Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Lepší spánek, hubenější obličej. Nevěříte?

Lepší spánek, hubenější obličej. Nevěříte?

Lepší spánek, hubenější obličej. Nevěříte?

23. března 2020 od Helena Pokorná Hladíková

23. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Ručičku na váze jste úspěšně dostala dolů, ale v obličeji to pořád není vidět. Kde je problém? Možná vězí jinde, než si myslíte…
Váhové výkyvy, ať už ty směrem dolů, nebo nahoru, se v obličeji vždy projeví, a to poměrně záhy. Někomu je však vizáž baculky dána shůry a nic s tím neudělá ani to nejlepší fitko, geny jsou prostě geny. Často jsou však na vině jiné důvody, jejichž řešení máte naopak v rukou jen a jen vy. O které se jedná?

Přemíra soli v jídelníčku

Pokud vás trápí kulatý obličej, váš jídelníček je pravděpodobně plný soli, která se skrývá nejen v nejrůznějších slaných pochutinách, ale i v mnoha prefabrikovaných sladkostech. Denní spotřeba soli by se měla pohybovat okolo 5–6 gramů, ale v našich zeměpisných šířkách je to běžně více než dvojnásobek. Proč to představuje problém? Sodík obsažený v soli totiž zadržuje vodu v těle, čímž dochází ke zvyšování objemu tekutin, které musí srdce neustále přečerpávat. Správně se také nevyplavují z těla škodlivé látky a v neposlední řadě dochází k otokům, které se mohou projevit právě i na obličeji.
rozsypaná sůl
Řešení: Co nejvíce omezte množství konzumované soli, nejlépe tak, že si budete pokrmy připravovat doma a dochutíte je bylinkami. Vyhněte se především kupování a konzumaci uzenin, instantních pokrmů, sterilizované zeleniny, paštik apod., tedy potravin s vysokým obsahem sodíku. Hodně pijte, především čistou vodu, případně neslazené bylinkové čaje. Podobně neblahé účinky má na tělo nadbytek cukrů, proto omezte v konzumaci i je.
Tip redakce:
K váhovému úbytku v obličeji mohou přispět potraviny bohaté na draslík a vápník (např. banány, zázvor, červená řepa, mák, vejce) a také správně zvolené bylinky s odvodňovacími schopnostmi (např. kopřiva, svízel, smetanka lékařská). Vyzkoušejte například kúru v podobě
tobolek Kneipp Plus 3 bylinky na odvodnění (koupit v e-shopu), které podporují normální činnost ledvin a vylučování vody.

Když málo spíte

Vyspíte se každou noc do růžova? Nebo spíše „do otekla“? Pokud platí druhá možnost, znamená to, že váš spánek není kvalitní. Pravděpodobně naspíte méně hodin, než byste potřebovali, proto tělo dostatečně neregeneruje, vyplavují se nesprávné hormony a rovněž dochází k již zmiňovanému zadržování vody v těle. Trpět můžete různými poruchami spánku, v každém případě je nejen pro svou krásu, ale hlavně pro svoje zdraví co nejdříve vyřešte.
kvalitní spánek
Řešení: Dodržujte pravidla spánkové hygieny, tj. choďte spát pravidelně ve stejnou dobu, udržujte v ložnici spíše nižší teplotu, dostatečně vyvětrejte, a jakmile vlezete pod peřinu, odložte mobilní telefon i jiné přístroje.

Obličejová rozcvička

Když se vám nelíbí vzhled vašeho břicha, začnete pátrat po cvicích, které by vám pomohly s tím něco udělat. Jenže existuje něco takového i pro obličej? Bohužel žádné obličejové sedy lehy k mání nejsou, ale zatracovat nemusíte ani obličejovou jógu a masáže obličeje. Nezbaví vás sice tuku, pomohou však obličej jako takový zpevnit, zbavit ho vrásek a rovněž rozproudit lymfu, která právě i z obličeje dokáže odvést odpadní látky a přebytečnou vodu způsobující otoky. Dopřejte si gymnastiku nebo masáž alespoň 2x denně po dobu 10 minut a za pár týdnů určitě uvidíte výsledky.
štíhlý obličej

Štíhlý obličej za pár minut

Než zafunguje kterákoli z našich dosavadních rad a váš obličej přestane vypadat tak buclatě, nějakou dobu to potrvá. Proto jsme pro vás připravili pár triků v líčení, pomocí nichž můžete svůj obličej opticky zeštíhlit takřka okamžitě. Vyzkoušejte to!
štíhlý obličej díky konturování
  • Obočí vyčešte pomocí kartáčku nahoru. Čím vyšší obočí s výraznějším obloukem, tím většího protažení obličeje dosáhnete (ale pozor, obočí musí pořád vypadat přirozeně).
  • Oči zkrášlete pomocí oční linky do tvaru kočičích očí.
  • Tvářenku nanášejte jen pod lícní kosti a volte tmavší odstíny, například hnědou namísto růžové.  Na pomoc si vezměte třeba dvoubarevnou tvářenku Dermacol Duo Blusher (koupit v e-shopu) s vitaminem E, která v sobě dokonale propojuje matové a projasňující odstíny.
  • Dvojitá brada vám zkazila selfie? Příště aplikujte bronzer na linii čelistí a spojte ho s přilehlým okolím.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít