Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 tipy, jak si zorganizovat kabelku

4 tipy, jak si zorganizovat kabelku

4 tipy, jak si zorganizovat kabelku

27. ledna 2021 od Karolína Valová

27. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Snad každá žena má zkušenost s věčným hledáním věcí v kabelce. Klíče, peněženka i mobilní telefon se dokáží velmi snadno schovat v psaníčku, velké kabelce i batohu. Ať už dáváte přednost jakémukoli typu, pojďte si společně s námi probrat svou tašku a dát jí řád.

1. Důkladný audit: Co vyřadit a co ponechat

  • První krok je snadný. Vezměte svou kabelku a všechny věci z ní vyskládejte na prostorné místo – stůl nebo klidně podlahu.
  • S odstupem se na vše podívejte a jako první vyřaďte věci, které s sebou každý den nosíte, ale nikdy je nepoužíváte.
  • Každou věc, která na stole zbyla, vezměte do ruky a během toho, co ji budete držet, si uvědomte, zda vám tento předmět dělá radost. Pokud ne, nebojte se ho vyměnit za jiný. Bavíme-li se třeba o kosmetickém zrcátku, nechte si v kabelce to, které se vám líbí nebo ho máte spojené s milou vzpomínkou. Pokaždé, když ho vezmete během náročného dne do ruky třeba při úpravě rtěnky nebo účesu, vám zvedne náladu. Pokud žádné takové nemáte, můžete si koupit například Kapesní zavírací zrcátko a ozdobit si ho třeba samolepkami.

2. Co byste v kabelce měla mít?

Ve chvíli, kdy se do organizace své tašky pustíte, si s největší pravděpodobností nedokážete uvědomit, co vám během dne velmi často chybí. Zkuste se na to tedy soustředit několik dnů před tím, než se do tohoto úklidu pustíte, a zapište si každou drobnost do diáře. V klidu pak doma vše promyslete a obstarejte si vše, po čem toužíte a co postrádáte.
Trápí vás během dne například suché ruce? Flormar krém na ruce kokos (koupit v e-shopu) v praktickém cestovním balení v kabelce nezabere téměř žádné místo a vyřeší váš problém. Stejně dobře vám během dne poslouží i další kosmetický pomocník, NIVEA Sprej antiperspirant Black & White Invisible Clear Sprej (koupit v e-shopu) o velikosti 100 ml.
 
Máte-li oblíbenou kosmetiku nebo make-up, který se v cestovní verzi nevyrábí, odlijte si ho do Gabriella Salvete Sady cestovních lahviček na kosmetiku (koupit v e-shopu). A nezapomeňte si do kabelky přihodit také desinfekční přípravky, jako jsou Ameté Vlhčené ubrousky s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu) nebo Dettol Antibakteriální gel na ruce s heřmánkem (koupit v e-shopu), který je vhodný i na citlivou pokožku.

3. Jak věci zorganizovat?

  • Nejdříve vše rozdělte podle jednotlivých kategorií – kosmetika, elektronika, dokumenty...
  • Menší předměty, které se v kabelkách s oblibou schovávají, když je nejvíce potřebujete, vložte do látkových sáčků nebo taštiček.
  • Do neprůhledných taštiček či pouzder schovejte také intimní věci, které nejsou určeny cizím očím, například hygienické potřeby. Veselejší variantou je používání například Tampax Pearl Compak Regular Tamponů s aplikátorem (koupit v e-shopu), jejichž barevné obaly na pohled vůbec nepřipomínají hygienickou pomůcku.

4. Jak vše správně uložit

Základním pravidlem je nevrstvit věci na sebe. Jako první do tašky vložte nejobjemnější věci – kosmetické taštičky nebo například knihy a větší elektroniku. Poté kolem těchto věcí, na boky kabelky, nastrkejte ostatní drobnosti (např. sluneční brýle). Vše je správně uspořádáno, pokud každou věc vidíte pouhým okem bez přehrabování.
 

TIP: Máte pocit, že vámi potřebné věci zabírají moc místa a chcete se jich vzdát? Nedělejte to! Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) najdete mnoho produktů (nejen kosmetiky) v cestovním provedení

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít