Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Udělejte si jasno v bělení zubů

Udělejte si jasno v bělení zubů

Udělejte si jasno v bělení zubů

23. dubna 2018 od Eva Suchomelová

23. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chcete oslňovat svým úsměvem? Bez zdravých a bílých zubů to nepůjde. Porozhlédli jsme se, čím vším si můžete sami doma udržovat bělost svých zubů a jaké produkty zařadit do své zubní rutiny.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zažloutlé zabarvení zubů může způsobovat časté pití kávy, černého čaje, červeného vína, ale také kouření či špatná hygiena. I nejkrásnější tvář nepůsobí hezky, když při úsměvu vykouknou zbarvené zuby, nebo dokonce celý chrup v jiné než bílé barvě. Ideální je samozřejmě čistit zuby po každém jídle, minimálně ale 2x denně. Můj zubař říkával, že nic nenahradí důkladnou a každodenní práci zubního kartáčku. Případně se zkuste vyhýbat nápojům, pokrmům či zlozvykům, které zuby zbarvují.  Když už nějaké zbarvení zaregistrujete nebo se nechcete vzdát svých oblíbených požitků, je tu na výběr mnoho druhů bělicích zubních přípravků.


Bělicí zubní pasty

Při každodenní péči můžete čas od času vyměnit svoji zubní pastu za bělicí. Jak si vybrat správnou bělicí pastu? Pasty na bělení zubů se dělí na dvě skupiny podle druhu obsažených bělicích složek.

Jedny obsahují jemné abrazivní částečky a zbarvení ze zubů odstraňují mechanicky. Do této skupiny se řadí řada zubních past Pearl Drops s obsahem mikroleštítek pro bělejší a lesklejší zuby. Vyzkoušet můžete například Pearl Drops Hollywood Smile pro zářivě bílé zuby nebo Pearl Drops Tea & Coffe, která odstraňuje ze zubů skvrny především od čaje a kávy.

Jiné zubní pasty kromě abrazivních částeček obsahují i rostlinné bělicí výtažky jako třeba Colgate Herbal White se sodou a směsí fenyklu, meduňky, máty, eukalyptu a citronu.

zubní kartáček s pastouDruhá skupina funguje na bázi chemického působení. Jednou z používaných složek je peroxid vodíku, známý svými bělicími účinky. Ten obsahuje pasta Colgate Max White Expert White, která slibuje vybělit zuby již za 5 dní používání. Jiný případ je Signal White System, zubní pasta s obsahem speciálního komplexu White Activator™, látky používané v profesionálním čištění. Ta nejen účinně zuby vybělí, ale také pomůže udržet jejich přirozenou bělost.

A pak jsou tu ještě zubní pasty, které působí jako make-up na zuby. Obsahují modré barvivo, jež se při čištění zubů rozprostře na plochu zubů a opticky zneviditelní jejich žluté zbarvení. S tímto efektem pracuje například řada zubních past Signal White Now.

U bělicích zubních past je ale potřeba zdůraznit, že se nemají používat dlouhodobě, protože se tak může zvýšit citlivost zubů, nebo dokonce dojít k narušení skloviny. Doporučuje se tedy takovou pastu používat maximálně tři týdny a pak se opět vrátit k jinému typu pasty.

bělící zubní prášek

Bělicí zubní pudry

Bělicí kúru můžete svým zubům dopřát i pomocí zubních bělicích pudrů. Po vyčištění zubů klasickým způsobem, tedy kartáčkem a pastou, si na kartáček nasypete trochu zubního pudru a zuby znovu přečistíte. Bělicí zubní pudry působí na mechanické bázi. Možná vás překvapí, že některé z nich využívají i v současnosti v kosmetice čím dál populárnější bambus. Takový Teeth Whitening, zubní pudr na bělení zubů, využívá účinků bambusového uhlí. Na bázi účinků mořské soli, aktivního kyslíku a malého množství peroxidu zas působí Eva Bělicí zubní pudr mentol. Ačkoli často výrobci doporučují používat zubní pudr místo zubní pasty, odborníci naopak říkají, že zubní pudr nenahradí zubní pastu. Na druhou stranu je dobré si uvědomit, že před vynálezem zubní pasty v takové podobě, jak ji známe dnes, se zubní pudr používal naprosto běžně jako základ zubní hygieny.
 

Bělicí ústní vody

Zubní experti se shodují v tom, že u tzv. bělicích ústních vod je efekt bělení pouze minimální. Odstraňují nakumulovaný zubní plak a barviva z povrchu zubu. Pokud jinak dodržujete pravidelnou hygienu dutiny ústní, pak lze v případě mírného zabarvení ukončit zubní rituál vypláchnutím ústní dutiny ústní vodou. K tomu může posloužit například bělicí ústní voda bez alkoholu Oral B 3D White Luxe, která slibuje zvýšení bělosti chrupu již po 7 dnech používání, Colgate Max White One s urychlovačem bělení zubů či Listerine Advanced White, jejíž účinek se má projevit po 2 týdnech. Na bělicí ústní vody se vztahují stejná pravidla jako na výběr a používání jakýchkoli ústních vod.

bělící zubní pero

Bělicí zubní pera

Ke speciální péči o bělost zubů se řadí také zatím poslední inovace v zubní péči, a tou jsou bělicí zubní pera. Používají se také až po klasickém vyčištění zubů a jejich předností je rychlý účinek. Vyzkoušet můžete například Evadent Bělicí zubní pero, které slibuje účinek už po 1 minutě používání, Signal White Now Touch nebo sadu bělicího pera a bělicího zubního kartáčku Colgate Max White Expert White.
 

Doporučené produkty:

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít