Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak často čistíte hřeben & hygiena kosmetických pomůcek

Jak často čistíte hřeben & hygiena kosmetických pomůcek

Jak často čistíte hřeben & hygiena kosmetických pomůcek

24. února 2020 od Lucie Ulmanová

24. února 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Pravidelnou osobní hygienu určitě nepodceňujete. Stejnou péči ale potřebují i kosmetické pomůcky. My vám proto poradíme, jak, kdy a proč je mýt a kterých pomůcek se to týká.

1. Hřebeny a kartáče na vlasy

Ideálně po každém použití z nich odstraňte zacuchané vlasy. Pak záleží na tom, jaký typ hřebenu máte. Ty plastové se dají velice snadno opláchnout pod tekoucí vodou, ideálně každé tři dny, při každém druhém mytí pak použijte šampon. Klidně je s sebou vezměte do sprchy, stejně tak i kovový hřebínek (kterým si děláte pěšinku). Můžete je nechat i odmočit v teplejší mýdlové vodě. Komplikovanější je údržba speciálních hřebenů, například z kančích štětin. Neměl by se máčet dlouho, a tak ho jen „vyráchejte“ ve vlažné vodě s šamponem.
Tip redakce:
Na čištění hřebenů si kupte navíc jeden kartáček na zuby. Dobře se s ním odstraňují nečistoty a zbytky stylingu v mezerách.

2. Zubní kartáček

Poslouží vám nejdéle tři měsíce, ale pokud už cítíte, že se rozjíždějí štětinky, vyhoďte ho dříve. Stejně tak měňte i hlavice u elektrických kartáčků. Dalším kritériem pro „už letí do koše“ je nemoc. Po angíně i chřipce byste měla používat vždycky nový. Udělejte si jich proto bohatou zásobu. A nezapomeňte koupit i pár obyčejných náhradních pro nečekané nocležníky – zubní kartáček se nikdy nepůjčujte.
Tip redakce:
Abyste si dobře pamatovali období, kdy kartáček vyměnit, dělejte to při každém střídání roční doby. Vyzkoušejte třeba 
Curaprox 5460 Ultra jemný zubní kartáček (koupit v e-shopu).

3. Mezizubní kartáček

Jde o jednorázovou pomůcku, a tak by měla zmizet v útrobách odpadkového koše po každém použití. Stejně tak i zubní nit. Ne, neschovávejte tu ranní ani do večera…
 
Tip redakce:
Perfektně čistí mezizubní prostory například
DentaMax Mezizubní kartáčky (koupit v e-shopu).

4. Houbička na make-up

Protože se používají k nanášení tekutých látek a bezprostředně se dotýkají teplé tváře (při teplotě kolem 36-38 stupňů se nejsnáze množí bakterie), zaslouží si houbička na make-up větší péči. Pokud je vaším každodenní společníkem, pod vodou ji vyperte každý třetí den. Stejná pravidla si zaslouží i štětec na make-up. Všechny nečistoty z něj odstraníte například pomocí Gabriella Salvete Silikonové podložky pro čistění kosmetických štětců (koupit v e-shopu). Odborníci doporučují ji minimálně jednou za měsíc vyměnit – houbička vám většinou sama napoví, že odchází „do věčných lovišť“, tím, že se začne drolit a odlupovat.
Tip redakce:
Pro perfektní líčení zkuste například
Dermacol Houbičku na make-up (koupit v e-shopu).

5. Pilníky a nůžtičky

Manikérky a pedikérky svoje pomůcky dezinfikují a/nebo vyvařují po každém klientovi, zkuste se od nich poučit. Ale ruku na ruce, komu by se chtělo čistit po každém zastřihnutí nehtu nůžtičky? Pokud si ale dáte předsevzetí „jednou za měsíc“, dá se to dodržet. Takového postupu se ale držte jen v případě, že nástroje používáte jen vy. Jestli se na nich střídá celá rodina, postavte dezinfekční sprej vedle a požádejte každého, aby je po každém použití přestříkal a otřel papírovým ubrouskem. Skleněné pilníky stačí omýt pod teplou vodou, aby se z nich odstranil nehtový prach.
Jak správně tyto pomůcky ukládat:
  • dejte je do samostatných pouzder,
  • nenechávejte je válet na poličce, kde se na ně práší,
  • nenechávejte je ani mezi ostatními gumičkami, léky a tampony ve skříňce.
Kdy nástroje dezinfikovat pokaždé, i když je používáte jen vy:
  • když máte kuří oka,
  • bradavice,
  • infekční kožní onemocnění.

6. Fén

Opomíjený, a přitom tak nepostradatelný společník – fén alespoň jednou za měsíc otřete vlhkým hadříkem (když není zapojený v elektřině!!!) a vatovými štětičkami odstraňte alespoň ty nejvýraznější nánosy prachu a vlasů, a to v části, která nasává vzduch i v té, kde je vyfukován. Jen tak se nebude motor zanášet, zahřívat, a tím pádem i přetěžovat (a pak se vám dříve pokazí).

7. Odličovací tamponky

O těch jednorázových se vůbec bavit nemusíme, ty letí do koše pokaždé, že? S eko mánií ale přišla popularita šitých bambusových nebo bavlněných tamponků. Ty nejsou sice jednorázové, ale letět do koše by měly po každém použití také – jen do koše na prádlo. Stejně tak pokaždé musíte vyprat malý ručník nebo žínku, kterou používáte na dočištění obličeje po odlíčení. Hodit by se vám mohla Gabriella Salvete Odličující žínka na obličej (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít