Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 30minutový plán, jak se zbavit zimních faldíků: snadno a bez bolesti

30minutový plán, jak se zbavit zimních faldíků: snadno a bez bolesti

30minutový plán, jak se zbavit zimních faldíků: snadno a bez bolesti

22. února 2023 od Eva Karlová

22. února 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Pokud po zimě nejste úplně spokojená se svou postavou, máme pro vás třicetiminutový plán, který vám pomůže zbavit se zimních faldíků, vyrýsovat tělo i zhubnout pár kil. Kromě toho vyzmizíkujete celulitidu a tím si třeba i zvednete sebedůvěru.
Máte pocit, že jste po zimě trochu zlenivěla? Pak si můžete zacvičit tuhle 30minutovou rozcvičku 2–3x týdně a tím si protáhnete tělo. Jestliže se ale chcete dostat do kondice, získat víc energie, vyrýsovat postavu a zbavit se pár kil, pak zaberte minimálně 4–5x týdně.
Ke startu…
Náš trénink cvičte po dobu 30 minut. Za tuto dobu byste měla stihnout odcvičit alespoň dvě kola. Chcete-li před létem zhubnout, přidejte k této rozcvičce aerobní aktivity typu rychlá chůze, běh, jízda na inlajnech nebo kolo.
 
BOX
Výhody tréninku:
  • Nepotřebujete žádné cvičební pomůcky.
  • Můžete jej cvičit doma, nebo venku na zahradě.
  • Procvičíte celé tělo.
  • Formuje postavu a zároveň podporuje spalování tuků.

Něco na zahřátí:

1. cvik

Připravte se do vzporu – ruce pod ramena, zpevněný střed těla a nohy u sebe. Začněte rozskakovat (nohy od sebe) a zároveň střídavě předpažovat pravou, levou paží. Jeden rozskok = jedno předpažení. Opakujte po dobu 30 sekund. Po celou dobu mějte celé tělo zpevněné a v jedné přímce. Záda se nesmí prohýbat.

2. cvik 

Postavte se a předpažte. Střídavě zvedejte pravou a levou nohu před sebe – téměř se dotknete špičky. Opakujte po dobu 45 sekund.
 

Stehna a zadek – I. část

3. cvik

Začínáte ve stoji snožném s mírně pokrčenými koleny. Ruce jsou zapažené, tělo v mírném předklonu. Odrazte se a přeskočte do širokého squatu. Následně se vraťte do výchozí pozice. Opakujte 16x. Zadek je po celou dobu mírně vystrčený vzad a bříško zpevněné.

Rotace

4. cvik

Začněte ve vzporu na rukách, pevné tělo, aktivní střed (core). Nakročte levou nohou vpřed až vedle levé ruky. Pomalu levou paží vzpažte a proveďte rotaci trupu vzhůru. Vraťte se zpět do výchozí pozice a totéž udělejte i na druhou stranu. Opakujte celkem 16x. Tímto na první pohled nenápadným cvikem procvičíte celé tělo.

Paže

5. cvik

Klekněte si a ruce opřete pod rameny. Zpevněte břicho a záda a přejděte do tricepsového kliku. Paže „jdou“ stále podél těla. Vzepřete se a zvedněte se zpět. Po celou dobu je nutné mít aktivní střed těla, aby nedocházelo k prohnutí beder. Opakujte 10–12x.
 

Záda

6. cvik

Položte se na břicho a předpažte a zanožte. Zvedněte ruce i nohy nad zem. Nadechněte se a pomalu stáhněte lokty vzad směrem k páteři. Vraťte je zpět. Opakujte 14x.
 

Stehna a zadek – II. část

7. cvik

Klekněte si na kolena, ruce dejte pod ramena. Jednu nohu protáhněte do dálky. Pomalu ji zvedněte do úrovně hýždí a pak vraťte zpět. Pak ji znovu zvedněte a přitáhněte koleno bokem k tělu. Vraťte zpět. Celý tento „dvojpohyb“ opakujte 12x na každou nohu. Kromě hýždí a stehen zapojíte i šikmé břišní svaly.
 

Břicho

8. cvik

Výchozí pozice je loďka – nohy pokrčené, lýtka rovnoběžně se zemí, paže podél lýtek. Zpevněte břišní svaly a vytočte se do strany. Pak na druhou. Toto proveďte celkem 6x. Jde o relativně těžký cvik, při kterém zapojíte celé tělo včetně hlubokých břišních svalů.

Čím tohle úsilí podpořit?

1. Po cvičení si dejte sprchu, která vás osvěží a dobije energií. Zkuste třeba Tip Line Relax Sprchový gel broskev + vanilka (koupit v e-shopu).

2. Jestliže vás budou bolet svaly, pro jejich regeneraci použijte  Alpa Relax Masážní emulze chladivá (koupit v e-shopu), zkusit můžete i její hřejivou variantu.

3. Dobře spěte, kdo se dobře vyspí, tomu se dobře hubne. Kdo je ráno odpočatý, tomu se bude lépe cvičit. K lepšímu  spaní pomůže třeba Floré Bylinný esenciální olej levandule (koupit v e-shopu), který nakapejte do aromalampy a zbavte se stresu a únavy.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Pavla Maříková
Fitness trenérka
614
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít