Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rituály pro krásu, na které (ne)zapomínáme

Rituály pro krásu, na které (ne)zapomínáme

Rituály pro krásu, na které (ne)zapomínáme

27. října 2019 od Karolína Hornová

27. října 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jak často aplikujete oční krém nebo sérum? Víte, na co vlastně je ta pleťová voda? Staráte se poctivě o suchou pokožku? Pár vteřin denně navíc dokáže divy – a my víme, do jaké péče je investovat!

1. Oční krém – probudí, povzbudí i omladí

Teď si sáhněte do svědomí – jak často ho zapomenete použít? Jemná pleť kolem očí je mnohem citlivější než zbytek obličeje. Dříve na ní můžete pozorovat známky stárnutí a mimické vrásky či pigmentové skvrnky. Přitom vyžaduje speciální péči a klasický pleťový krém na ni nestačí. Proč? Může na ni být příliš silný nebo naopak může obsahovat nižší koncentraci látek, které očnímu okolí prospívají.

Oční krém byste měly používat po každém mytí a čištění pleti – tedy ideálně ráno i večer. Vybírejte podle typu pleti a také podle svého hlavního problému – proti vráskám, vyživující nebo chladivý proti otokům. Poslední jmenovaný navíc dokáže po ránu doslova otevřít oči. Stačí pár vteřin – dvě kapky krému na každý prst, kterým krém vetřete pomalými pohyby po oblouku směrem od jednoho koutku oka ke druhému.
péče o oční okolí

2. Pleťová voda – probudí, zklidní a připraví

Pleťovou vodu mnozí považují za zbytečný luxus nebo práci navíc. K čemu vlastně slouží? Záleží samozřejmě na složení, ale většina pleťových vod slouží k tonizaci a zklidnění pleti, např. po mytí nebo čištění. Lehký sprej pleť okamžitě osvěží, hydratuje a také připraví na další péči – pleťovou masku či krém. Nepleťte si ji ale s micelární vodou, která má sice za úkol pleť také čistit, ale hlavně odstraňovat make-up. Ideální je tedy použít micelární vodu, opláchnout obličej a dočistit ho pleťovou vodou.

Pleťovou vodu vybírejte podle typu pleti nebo účinku, kterého chcete dosáhnout, například NIVEA Jemná čisticí pleťová voda (koupit v e-shopu). Pokud hledáte něco opravdu neutrálního na osvěžení po ránu nebo během dne, sáhněte po minerální vodě ve spreji. Hledáte-li další benefity pro svou pleť, sáhněte třeba po růžové vodě, která umí pleť dokonale zklidnit a tonizovat – zkuste třeba Purity Vision Bio Růžovou vodu (koupit v e-shopu). Pak už můžete pokračovat v líčení.
pleťová voda

3. Maska na rty – objem a jemnost během sprchování

Cože? Maska na rty? Ano! Suché rty, sklony k jejich okusování, střídání teplot venku a uvnitř – to všechno rty namáhá. Pomůže pravidelná péče – balzámy, peeling, ale také maska. Můžete si ji vyrobit doma (výborně funguje třeba bambucké máslo s pár kapkami arganového nebo jojobového oleje), nebo koupit vychytávku z drogerie: skvělá je třeba Pil’aten Kolagenová maska na rty (koupit v e-shopu).

Jak s ní naložit? Masku aplikujte před jinou „koupelnovou aktivitou“. Třeba během sprchování, které většinou trvá kolem 10-15 minut, což je ideální doba pro působení masky na rty. Budou okamžitě vyživené, jemné a už se vám je nikdy nebude chtít okusovat. Pak stačí rty očistit vodou a aplikovat balzám.
péče o rty

4. Krém na dekolt – sebevědomí a mladistvý vzhled

Většina žen používá (i když třeba ne pravidelně denně) tělový krém nebo mléko, pleťový krém je samozřejmostí. Ale co dekolt? Nezapomínáte na něj? Přitom jde o část těla, která patří (hned po obličeji a rukách) mezi ty nejvíce odhalované a také exponované např. slunečnímu záření. Může být suchá a mohou se objevit vrásky. A to často zbytečně opticky přidává roky.

Hydratovaná a hladká pokožka dekoltu není žádná věda. Stačí na ni při používání tělového krému či mléka pamatovat – stejně jako na pokožku krku. Pokud jí chcete dodat extra porci hydratace a výživy, zvolte přípravek s bambuckým máslem nebo obsahem pečujících olejů – třeba Neutrogena Hydratační tělové mléko s olejem.

5. Maska na ruce – proti stárnutí i nepříjemnému pocitu

Míváte po ránu nebo naopak večer suché ruce? Může za to nedostatek hydratace (i té vnitřní v podobě pitné vody), střídání teplot, působení zimy i nedokrvení končetin, kterým ženy často trpí. Výsledkem jsou suché ruce, popraskaná kůžička kolem nehtů a nepříjemný pocit. Suché ruce navíc často působí starší, než jsou.

Co s tím? Především v zimě s sebou noste malé balení krému na ruce, jeden si nechávejte také u postele a nezapomínejte ruce mazat na noc před usnutím. A jednou za týden si dopřejte masku. Může mít podobu extra porce oblíbeného výživného krému, kterého nanesete opravdu hodně, a necháte působit třeba půl hodiny v bavlněných rukavičkách. Nebo můžete zakoupit speciální jednorázové rukavičky s výživnou maskou na ruce. Skvěle funguje arganový olej, ale také masky s hydratačním glycerinem.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít