Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Test: Co o vás řekne vaše kosmetická taštička?

Test: Co o vás řekne vaše kosmetická taštička?

Test: Co o vás řekne vaše kosmetická taštička?

15. února 2019 od Karolína Hornová

15. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Kosmetická taštička. Nějakou má každá z nás. Víte, že z této „nezbytnosti každé ženy“ lze vyvodit i charakteristiku majitelky? Otestujte se a možná se o sobě dozvíte něco k pobavení nebo zamyšlení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jak vypadá vaše kosmetická taštička a co je jejím obsahem? Z odpovědí na otázky vždy vyberte tu, která nejvíce odpovídá  realitě. Nezapomeňte si poznamenat písmenka odpovědí. Níže se pak dozvíte něco málo o tom, co o vás vaše taštička může vypovídat.


1. Jak byste popsala design své kosmetické taštičky?

  1. Stačí mi menší, nenápadně elegantní, jednobarevná, nadčasová, z kvalitního materiálu.
  2. Kterou myslíte? Jedna mi rozhodně nestačí! Mám velkou, menší do kabelky, cestovní…
  3. Je z pěkné přírodní látky, koupila jsem ji na designovém trhu nebo mi ji ušila šikovná kamarádka.
  4. Kosmetická taštička je něco jako šperk – musí být výrazná, zajímavá, klidně značková. Líbí se mi materiály jako lesklá tkanina nebo kvalitní kůže.


2. Jaké poklady vaše kosmetická taštička skrývá?

  1. Pár osvědčených produktů, které používám léta, a sednou mi – třeba multilíčidla, která využiju jako tvářenku, stíny i rtěnku. Nic víc, nic míň.
  2. Klidně pět řasenek, různé barvy rtěnek. Když se líčím, musím celý obsah vysypat, abych našla, co hledám.
  3. Moc se nelíčím – základem je zdravá pleť. Vše pak stačí doladit stíny, tužkou na obočí nebo řasenkou. Mám ráda přírodní barvy.
  4. Určitě toho nemám málo. Kvalitní, značkový make-up, luxusní paletka stínů, bronzer…chybět nesmí pořádná objemová řasenka.


3. Vybíráte dekorativní kosmetiku i podle obalu?

  1. Určitě! Mám ráda elegantní, jednoduché obaly s ikonickým vzhledem. Řasenku v kovově lesklém tyrkysovém obalu v mé taštičce asi nenajdete.
  2. Je to jedno. Záleží, co je uvnitř, a to poznáte až po otestování. Barevný nebo originální obal ale určitě přitáhne mou pozornost.
  3. Obal? Ideálně takový, který lze recyklovat, mohu ho znovu použít. Ráda mám třeba skleněné a papírové.
  4. Kosmetika má být hravá! Mám ráda, když kvalitní produkt i pěkně vypadá. Mám ráda lesklou černou, zlatou, metalické odstíny a kvalitní provedení.


4. Co složení kosmetiky? Je něco, co nesmí překročit zip vaší kosmetické taštičky?

  1. Čím méně ingrediencí, tím lépe. Hledím na to, aby žádná složka zbytečně nedráždila mou pleť. Nemusím parfemované a zbytečně barvené produkty.
  2. Složení moc neřeším, ale určitě mě zaujmou originální, exotické přísady. Ráda vyzkouším, co umí arganový olej, přírodní i umělé pigmenty, ale klidně i šnečí extrakt nebo kousky pravého zlata.
  3. Dávám přednost přírodní kosmetice, která neuškodí mojí pleti ani nikomu jinému. Takže ano – hledám přírodní látky nebo alespoň takové, které nejsou nijak „sporné“.
  4. Důležitý je pro mě účinek kosmetiky, takže ano. Patentované složení, vyvinuté ve francouzské laboratoři? Na tom už musí něco být! Nekoupila bych si nic, co ve mně nebudí důvěru.


5. Máte ponětí, kolik peněz „leží“ ve vaší kosmetické taštičce?

  1. Kvalita a účinky jsou pro mě důležitější než cena. Takže ano – vím, že některé produkty byly hodně drahé, ale dlouho vydrží, mohu se na ně spolehnout a jsou kvalitní.
  2. Hodně. Ale hlavně kvůli množství kosmetiky. Jsem tak trochu sběratelka a ráda zkouším, co umí dražší produkty, ale klidně i věci za pár korun – ty mě už kolikrát překvapily!
  3. Moje kosmetika není levná, ale zároveň ani není přemrštěně drahá. Dívám se, kolik co stojí, ale přednost dám většinou kvalitnějšímu a šetrnějšímu produktu.
  4. Radši ani nechci vědět! Kosmetika je prostě drahá, ale na tom, co dávám na svůj obličej, nechci šetřit.


6. Podle čeho obsah své kosmetické taštičky vybíráte?

  1. Podle zkušenosti. Vybírám pečlivě, nechám si poradit třeba od maminky nebo kamarádky se stejným vkusem... Ale když se mi něco osvědčí, neměním to.
  2. Sleduju trendy, časopisy, blogy a videa a hodně taky řeším kosmetiku s kamarádkami, a když mě něco zaujme třeba i v reklamě, mám chuť to zkusit.
  3. Mám své osvědčené produkty, ale ráda hledám nové. Inspiruju se na internetových fórech, u kamarádek nebo hledáním v obchodech. Důležitá je pro mě i filozofie značky – třeba to, aby netestovala na zvířatech.
  4. Hodně dám na oblíbené značky. Sleduju, co mají nového, a ráda si nechám poradit i od odborníka-vizážisty nebo třeba na akci, kterou značka nebo obchod pořádá.


7. Má vaše kosmetická taštička „své místo“?

  1. Ano. V koupelně u zrcadla, aby byla po ruce pro ranní líčení. Do práce mi postačí pudřenka nebo nic, ale na cesty ji přibalím vždycky – stačí ji hodit do kufru, protože vždy vím, co je uvnitř.
  2. Jak se to vezme. Taštiček mám vícvětšinu byste našli v koupelně, ale něco mám i v ložnici a v kabelce taky vždycky jednu nosím. Před cestou mívám někdy problém sbalit kosmetiku tak, aby nic nechybělo, ale zároveň toho nebylo moc.
  3. Doma leží stále na svém místě, a když ji před cestou zapomenu, nic hrozného se nestane. Pleť si aspoň odpočine. Péče o pleť mi ale nesmí chybět.
  4. Ano a čestné! U zrcadla nebo ideálně u kosmetického stolku. Svoje líčidla (nebo aspoň jejich část) beru všude s sebou, tedy i do práce a samozřejmě na dovolenou – a je jedno, jestli jedu sportovat na hory, k moři, nebo na výlet do města.
Teď si spočítejte, kterých odpovědí máte nejvíc, a podívejte se na charakteristiku níže. Sedí na vás? Třeba se také pohybujete někde mezi – i to je možné, nikdo z nás není zcela vyhraněný. Nezapomeňte si také přečíst ostatní charakteristiky a třeba se inspirovat jiným přístupem.


Minimalistka

Nejvíce odpovědí A: Minimalistka

Milujete jednoduché výrobky, které fungují. Důležitý je pro vás design, ale i složení, které by nemělo být „přeplácané“. Dbáte o svou pleť, možná někdy až příliš úzkostlivě – opravdu ji máte tak citlivou? Váš přístup vás možná trošku svazuje – nerada nebo jen zřídka zkoušíte nové věci, i když pro vás mohou být velmi zajímavé. Minimalismus je teď výrazným kosmetickým trendem. Vaší silnou stránkou je sofistikovaná nekomplikovanost – v jednoduchosti je prostě krása, vy to víte a výběr kosmetiky i samotné líčení příliš nestresuje ani nezdržuje vás ani nikoho jiného. Odráží se to i na vašem životě – máte ve věcech pořádek a umíte se zbavovat „balastu“. Pro vás i pro okolí je to uklidňující.


Experimetátorka
Nejvíce odpovědí B: Experimentátorka

Sledujete trendy, baví vás, co nového si přichystaly bloggerky. Někdy se inspirujete, jindy se třeba jen pobavíte. I při pouhém průchodu kolem regálu s kosmetikou odcházíte aspoň s maličkostí. Máte tendenci zkoušet neustále něco nového, ale v té záplavě možná někdy přehlédnete produkt, který vám opravdu sedí. To je trošku škoda. Stejně jako to, že část kosmetiky ani nestihnete spotřebovat nebo občas koupíte něco, co vám vůbec nesedí. Jste schopná se nalíčit během pěti minut, ale umíte si s tím i pěkně dlouho vyhrát. Vaší silnou stránkou je otevřenost a odvaha: nebojíte se zkusit i to, k čemu máte zpočátku nedůvěru. V životě to může být velká výhoda – při navazování partnerských i kamarádských vztahů. Do všeho jdete naplno a umíte pobavit a rozveselit své okolí.
 

Zodpovědná
Nejvíce odpovědí C: Zodpovědná

Líbí se vám, že i něco tak komerčního, jako je kosmetika, může být ekologické, přírodní a šetrné. Oceňujete, když se některá velká značka nebo i známá beauty ikona nepokrytě hlásí k udržitelnému trendu. Kosmetika přece může být kvalitní, tolerantní třeba i k citlivé nebo alergické pleti a zároveň k životnímu prostředí. Líčíte se decentně, přirozeně a netrvá vám to dlouho. Někdy ale možná více hledíte na kosmetiku než na svou pleť – i přírodní, „bio“ a „eko“ složky mohou být alergenní. Nebojte se myslet více na sebe. Vaší silnou stránkou je svědomitost a uvědomělost. Nic neděláte napůl a máte radost, když děláte něco, co má vyšší smysl. Dost možná se obklopujete podobně smýšlejícími lidmi a společně děláte něco pro ostatní. Jen tak dál!
 

Požitkářka
Nejvíce odpovědí D: Požitkářka

Potrpíte si na luxus a nestydíte se si to přiznat. Kosmetickou taštičku i produkty v ní vybíráte stejně pečlivě jako třeba kabelku nebo oblečení: dáte na vyhlášené značky, pravděpodobně máte pár oblíbených. Pozor ale, abyste neměla moc zúžené vidění: to, že něco nepůsobí draze a luxusně, neznamená, že to není dobré a kvalitní. Platí to i o lidech. Ráno trávíte dlouhý čas před zrcadlem, máte nacvičené postupy a víte, co vám sluší. Zkuste někdy malou změnu – určitě vypadáte skvěle i s méně výraznou rtěnkou nebo světlejším obočím. Vaší silnou stránkou je to, že si umíte dopřát, ale zároveň na sobě tvrdě pracujete. Pracujete na své kariéře, ale vydělané peníze si umíte užít. Pociťuje to i vaše okolí – vždy umíte vybrat pěkný dárek, na návštěvu nepřijdete s prázdnou a jít s vámi do společnosti je radost.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít