vše, co vám přijde pod ruku, vyrábíte kompoty i marmelády a vůbec zásoby na zimní období, pak pro laky na nehty najdete snadno uplatnění. Než utrácet za papírové štítky, složitě je popisovat a riskovat, že se mohou například rozmočit, stačí vzít barevný lak na nehty a každou sklenici se zavařenou dobrotou jednoduše popsat. Tímto způsobem si už jahodový džem s rybízovým nikdy nespletete!

5. tip: Zdobení velikonočních vajec

  • Do kelímků napusťte vodu a nezapomeňte, že by měla být pokojové teploty. Se studenou nebo příliš horkou vodou se zdobení nepovede, protože lak půjde ke dnu.
  • Do vody nakapejte laky na nehty různých barev tak, aby pokryly povrch. Párátkem pak barvy lehce rozmíchejte. Tím vytvoříte zajímavé vzory.
  • Postupně můžete vyzkoušet různé kombinace barev a můžete přidat také třpytivé laky jako Miss Sporty lak Candy Shine (koupit v e-shopu) či MODA lak na nehty Extra Strong (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít