Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Rtěnky, které rty zkrášlí i hydratují

Testujeme: Rtěnky, které rty zkrášlí i hydratují

Testujeme: Rtěnky, které rty zkrášlí i hydratují

29. dubna 2020 od Pavla Maříková

29. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Naštěstí jsou na trhu speciální hydratační rtěnky, které vašim rtům dodají nejen krásnou barvu, ale také je zvlhčí a zjemní. Vyzkoušeli jsme je a porovnali, které jsou ty nejlepší.

Maybelline New York Hydra Extreme Matte

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka
 
Extrémně hydratační řada rtěnek Hydra Extreme patří k mým oblíbeným, doposud jsem znala její lesklou verzi. V podobě klasické rtěnky s krémovou konzistencí se rtům dostane pořádné dávky hydratace. Přitom jsou intenzivně pigmentované a barva na nich překvapivě dlouho drží, aniž by je vysušovala. Teď jsem dostala příležitost vyzkoušet verzi s matným finišem v úžasném třešňovém odstínu.
Nanášení rtěnky: 100 %
Barva se na rty nanáší velmi snadno a přesně díky vytvarování rtěnky do špičky, takže nepotřebujete ani tužku na rty. Po otevření rtěnky vás zaujme její jemná, ale velmi příjemná kokosová vůně. Rtěnka po rtech velmi lehce klouže a zanechává hebký, komfortní pocit hydratovaných rtů. Barva chytá snadno, ale když náhodou „zajedete“ vedle, snadno ji setřete. Do suchých rtů má tendenci se až vpíjet, nicméně máte-li už kolem rtů jemné linky, doporučuji použít tužku na rty.
 
Hydratace rtů: 100 %
Ačkoli hned při aplikaci má barva na rtech matný vzhled, rty jsou od začátku hydratované, jako byste použili balzám na rty. A takové zůstaly téměř dvě hodiny, když už barva začala ze rtů mizet. Pro mě představuje tato rtěnka skutečně spojení výrazně barevné rtěnky s důkladnou a dlouhou hydratací rtů.
 
Výdrž barvy na rtech: 80 %
Nejde o dlouhodržící rtěnku, tak jsem ani neměla velká očekávání. Ale na výrazně hydratační rtěnku vydrží překvapivě dlouho, a to i když pijete. Mně začala mizet zhruba po dvou hodinách. Ale za ten komfortní pocit na rtech mi to častější obnovování „nátěru“ rozhodně stálo. Naopak jsem se na každou další aplikaci vyloženě těšila.
 

Celkové hodnocení: 5/5

 

Max Factor Colour Elixir Moisture Kiss

Pavla Maříková, šéfredaktorka
 
Tato intenzivně hydratační rtěnka slibuje dodat rtům hebkost a bohatou pigmentaci. Složení je obohaceno o bambucké máslo, vitamin E a avokádové máslo, které rty vyživuje a regeneruje. K dostání je zhruba v jedenácti odstínech.

Nanášení rtěnky: 80 %
Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá spíše na tekuté rtěnky, které se nanášejí aplikátorem nebo štětečkem, nebyla pro mě aplikace rtěnky až tak pohodlná. Abyste krásně vykreslili rty a zároveň nepřesáhli okraje rtů, je skutečně nutné dávat si pořádně pozor a mít pevnou ruku. Díky krémové konzistenci to šlo nakonec ale poměrně snadno.
Hydratace rtů: 100 %
V tomto bodě rtěnka skutečně bez výjimky splňuje to, co slibuje.  Intenzivně hydratuje, nezanechává pocit suchých rtů, a to ani po delší době nošení. Rty vypadají po nanesení rtěnky lehce vlhce, což jim dodává sexy vzhled.
 
Výdrž barvy na rtech: 70 % 
Barva a pigmentace rtěnky je úžasná, což byl ostatně jeden z důvodů, proč jsem si právě tuto rtěnku vybrala. Odstíny jsou nádherné a intenzivní. O mnoho horší je to ale s výdrží rtěnky na rtech. Už během chvilky se rozpije do drobných vrásek kolem rtů, rozmaže se mimo kontury (pokud nepoužijete konturovací tužku), a to bez ohledu na to, zda jste něco pili nebo jedli.
 

Celkové hodnocení: 3/5

 

miss sporty Wonder Sheer & Shine

Evženie Pilná, asistentka redakce
 
Tahle rtěnka díky zářivým barvám a vyživujícímu složení zvýrazní rty a dopřeje jim příjemný pocit. Má lehké složení a aplikace je podle výrobce tak snadná, že se nemusíte dívat do zrcadla. Je velmi skladná, v kabelce, ale ani v kapse moc místa nezabere. Já dostala k otestování něžný růžový odstín 210 Exposed Rose.

Nanášení rtěnky: 90 %
Při nanášení působí rtěnka spíš jako tónovací balzám, trochu víc začala být barva vidět až při druhém či spíš třetím obtažení rtů. Má třpytivý finiš, který vlastní odstín tlumí, proto se hodí pro dosažení přirozeného vzhledu a pro denní nošení. S tvrzením výrobce bych se asi příliš neztotožnila – i přes vlastní dlouholetou rutinu s aplikací rtěnek bych neriskla si rty nalíčit ani touto rtěnkou bez pomoci zrcadla. Rtěnka je seříznuta šikmo, obejdete se tedy opět bez konturky.
Hydratace rtů: 100 %
Balzám na rty, to byl výsledný pocit, kterého u mě rtěnka dosáhla. Hned po nanesení vypadaly rty hydratovaně, vitálně a vyživeně a na rtech jsem to pociťovala stejně komfortně.
 
Výdrž barvy na rtech: 70 %
Barva se do rtů docela rychle vpila a vůbec nepůsobila nijak výrazně nebo intenzivně. Rty vypadaly spíš jako ošetřené lesklým tónovacím balzámem, vitální, ale nijak zvlášť nabarvené. Možná je to i růžovým odstínem (tato rtěnka se ale nabízí především v růžových a tělových odstínech), každopádně od této rtěnky žádný barevný extrém nečekejte.
 

Celkové hodnocení: 4/5

 

ASTOR Soft Sensation Lipstick

Kateřina Lukášová, content editorka

Hydratační rtěnka Astor Soft Sensation slibuje hydrataci a dlouhotrvající intenzivní barevný efekt čili, řekla bych, dnes již základní potřebu moderní sebevědomé ženy.

Nanášení rtěnky: 80 %
Nanášení rtěnky šlo relativně snadno. Rtěnka je velmi krémová a díky tomu se lehce roztírá. Ovšem v souvislosti s tím je potřeba dávat pozor na nanášené množství. Doporučuji aplikovat po menších vrstvách a mít po ruce papírový ubrousek. Zjistila jsem, že se rtěnka vpíjí za okraje rtů a že mnohem lépe drží v případě, že použiji také konturovací tužku. Strávíte tím sice o pár vteřin delší čas u zrcadla, za ten efekt to ale stojí.

Hydratace rtů: 65 %
Hydrataci rtů hodnotím vesměs pozitivně, rtěnka působí svou konzistencí jako balzám na rty, ovšem stejně tak často jako balzám na rty je nutné i tuto rtěnku častěji nanášet a opravovat. Večer po odlíčení jsem musela použít ještě výživný balzám. Jakmile jsem totiž rtěnku odlíčila, pociťovala jsem lehké pnutí kůže.  Těm, které mají pleť citlivější, doporučuji po odlíčení ještě rty vyživit a hydratovat zvlášť pečujícím balzámem.

Výdrž barvy na rtech: 45 %
Výdrž hodnotím jako slabší stránku
. Souvisí to opět se strukturou rtěnky. Má tendenci se rozpíjet, a tím i poměrně rychle ztrácí svůj efekt. Takže v případě této rtěnky považuji za nutnost mít ji vždy při sobě pro rychlou opravu. Ale ruku na srdce, která z nás během dne nenakoukne do zrcadla, aby si v jakémsi osobním rituálu rty znovu nepoupravila? Pravda, asi je to výrobek spíše na volnější dny, kdy není člověk pohlcen bojem s pracovními povinnostmi a může si dopřát trochu času pro sebe. 
 

Celkové hodnocení: 3/5

 

Dermacol Magnetique Lipstick (koupit v e-shopu)

Evelýna Malá, účetní

Trendy hydratační rtěnka s vysokou pigmentací obsahuje vitamin E a pečující olejíčky, které udrží rty krásně hydratované. Praktický „click-up“ obal s velmi pěkným designem a na výběr je navíc 17 odstínů od jemných nude až po výrazné červené.

Nanášení rtěnky: 100 %
Rtěnka se velmi příjemně nanáší, protože má na zkosené hraně i mírně zaoblený hrot, díky kterému rty vykreslíte skutečně precizně a přesně.

Hydratace rtů: 90 %
Po nanesení na rty máte pocit, že jste si aplikovali balzám, a ne klasickou rtěnku - tak je příjemná! Na rtech není skoro vůbec cítit.

Výdrž barvy na rtech: 90 %
Barva vydrží na rtech překvapivě dlouho, nemá ani tendenci rozpíjet se mimo kontury rtů. Vzhledem k tomu, že jde o klasickou rtěnku, líbání ani jídlo nepřežije. Při běžném nošení ale vydrží na rtech dlouho a mizí jen postupně.
 

Celkové hodnocení: 4/5

 

Gabriela Salvete DOLCEZZA Lipstick Matte (koupit v e-shopu)

Iveta Kubátová, účetní

Gabriella Salvete Dolcezza Lipstick Matte slibuje hedvábné a hydratované rty po celý den. Vedle bezchybné a intenzivní barvy i po mnoha hodinách nošení zaručuje také efekt plných rtů.

Nanášení rtěnky: 90 %
Rtěnka se nanáší snadno
, je hezky vytvarovaná, takže je snadné jen pár tahy krásně nalíčit rty a hned na první pohled skutečně registruji efekt plnějších rtů. Díky snadnému vykreslování ani nemusím ztrácet čas s konturovací tužkou, a i v ranním spěchu mi tato rtěnka dovolila vyrazit hezky upravená beze strachu z nedokonalosti.

Hydratace rtů: 90 %
Ani co se týče hydratace, nemohu si stěžovat.  Nevnímala jsem ani pocit pálení, ani suché rty během dne.  Při lehké opravě po jídle či šálku kávy jsem naopak cítila příjemnou úlevu jako po použití balzámu na rty. Večer po odlíčení mne také netrápilo žádné pnutí. Myslím, že je tento výrobek vhodný i pro citlivější rty, které na nadměrné vysušování trpí a musí ještě myslet na další výživu a péči o rty.  S touto rtěnkou jsem neměla problém, ani když jsem dorazila večer domů unavená a jen tak tak zvládla základní odlíčení a péči o pleť. 

Výdrž barvy na rtech: 90 %
Z hlediska výdrže zvládla jeden čaj a koláček. I když hrneček byl obarvený, na vzhledu to rtům až tolik neubralo. Samozřejmě, že došlo na opravu během dne, ale nebylo nutné se vzhledem zaobírat až tak často, a to hodnotím jako velké pozitivum, zvláště pokud jste v práci v jednom kole a nemáte čas ani myšlenky sledovat svoji vizáž. Stačí po jídle lehce doplnit a opět vyrazit do boje s pracovními či jinými každodenními úkoly.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít