Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 nejlepších cviků proti bolesti hlavy či zad: Zkusíte je?

5 nejlepších cviků proti bolesti hlavy či zad: Zkusíte je?

5 nejlepších cviků proti bolesti hlavy či zad: Zkusíte je?

10. listopadu 2022 od Věra Exnerová

10. listopadu 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Dlouhé sezení, shrbená záda, málo pohybu. Známe to všichni, málo času, člověk neví, kam skočit. Také se vám stalo, že vás paralyzovala bolest? Přišla migréna, zablokovala se vám záda, bolely vás kyčle? Máme pro vás cviky, které vám uleví, a nemusíte cvičit hodiny denně…

1. Bolest hlavy

Rychlý cvik, který vám uleví od bolesti hlavy, zvládnete přímo u pracovního stolu. Posaďte se, narovnejte a nakloňte hlavu na levou stranu. Levou ruku si dejte na ucho a lehce tlačte hlavu dolů. Cítit byste měli jen slabý tlak, a ne bolest!
Vydržte 10–15 vteřin a po chvilce opakujte.

Náš tip:
Cvičení můžete podpořit použitím
 Thajská tygří mast (koupit v e-shopu), která je čistě přírodní a uleví od bolesti díky chladivému efektu, jenž prokrví. Malé množství vmasírujte do spánků. Dávejte pozor, aby se mast nedostala na sliznice.

2. Bolest v ramenou i prevence migrény

Ať už dlouho stojíte, sedíte nebo se ohýbáte k dětem, bude se vám hodit cvik na bolest zad. Rovně se posaďte s rukama podél těla a bradu vysuňte dopředu a zpět.
Opakujte alespoň 10x za sebou a kdykoli během dne.

Soustřeďte se, abyste hlavu nepředkláněli nebo nezakláněli!

3. Bolest zad

Jóga je velmi prospěšná, a to nejen k tomu, abyste si ulevili od bolesti zad. Mnoho jógových pozic se dá aplikovat do běžného života. Velmi efektivní a nenáročnou pozicí je takzvaná poloha dítěte. Sedněte si na paty, položte tělo na stehna. Ruce položte směrem k patám a čelo na podložku. Soustřeďte se na dech. Ucítíte pnutí, které se snažte chvíli vydržet. Dýchejte nosem. Při bolestech zad se doporučuje problematické místo prohřívat.

Náš tip:
Ideální jsou náplasti nebo
Priessnitz Hřejivé mazání DeLuxe (koupit v e-shopu), které díky obsaženému transmitteru rychle uleví vašim ztuhlým a bolestivým místům.

4. Bolest kyčlí

Bolest kloubů netrápí jen seniory. Úlevu poskytne velmi příjemný cvik. Položte se na záda, kolena dejte na hrudník, ohněte nohy a obejměte je rukama. Pokud se budete jemně houpat, zároveň si promasírujete záda.
Vydržte v této pozici aspoň 30 vteřin.
 
Náš tip:
Skvělým pomocníkem při bolesti kloubů je
Priessnitz Kloubní mazání DeLuxe (koupit v e-shopu) s chladivým komplexem, které přináší rychlou úlevu od bolesti.

5. Bonus navíc

Zkuste pozici střechy, která protáhne celé vaše tělo, pomáhá proti bolesti dolních zad a prokrvuje mozek! Na podložce stůjte na dlaních (s roztaženými prsty) a špičkách, uvolněte ramena, hlavu nechte dole a zadek směřujte do stropu. Můžete i prošlapovat a snažit se dát paty až na zem. Nezapomeňte dýchat! Když budete střechu cvičit každý den, pokroky uvidíte velmi brzy.

Udělejte si ze cvičení rituál, ztlumte světlo, zapalte svíčku The Greatest Candle Vonná svíčka hřebíček, skořice  (koupit v e-shopu) nebo nakapejte pár kapek esenciálního olejíčku – třeba Floré Bylinný esenciální olej mandarinka (koupit v e-shopu) a pusťte si relaxační hudbu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít