Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Trápí vás odstávající uši? Chytré tipy, jak je schovat

Trápí vás odstávající uši? Chytré tipy, jak je schovat

Trápí vás odstávající uši? Chytré tipy, jak je schovat

28. listopadu 2020 od Karolína Valová

28. listopadu 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Nehezké nebo odstávající uši nemusí být tak velký problém, jak by se mohlo zdát. Máme pro vás hned několik tipů, jak tuto nedokonalost snadno skrýt. Stačí, když každý den strávíte několik minut navíc v koupelně, osvojíte si pár snadných účesů a triků vizážistek a vaše sebevědomí bude hned mnohem vyšší.
Asi každá žena s drobnou nedokonalostí ve svém životě slyšela, že se tím nemá stresovat, má se nad to povznést, nebo ze své vady na kráse dokonce udělat přednost. Ale upřímně, kdo to dokáže? Jednou z nejčastějších věcí, které ženám vadí, jsou odstáté uši. Tento nedostatek se dá samozřejmě řešit díky estetické medicíně, ne každému se však chce jít do tak razantního kroku.
Téměř stejně dobře naštěstí fungují i triky s účesy a líčením. Jednou z variant je schovat uši pod vlasy pomocí objemu, účesu nebo třeba stylového klobouku. Když to vše zkombinujete s vhodným make-upem, úspěch je zaručen! Pro odvážnější ženy se přímo nabízí odvést pozornost od odstávajících uší k dechberoucí barvě vlasů, třpytivé rtěnce, pastelové řasence nebo dokonalému kouřovému líčení očí. A je jen na vás, kterou z možností si vyberete.

Dodejte svým vlasům objem

Nejrychlejším způsobem, jak dodat polodlouhým i dlouhým vlasům tolik objemu, aby celý den spolehlivě zakrývaly odstávající uši, je kvalitní foukaná vytvořená s pomocí kulatého kartáče a stylingových přípravků chránících vlasy před teplem. V případě vlnitých či kudrnatých vlasů vyzkoušejte difuzér. Krátké vlasy či mikádo doplňte šátkem nebo čelenkou, které vaše uši udrží na místě. U rovných vlasů je další variantou navlnění, jež je však časově náročnější. I tady je samozřejmě na místě použít přípravek, který lokny nejen zafixuje, ale také ochrání před vysokými teplotami.
Tip redakce:
Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob úpravy, můžete vyzkoušet třeba
Toni&Guy Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v eshopu). Zachová zdraví vlasů během fénování, žehlení i stylingu pomocí kulmy.

Vlasový styling ruku v ruce s líčením

V případě, že se rozhodnete dodat vašemu účesu objem pomocí vln, je na místě vyzkoušet také konturování obličeje, kterým při správném kouzlení se sadou štětců na líčení dosáhnete toho, že vaše tvář bude působit úžeji. Tmavý odstín používáme na oblasti, které mají opticky ustoupit do pozadí. Světlý odstín z konturovací paletky nám pak pomůže projasnit hřbet nosu, oblast mezi obočím a nad líčky. Skvěle vám poslouží Rimmel London Konturovací paletka (koupit v e-shopu), která ukrývá tvářenku, bronzer i rozjasňovač v praktické pudrové formě.

Vlasy přes uši, sázka na jistotu

Čeká vás náročný den nebo společenská událost, během které se chcete cítit dobře? Ubírají vám vaše odstávající uši na sebevědomí? Pak je některý z účesů, kdy jsou uši drženy pramínky vlasů u hlavy, jasnou volbou. V případě, že se svěříte do péče zkušené kadeřnice, bude výsledek jistě skvělý.
 
Pokud budete tvořit účes doma, doporučujeme to natrénovat předem. Nikdy neuděláte chybu, když si necháte rozpuštěné vlasy splývat po zádech a pramínky okolo obličeje sepnete na temeni hlavy, třeba ozdobnou sponkou. Dobrou volbou je i francouzský cop zapletený přes uši. K dokonalosti ho vymodelujete díky Toni&Guy zpevňujícímu balzámu na cop (koupit v e-shopu).

TIP: Zafixujte výsledný účes některým z produktů, který si vyberete v pohodlí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Make-up jako pomocník k odvedení pozornosti

Nechcete se vzdát třeba vysoko vyčesaného culíku, ale netoužíte být „ta s odstávajícíma ušima“? Je to snadné! Během chvilky můžete být „ta s dokonalou kočičí oční linkou“ nebo „ta s bláznivě barevnými vlasy“. Stačí zvolit správné produkty.
 
Nepřehlédnutelné líčení očí je skvělou volbou. K perfektní hladké lince vám pomůže Maybelline Lasting Drama Ink oční linka (koupit v e-shopu), ohromujícího vykreslení očních víček docílíte s kvalitní paletkou očních stínů. Nejlépe fungují stíny s metalickým či třpytivým efektem. Takové odstíny však nenanášejte na celé horní víčko, jen je rozetřete do ztracena kolem linie horních řas od vnějšího koutku oka k vnitřnímu.
Zakládáte-li si na perfektním účesu, pak každého jistě ohromí nečekaná změna barvy vlasů, třeba trendy červené ombré. Takové experimenty však není vhodné provádět s permanentními barvami. Skvělou volbou jsou barvy, jež se po několika umytích vymyjí, například L'Oréal Paris Colorista Washout vymývající se barva Red Hair (koupit v e-shopu).
 

TIP: Přijde vám upoutání pozornosti pomocí výrazného líčení dobrý nápad, ale netrefili jsme se s vybranými produkty do vašeho vkusu? Na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop) najdete mnoho další dekorativní kosmetiky, se kterou docílíte bezchybného líčení, díky němuž si odstávajících uší opravdu nikdo nevšimne.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít