Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 cviků pro hubnutí ve vodě

5 cviků pro hubnutí ve vodě

5 cviků pro hubnutí ve vodě

4. července 2020 od Pavla Maříková

4. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Využijte léto a bazén ke cvičení! Zformujete si postavu, zhubnete, a přitom vám nebude horko ani se nebudete potit. Představíme vám výhody tzv. aqua fitness.
Už jste někdy na dovolené zkoušeli tzv. aqua-aerobic? Ve vodě – a je úplně jedno, jestli v moři, rybníku, nebo ve vlastním bazénu na zahradě – si skutečně můžete skvěle zacvičit a zformovat postavu. Cvičení ve vodě má mnoho výhod a jednou z nich je i fakt, že při něm dochází k mnohem menší zátěži kloubů a páteře, a hodí se proto i pro ty, kteří mají výraznější nadváhu. Další výhodou je fakt, že jste při cvičení pěkně „schovaní“ pod hladinou vody, takže vás nemusí trápit, že vaše pohyby ani zdaleka nepřipomínají ladné prvky cvičitelky.

S pomůckami i bez

Na cvičení v bazénu nepotřebujete žádné speciální vybavení, ale pokud si zajdete na vedenou lekci, můžete se setkat i se speciálními pomůckami, jako jsou pěnové činky do vody, tzv. žížaly, což jsou dlouhé pěnové válce, které vám tvoří při cvičení oporu a zajišťují, abyste se při některých cvicích neponořili pod hladinu. Úplně skvěle si ale vystačíte i sami se sebou a svým vlastním tělem.
pěnové činky na cvičení ve vodě
Tip redakce:
Pokud budete cvičit v bazénu venku a na sluníčku, nezapomeňte na řádnou ochranu s UV faktorem. Vybírejte ideálně ten se zvýšenou voděodolností jako má například 
Helios Herb Gel-krém na opalování Sensitive OF50+ (koupit v e-shopu).

Cvičení ve vodě pro seniory i těhotné ženy

Cvičení ve vodě je vhodné pro každého, ale kromě široké veřejnosti je ideální i pro ty, kteří se musí mnoha jiným fyzickým aktivitám z různých důvodů vyhýbat. Jde například o:
  • osoby s nadváhou
  • při vhodném výběru cviků i pro těhotné ženy
  • pro seniory
 
Tip redakce:
Voda má větší odpor než vzduch, což znamená, že i obyčejná chůze ve vodě vás bude stát více úsilí než po souši. Za hodinu cvičení ve vodě tak můžete snadno spálit až 500 kalorií za hodinu.

Hubněte ve vodě

Zacvičit si ve vodě můžete opravdu sami a bez vedení lektorkou. Stačit vám bude malý bazén s vodou cca po prsa. Těchto pět cviků vám zajistí krásnou a pevnou postavu.

1. Zahřejte se chůzí ve vodě 

Postavte se do vody a zkuste chodit tam a zpět a vysoce zvedejte kolena. Uvidíte, že to není tak jednoduché, jak to na první pohled může vypadat. Pokud vám to půjde hladce, zkuste běžet.
chůze ve vodě

2. Připažování pod vodou  

Postavte se a rozkročte se pro lepší stabilitu. Rozpažte. Paže by měly být pod hladinou, proto pokud nemáte tak hluboký bazén, lehce se přikrčte. Natočte dlaně dolů a silou tlačte proti vodě, až ruce úplně připažíte.
připažování ve vodě

3. Zakopávání ve vodě 

Postavte se, přitáhněte koleno nahoru a silou proti odporu vody zakopněte.
zakopávání ve vodě

4. Rozskok a předpažení 

Vyskočte do roznožení a zároveň předpažte.
 
rozskočení a předpažení

5. Relaxace na vodě 

Položte se na záda na vodu a pokuste se volně dýchat. Střed těla musí být aktivní, abyste se udrželi na hladině, jinak ale nechte tělo relaxovat.
relaxace na hladině
Tip redakce:
Po delším pobytu ve vodě nezapomeňte svoji pokožku ošetřit vhodným tělovým mlékem, které jí dodá hydrataci a výživu.
NIVEA Hýčkající tělová pěna s divokou malinou a s vůní bílého čaje (koupit v e-shopu) zanechá pokožku hloubkově hydratovanou dokonce až 48 hodin.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít