Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pravda o luxusních krémech: Stačí proti vráskám?

Pravda o luxusních krémech: Stačí proti vráskám?

Pravda o luxusních krémech: Stačí proti vráskám?

4. října 2019 od Anna Adlerová

4. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Používáte speciální kosmetické krémy na pleť, poctivě pijete a vrásky stále přibývají? Přestaňte věřit mýtu, že každý drahý krém proti vráskám je zárukou úspěchu. Ten zaručí spíše pravidelnost a důslednost. Co na pleť opravdu zabírá, nám prozradila expertka na mikroinjekční omlazování a preventivně omlazovací techniky Pavlína Blažek.

Co rozhoduje o kvalitě krému?

Možná by vás napadlo, že na prvním místě v účinnosti krémů proti vráskám budou jejich účinné složky nebo například výtažky ze vzácných rostlin. To, co krém obsahuje, je samozřejmě důležité, ale ještě důležitější faktor překvapivě představuje, v čem jsou dané látky „zabalené“, aby mohly bezpečně doputovat na místa v pleti, kde je jejich přítomnost potřeba. „V případě pleťového krému nejde primárně o procentní zastoupení konkrétních účinných látek, ale o to, jak kvalitní nosiče účinných látek krém obsahuje,“ říká expertka. Mluvíme-li o nosičích, pak se jedná zejména o lipozomy a v posledních letech také o tzv. nanotechnologie. Nosičem je v tomto případě nanočástice, která dokáže účinné látky přenést hlouběji do pokožky. Čím kvalitnější nosiče krém obsahuje, tím jsou tedy výsledky jeho aplikace viditelnější.
ten pravý krém

Jak pleťové krémy používat, aby opravdu fungovaly

Ve své podstatě nejdůležitější je v boji s vráskami pravidelnost. Pravdou tedy je, že ať už zvolíte jakýkoliv krém, existuje několik zásad, které pomohou z krému vytěžit maximum. Co byste měly dodržovat?
  • Vhodná kosmetika: Před výběrem konkrétních produktů vždy přijde vhod poradit se s odborníkem (ideálně s kosmetičkou).
  • Pravidelnost domácí i odborné péče: Účinky kvalitní kosmetiky se neprojeví ze dne na den, ale postupně. S tím úzce souvisí pravidelná péče o pleť, a to jak domácí, tak odborná.
Tip redakce:
Pro kompletní péči proti vráskám i při líčení můžete vyzkoušet například
NIVEA Pečující make-up v houbičce Cellular Cushion 3 v 1 (koupit v e-shopu).
vrásky

Proti vráskám i doma

Ideální je při péči o pleť a při předcházení vráskám či v boji s nimi zohlednit typ vaší pleti. Existují 4 základní typy: normální, suchý, smíšený a mastný. 
Normální: I přestože jde o ideální typ pleti, nemůžete péči odbývat. Důležité tedy je pleť hydratovat, používat pravidelně běžné krémy proti vráskám podle věku a nezapomínat na pravidelné odličování a čištění pleti.  
 
Suchý: Na suché pleti mnohem dříve vznikají vrásky. Je proto velmi důležité zabývat se i prevencí. Tento typ potřebuje velmi mnoho a pravidelně hydratovat. Ideální je nepoužívat žádnou kosmetiku s alkoholem, který pleť ještě více vysušuje. Sáhněte po hydratačních a výživných krémech určených pro citlivou pleť.  
 
Mastný: Problémy s akné trápí snad každého s mastným typem pleti. Důležité je proto čistit takovou pleť ráno i večer. Pozor ale na vysušující kosmetiku, která by mohla způsobit ještě větší maštění pokožky. Výhodou této pleti je, že se na ní vrásky tvoří později.
 
Smíšený: Tak tady potřebujete kompletní kosmetickou výbavu, protože se nejspíše potýkáte s mastnou pletí v T-zóně a suchou pletí v oblasti tváří. V takovém případě je dobré kosmetické výrobky kombinovat a na suchou část používat přímo pro ni určené kosmetické produkty.

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Pavlína Blažek Červenková
dermatoterapeutka, mezoterapeutka
92
"Každá žena může být krásná."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít