Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4x zimní koupel: Pro krásu, zdraví i relax

4x zimní koupel: Pro krásu, zdraví i relax

4x zimní koupel: Pro krásu, zdraví i relax

11. ledna 2019 od Jana Kantorová

11. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Mrazivou zimu a suchou pokožku můžete snadno přelstít. Jak? Zahřát se v horké koupeli, a navíc ji využít pro výživu pokožky, posílení imunity nebo zapůsobit na kondici. Víme, jak na to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Nakrmte pokožku

Abyste zabránili zimnímu vysušování, pnutí, pálení či svědění pokožky, dopřejte si zvláčňující a vyživují koupel. S mlékem. Před koupelí se vysprchujte, promasírujte pokožku celého těla lufou nebo žínkou, poté do vany nalijte litr tučného mléka, přisypte hrst soli do koupele s mořskou solí, např. Ameté Koupelová sůl Sea Minerals, a relaxujte ve vodě 15 až 20 minut. Po koupeli se jen jemně otřete ručníkem a namažte pokožku tělovým mlékem. Zkuste třeba Neutrogena Tělové mléko Visibly Renew. Mléčnou lázeň můžete dopřát klidně jen nohám před pedikúrou nebo v případě, že se chystáte na masáž.
 
Tip redakce:
Do mléčné koupele můžete přidat i další přísady, např. heřmánek nebo ovesné vločky. Jsou to ingredience, které mohou pokožku zklidnit. Přesto ale může dojít k alergickým reakcím, u některých žen kvůli vločkám i k intimním problémům. Je proto vždy nutné, dbát po koupeli i
na hygienu intimních partií.
 
mléčná koupel

2. Sbohem nachlazení

Zima je zpravidla dobou, kdy většina z nás pokašlává a bojuje s rýmou či oteklými dýchacími cestami. Ideálním pomocníkem právě proti těmto problémům je eukalyptus. Najdete ho v různých nosních sprejích, v bonbonech apod. Hojně ho ale využívá také aromaterapie k inhalaci, masážím nebo právě koupelím. Eukalyptová koupel pomůže nejen při nachlazení, ale také při zánětech močových cest. Jednoduše 3 hrsti eukalyptových listů zalijte 3 litry vroucí vody a nechte hodinu louhovat. Poté přeceďte a hotový čaj nalijte do koupele. Bylinková koupel by měla trvat 15 minut a opakovat ji můžete i 3 dny po sobě. Eukalyptovou koupel si můžete dopřát i s Ameté Koupelovou solí s eukalyptem.

Tip redakce:
Eukalyptové listy mají silné antiseptické účinky, používají se při léčbě rýmy, kašle, astmatu, bronchitidy a zánětů. Působí analgeticky. Při vnějším používání nehrozí žádné nebezpečí, ale při vnitřním podávání větších dávek se mohou poškodit ledviny i srdce.
 
mořská sůl do koupele

3. Naučte se relaxovat

Většina z nás v této hektické době už neumí jen tak se zastavit, odpočinout si a relaxovat. Zimní koupele jsou k tomu ale skvělou příležitostí. Nejenže si užijete trochu té pohody, ale zároveň díky bylinkám a jiným příměsím můžete pomoci i své pokožce. Ideální je například olivový olej, který pokožku zvláčňuje, omlazuje a působí proti jejímu vysušení. Zkuste například Naturalis Dvousložkovou pěnu do koupele Olive Milk. Regenerační schopnost má také koupel s mořskými řasami. Do koupele nasypte 5 vrchovatých lžic sušených mořských řas a nechte se celých 15 minut unášet. Podpořit účinek můžete i Bohemia Cosmetics Sprchovým gelem s extraktem z mořských řas a solí z Mrtvého moře.
 
Tip redakce:
Proti nespavosti a stresu funguje také medová nebo rašelinová koupel. Účinky můžete podpořit také masážemi a zábaly.
 
levandule

4. Už žádné bolesti svalů

Dali jste si do těla a teď cítíte, že máte svaly pořádně namožené? Právě koupel je může dokonale uvolnit a vy si budete doslova libovat. Hned několik bylinek patří svými účinky k těm nejlepším pro uvolnění svalů v celém těle. Mezi ty hlavní patří levandule, a to ve formě bylinných odvarů nebo esenciálních a éterických olejů. Levandule zmírňuje fyzické a psychické napětí, pomáhá proti křečím i revmatickým bolestem. Do koupele si ale můžete přidat levanduli v podobě soli, například Ameté Levandulovou koupelovou sůl. Chybu neuděláte ani s NIVEA Sprchovým gelem a pěnou do koupele s relaxační vůní levandule.
 
Tip redakce:
Mezi další bylinky, jež uvolňují svaly a klouby, patří rozmarýn, arnika nebo jedlové jehličí. Jestliže se vám ve sportovních botách
zapařují nohy a trpíte na plíseň, vyzkoušejte lázně nohou s přídavkem šalvěje lékařské. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít