Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak správně vyprat tenisky, aby vypadaly jako nové?

Jak správně vyprat tenisky, aby vypadaly jako nové?

Jak správně vyprat tenisky, aby vypadaly jako nové?

2. září 2022 od Věra Exnerová

2. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Daly letní výlety a časté procházky zabrat vašim teniskám? Poradíme vás několik jednoduchých kroků, jak je vyčistit a vyprat, aby zase zářily.
Asi nejdůležitější je, z jakého materiálu tenisky jsou. Zda jde o boty koženénávod zde, ty stačí pouze vyčistit, nebo látkové, v takovém případě se vám pak bude hodit náš návod.

1. Začněte tkaničkami

Jako bod číslo jedna vyndejte z tenisek tkaničky, které odmočte ve vodě  s přípravkem Jelen Tekutý na ruční praní z mýdla (koupit v e-shopu), ideálně přes noc, pak je můžete vložit do sáčku na praní spodního prádla – třeba Q-Home Síťka na praní jemného prádla (koupit v e-shopu) a dát vyprat, nebo je vyperte v ruce. Vložky do bot také vyndejte, pokud je to tedy možné. a jemně vyperte v ruce. Případně si pomožte kartáčkemQ-Home Kartáček na ruce (koupit v e-shopu).

2. Vyčistěte podrážky

Pokud je na podrážkách bahno nebo černé šmouhy, pomůže kartáček a tekutý písek Q-Power (koupit v e-shopu), který odstraňuje i ty nejodolnější mastné i zaschlé nečistoty. Po vyčištění otřete podrážky vlhkou utěrkou Spontex (koupit v e-shopu).
 

3. Textilní tenisky vyperte

Dnešní moderní pračky nabízejí už přímo program na praní bot, pokud ho ale vaše pračka nemá, dejte program na jemné praní a odstřeďování na co nejméně otáček nebo úplně bez nich. Použijte Ariel Tekutý prací prášek (koupit v e-shopu), který výborně čistí i při nižších teplotách.

4. Sušení

  • V létě tenisky nejdříve vysušte pomocí ručníku, vystelte Tento Universal Papírovými utěrkami (koupit v e-shopu) a dejte uschnout na sluníčko.
  • V zimě postupujte stejně, ale tenisky položte pod radiátor, ale pozor, nesmí z něj sálat velké teplo. Nikdy boty nesušte v sušičce. Díky vysokým teplotám hrozí, že by se rozpustila použitá lepidla a boty byste si zničili. Na závěr vložte do bot vložky a tkaničky.
Tip redakce:
Můžete použít i
Tip Line Osvěžující spray do bot (koupit v e-shopu), aby vaše boty opravdu voněly o něco delší dobu.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít