Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Problematická pleť: 5 chyb, které děláte a asi o nich nevíte!

Problematická pleť: 5 chyb, které děláte a asi o nich nevíte!

Problematická pleť: 5 chyb, které děláte a asi o nich nevíte!

6. března 2023 od Lenka Knápková

6. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Bojujete neustále s pupínky a problematickou pletí? Možná děláte chybu v pravidelné péči a ani o ní nevíte. Zjistěte, proč se vám neustále tvoří pupínky na obličeji. Přinášíme vám 5 chyb, které za to mohou.

1. Saháte si špinavýma rukama na obličej

Pokud trpíte na akné, neměli byste se dotýkat obličeje vůbec a už vůbec ne špinavýma rukama. Neustálým saháním si na obličej přenášíte bakterie, viry či částečky prachu, které mohou způsobit ucpávání pórů a následně tvorbu pupínků. U některých lidí se jedná o zlozvyk, který si mnohdy ani neuvědomují. Zkuste se to odnaučit, vnímejte, co děláte a když už si neodpustíte sahání na obličej, dbejte alespoň na pravidelné a pečlivé mytí rukou. Používejte Dove Deeply Nourishing tekuté mýdlo na ruce  (koupit v e-shopu), které má antibakteriální účinky a udrží vaše ruce čisté a vláčné.

2. Přesušujete obličej

Velkou chybou, kterou dělají lidé s problematickou a mastnou pletí, je, že se snaží svou pleť co nejvíc vysušit, aby zamezili tvorbě pupínků. Opak je ale pravdou. Čím víc pleť vysušujete, tím víc se brání a produkuje více mazu. Používejte vhodnou kosmetiku pro aknózní pleť a po vyčištění ji hydratujte. Vyzkoušejte čisticí péči MIXA Anti-imperfection Čisticí pleťový gel (koupit v e-shopu)  a následně naneste MIXA Anti-imperfection Hydratační péči 2v1 proti nedokonalostem (koupit v e-shopu), která pleť vyživí a je obohacena o čisticí složku Zinc PCA a matující Silicate-S pro redukci pupínků a stažení pórů.

3. Přeháníte to s make-upem

Silná vrstva make-upu dokáže zakrýt skoro vše, ale problematické pleti moc neprospívá. Volte vždy produkty, které jsou určené pro problematickou a mastnou pleť. Vhodnou volbou je například minerální make-up, který neobsahuje škodlivé látky, neucpává póry a pleť nedráždí. Naopak doporučujeme vyhnout se make-upu se silikonem, který póry ucpává. Zkuste make-up Gabriella Salvete Cover Foundation (koupit v e-shopu), který obsahuje kyselinu hyaluronovou, vitamin E, zinek, panthenol a allantoin, které pleť vyživují a hydratují. Navíc má SPF 30, takže chrání pleť před předčasným stárnutím.
Tip redakce:
Pro vyrovnání nerovností a zakrytí zarudlých míst skvěle poslouží vysoce krycí korektor
Dermacol Korektor Matt Control (koupit v e-shopu), který minimalizuje viditelnost pórů a zmatňuje problematická místa. Obsažený zinek má antiseptický účinek.

4. Neměníte povlečení polštáře

Jedna z věcí, na kterou se často zapomíná, pokud trpíte na pupínky, je častější výměna povlečení polštáře. Povrch polštáře je po pár dnech používání plný prachu, potu, mazu, slin nebo zbytků make-upu a odumřelých kožních buněk. Odborníci proto doporučují převlékat lůžkoviny alespoň jednou do týdne. U alergiků je to častěji, ideálně každé tři dny. Dbejte také na kvalitní materiály, ze kterých povlečení máte, nejvhodnější je investovat do hedvábného polštáře. Hedvábí totiž prospívá pokožce i vlasům. Skvělou volbou je i len, který je přirozeně antibakteriální.
Tip redakce:
Jednou za čas dejte lůžkoviny pěkně vymrznout ven, jak to dělávaly naše babičky. Pleť i vaše tělo vám poděkují a spát budete jako v bavlnce.

5. Nečistíte štětce a houbičky

Jednou z příčin neustále se objevujících se pupínků mohou být také špinavé kosmetické pomůcky jako štětce a houbičky. Když své kosmetické štětce pravidelně nečistíte, usazují se na nich nečistoty a bakterie. Při následném používání si toto vše vtíráte do pokožky a zaděláváte si na akné. Minimálně jednou týdně vyčistěte kosmetické štětce pomocí Gabriella Salvete Silikonové podložky pro čistění kosmetických štětců (koupit v e-shopu), stačí pouze nanést čisticí přípravek nebo dětský šampon na štětec a krouživými pohyby na podložce špínu vymýt. Houbičku na make-up čistěte po každém použití, myjte ji vždy pod tekoucí vodou. Jakmile ji propláchnete čistou vodou, naneste na ni čistič a důkladně promněte mezi prsty tak, aby se čisticí prostředek dostal až dovnitř a vymyl veškeré zbytky make-upu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít