Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3+3 letní pohoštění a dekorace za pár korun

3+3 letní pohoštění a dekorace za pár korun

3+3 letní pohoštění a dekorace za pár korun

1. srpna 2021 od Vanda Vízková

1. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Návštěvy, večerní grilovačky, zahradní oslavy – letní sezóna je ve znamení setkávání přátel a rodiny. Ruku v ruce s tím jde ale příprava dobrot a hezkého prostředí, aby se u vás hosté dobře cítili. Jak připravit chutné a zdravé pohoštění a vkusné dekorace, aby vás to nestálo mnoho času ani peněz? Přečtěte si naše tipy!

3x skvělé letní pohoštění

1. Lehké skleničky s müsli a ovocem ze zahrádky

Lehký dezert po báječné grilovačce obstarají tyto osvěžující skleničky – jsou vynikající a neohrozí váš zdravý životní styl. Třešně, višně, jahody, maliny nebo jakékoli ovoce, které se právě vyskytuje na vaší zahrádce či v mrazáku, rozmixujte a oslaďte cukrem nebo jeho zdravější alternativou, 4Slim Sladidlem z čekanky Klasik (koupit v e-shopu). Ovoce dejte na dno skleničky, na něj navrstvěte bílý jogurt nebo zakysanou smetanu a nakonec vrstvu Topnatur Müsli srdcem malina & belgická čokoláda (koupit v e-shopu). Vrstvy střídejte, až sklenici naplníte. Vršek ozdobte čerstvým ovocem nebo strouhanou čokoládou a podávejte vychlazené.
Letní ovocný koláč bez lepku a cukru

2. Letní ovocný koláč bez lepku a cukru

Spousta z nás se snaží v jídelníčku omezovat příjem tuků a cukrů, někteří vynechávají i lepek. Přesto si rádi zamlsáme. Než složitě vybírat, které ingredience můžete při pečení dezertu pro návštěvu použít a které ne, zjednodušte si život. Použijte na pečení báječné letní ovocné bublaniny, koláče nebo muffinů Topnatur Směs na pečení Low Carb (koupit v e-shopu) bez lepku a s nízkým obsahem cukrů. Těsto připravte podle návodu a dejte do vymazané formy na koláč. Vršek poklaďte vybraným ovocem, které máte na zahrádce zrovna k dispozici. Před servírováním můžete koláč ještě dozdobit čerstvým ovocem a květy ze zahrádky.

3. Bezlepkový šup-šup chléb s pomazánkou

Na dilema lepku a sacharidů můžete zapomenout i při přípravě slaného pohoštění. Díky Topnatur Směsi na chléb Low Carb (koupit v e-shopu) doma jednoduše upečete chleba, bagetky nebo houstičky bez lepku a přebytečných cukrů. Z tohoto pečiva připravte pro hosty chutnou svačinku, když je nakrájíte a namažete domácí tvarohovou pomazánkou s pažitkou nebo některou z pikantnějších pomazánek, například Druid Veganskou pomazánkou s červenou paprikou (koupit v e-shopu), hosté budou spokojeni. I zdravá výživa může skvěle chutnat!

3 snadné a rychlé zahradní dekorace

Rybičky z kamínků

1. Rybičky z kamínků

Mohou posloužit jako prostá dekorace nebo třeba jako jmenovky ke stolu. Světlé kamínky pomalujte akrylovými barvami nebo si od svých dětí vypůjčte tempery či vodovky – například Loco Vodové barvy (koupit v e-shopu) – a tenkým štětcem jimi kamínky pomalujte jako rybičky. Jakmile malba zaschne, na opačnou stranu napište rybě na bříško fixou jméno hosta, který bude na daném místě sedět. Pak rybky naaranžujte do talíře na ubrousek.  
Dekorační věnce z přerostlého břečťanu

2. Dekorační věnce z přerostlého břečťanu

Museli jste ostříhat břečťan, popřípadě jinou zeleň, protože už vám skoro nebylo vidět do oken? Větvičky nevyhazujte! Ze silnějšího drátku si umotejte tvar srdce nebo kruhu a břečťan navažte pomocí provázku, třeba Linecon Motouzu potravinářského (koupit v e-shopu), na drátěnou konstrukci, tak až ji zcela zakryje. Do věnce můžete nakombinovat více rostlin. Když k břečťanu přidáte například větvičky levandule, bude zeleno-fialová kombinace nejen krásná, ale ještě vás díky repelentní funkci levandule ochrání před komáry. Menší srdíčka nebo věnečky pověste na strom nebo nad stůl nad vaše hlavy, velké dekorace opřete někam, kde vyniknou.

3. Ptačí strašáci ze starých CD

Možná jsou funkční, ale rozhodně ne hezké. Vylepšete vaše „plašiče“ vyrobené ze starých CD, tak aby odpuzovaly jen ptactvo, a ne vaše hosty. Pomocí barevných papírů, Maped Asymetrických nůžek Zenoa Fit (koupit v e-shopu) a univerzálního lepidla proměňte cédéčka ve veselé letní ptáčky. Vystříhejte křídla, zobáček, nožky a oči a na cédéčka je nalepte. Pak je zavěste na strom nebo na terasu jako předtím. Nevypadají nyní mnohem lépe?

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít