Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zpevňující krémy na obličej: Co umí a pro koho jsou?

Zpevňující krémy na obličej: Co umí a pro koho jsou?

Zpevňující krémy na obličej: Co umí a pro koho jsou?

10. března 2018 od Eva Suchomelová

10. března 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucie Bončová

Ochablé kontury tváře, povadlá pleť… To určitě nechce žádná žena. Naštěstí jsou tu zpevňující krémy na obličej. Jak mohou pomoci vaší kráse, jsme se ptali kosmetičky Lucie Bončové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Proč vlastně pleť ochabuje?

S věkem ubývá v pleti látek, které přispívají k její pružnosti a pevnosti, především peptidy jako kolagen, keratin a elastin. Důležitou roli hraje i kyselina hyaluronová, jíž je postupem času v organismu včetně pokožky také stále méně.

K ochabování pleti může začít docházet u některých žen již po 25. roce života, většinou vinou nezdravého životního stylu (ponocování, zanedbávaný pitný režim, znečištěný vzduch apod.), ale častěji potkává ženy později, většinou až po třicítce. Kolem 40. roku už ochabování pleti alespoň ve slabé formě zaznamená každá. Předcházet mu můžete například obličejovou jógou.


Strava a zlozvyky

V raném mládí je pokožka krásně vypnutá a září vitalitou. S věkem, ale také kvůli nezdravému životnímu stylu však ztrácí svoji pružnost a pevnost a nehezky povoluje. Dá se to nějak řešit? „Nedílnou součástí stavu pleti je životní styl, zejména zdravá strava, nebo naopak zlozvyky jako kouření či špatné stravovací návyky,“ vyjmenovává Lucie Bončová faktory, které můžete ovlivnit. Do svého jídelníčku lze zařadit potraviny, které vaší pleti prospějí. Naopak se vyvarujte těch tzv. „zdravých“ potravin, jež mohou pleti škodit.

zpevňující krém

Na vině je i genetika

Jídlo ale není jediné, co ovlivňuje stárnutí vaší pleti. „Nezastupitelnou úlohu hraje samozřejmě dědičnost!“ zdůrazňuje zkušená kosmetička. Jestliže měla vaše matka či babička pleť vypnutou až do vysokého věku, je pravděpodobné, že byste ochabování pleti řešit ještě nějakou dobu nemusela. A samozřejmě naopak. „Avšak tomu všemu lze dnes velmi dobře předcházet,“ uklidňuje Lucie Bončová. „Dnešní kosmetické produkty jsou už na velmi vysoké úrovni a je již mnoho produktů, které z velké části opravdu pleť dokážou omladit.“


Co je to vlastně zpevňující krém?

Proti ochabování pleti působí tzv. zpevňující krémy, které obsahují právě složky, jež navracejí (alespoň na určitou dobu při pravidelném používání) pleti pružnost a tonus. „Tyto krémy jsou určeny zejména od věku 30 let. Redukují jemné viditelné vrásky, zanechávají pleť zářivější a hydratovanou. Pomáhají regenerovat pleť, takže pokožka vypadá mladistvěji. Některé produkty dokážou i jemně zpevňovat kontury obličeje,“ vysvětluje Lucie Bončová.

nanášení krémuNa obalu zpevňujících krémů najdete nejen informaci o tom, co všechno umí, ale také to, pro jaký věk jsou určeny a které účinné složky obsahují. „Složek, jež zpevňují pleť, je velká škála. Nejčastěji jsou to aminokyseliny a tripeptidy, které přispívají k obnově buněk, působí i na stimulaci svalů a pomáhají dlouhodobě zpevnit pleť. Dále pak stoechiol (extrakt z francouzské levandule), retinol (= vitamin A), vitamin E a kombinace látek, jež podporují tvorbu kolagenu a elastinu,“ uvádí expertka na krásnou pleť. „Samozřejmě je důležité vybrat přípravek, který je kvalitní, je dobře technologicky zpracován a látky v něm obsažené jsou opravdu účinné.“


Jak si vybrat ten správný?

Možná je to i váš problém. Ráda byste si takový krém pořídila, ale nevíte, který se hodí právě pro vás? Stav vaší pleti by měla vždy správně zhodnotit vaše kosmetička a zvolit vám správnou domácí péči, a tedy i vhodný krém. Ta nejlépe pozná, jaký produkt vybrat pro stav vaší pleti,“ uzavírá Lucie Bončová. Jestliže nechodíte ke kosmetičce, pak se při výběru zpevňujícího krému řiďte především typem své pleti a samozřejmě berte ohled na její aktuální potřeby, např. dehydrovaná pleť potřebuje kromě zpevnění dodat i hydratační látky, unavená, zašedlá pleť uvítá rozjasnění atd.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucie Bončová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucie Bončová
Expertka na péči o pleť a kosmetička
2177
"Krásná a opečovávaná pleť je klíčem k vaší sebedůvěře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít