Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 úžasné letní dekorace pro dům i zahradu: Levně a rychle!

4 úžasné letní dekorace pro dům i zahradu: Levně a rychle!

4 úžasné letní dekorace pro dům i zahradu: Levně a rychle!

23. července 2021 od Vanda Vízková

23. července 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Letní odpoledne a večery jsou jako stvořené k posezení s přáteli a rodinou. Jako hostitelé chcete udělat skvělý dojem a my vám v tom pomůžeme. Přinášíme tipy na nápadité dekorace, které snadno a levně vyrobíte z věcí, které nabízí vaše spíž a zahrádka. A některé z nich i odpuzují hmyz!

1. Letní svícen ze zavařovací sklenice

Je to jednoduché, a přitom tak efektní. Letos nemusí sklenice posloužit pouze k zavařování sklizně z vaší zahrádky, ale také jako náladové osvětlení, až si budete chtít večer posedět s návštěvou venku. Hrdlo sklenice, např. Zavařovací sklenice Poma, ovažte stuhou nebo omotejte provázkem. Na dno nasypejte písek nebo drobné kamínky a mušle, nasbírané na dovolených. Pak dovnitř vložte svíčku, ideálně Čajové svíčky citronella (koupit v e-shopu), které odpuzují hmyz. Čím více takových svícnů vyrobíte, tím efektnějšího osvětlení dosáhnete a tím lépe budete chránění před komáry.

2. Bylinkový lustr s repelentním účinkem

Můžete jít ještě dál a nezůstávat u pouhých svícnů, ale vytvořit si rovnou efektní lustr. Z tenčích ohebných větví sviňte věnec a zpevněte ho drátem. Do takto vytvořeného korpusu zapíchejte nebo připevněte drátkem snítky rozmarýnu, šalvěje a levandule, které svým aroma odpuzují bodavý hmyz. Díky nim tak získáte nejen nádherný věnec, ale především přírodní repelent. Na věnec dále navěste menší zavařovací sklenice a do nich vložte čajové svíčky. Efekt ochrany před komáry ještě znásobíte použitím Čajových svíček lavender (koupit v e-shopu) s vůní levandule.

3. Třpytivá váza z plastové láhve

Tentokrát prázdnou plastovou láhev neodnášejte do tříděného odpadu, ale vyrobte z ní vázu. Odstřihněte asi třetinu její horní části a víčkem ji přilepte k vysloužilému cédéčku. Jakmile bude lepidlo zaschlé, natřete cédéčko i láhev lepidlem, např. Univerzálním lepidlem Spartakus, a nasypejte na ně drobné třpytky. Nebo láhev můžete pomalovat UHU Lepidlem Glitter Glue Shiny (koupit v e-shopu) – sadou barevných glitrových lepidel, která po zaschnutí vytvoří na láhvi krásné třpytivé motivy.

4. Barevné cupcaky s květinami

Stejně jako dekorace je pro dobrý dojem důležité i pohoštění. Nemusíte být zkušení cukráři, abyste oslnili nádhernými cupcaky. Stačí, když umíte udělat těsto na jednoduchou bublaninu a dobrý krém. Těsto místo klasického plechu nadávkujte do Papírových košíčků bílých (koupit v e-shopu), upečené cupcaky ozdobte bohatou čepicí krému a o efektní zdobení se postarají květy z vaší zahrádky, které zapíchněte nahoru.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít